۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۶
کد خبر: ۳۲۳۱۶۹

تأکید جامعه شناس مراکشی بر ضرورت پاسخ به اتهامات علیه قرآن درباره حقوق زنان

خبرگزاری رسا ـ جامعه‌شناس مراکشی، بر ضرورت پاسخگویی به اتهامات علیه قرآن و سنت نبوی پیرامون حقوق زنان و خشونت بر ضد ایشان تأکید کرد.
حقوق

 

به گزارش خبرگزاری رسا،«عبدالصمد الدیالمی»، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه «فاس» مراکش با تأکید بر اهمیت مقابله با مسئله متهم‌کردن اسلام به توجیه خشونت علیه زنان گفت: باید با تهمت‌هایی که به قرآن کریم و احادیث نبوی در این زمینه نسبت داده می‌شود، مقابله کرد.

 

وی افزود: برخی تلاش می‌کنند که متون مقدس(قرآن و احادیث نبوی) را به توجیه بکارگیری هر 4 نوع خشونت یعنی خشونت فیزیکی، جنسی، اقتصادی و روانی علیه زنان متهم کنند که باید به این تهمت‌ها پاسخ مناسب داده شود.

 

الدیالمی تصریح کرد: مسئله برابری و مساوات حقوق زن و مرد وجود خارجی نداشت و در گذشته حتی قابل تصور هم نبود، بلکه در قرن 18 میلادی برای نخستین بار این موضوع مطرح و مورد مناقشه قرار گرفت.

 

وی در ادامه به حقوقی که پیش از آن، اسلام برای زنان به رسمیت شناخته بود اشاره کرد و اظهار داشت: اسلام به صورت عملی بسیاری از حقوق زنان را به رسمیت شناخت.

 

این جامعه‌شناس مراکشی که نویسنده چندین کتاب درباره حقوق زنان از جمله «جامعه‌شناسی جنسیت» است، حقوقی را که اسلام برای نخستین‌بار برای زنان به همراه آورد، نهضتی «انقلابی» و «نوین» در زمینه حقوق زنان توصیف کرد.

 

این جامعه‌شناس مراکشی گفت: بحث درباره حقوق زنان از موضوع «عدم اجرا» به مسئله «غیرکافی بودن» تغییر مسیر داد، به‌گونه‌ای که امروزه نیاز به اجتهاد در منابع اسلامی جهت رسیدن به برابری حقوق زن و مرد را دو چندان کرده است.

 

وی تصریح کرد: برخی متون مقدس اسلامی(قرآن و سنت) را به توجیه به کارگیری خشونت فیزیکی و روانی که نماد آن تعدد زوجات است متهم می‌کنند که باید به آنها پاسخ مناسب داده شود.

 

الدیالمی مسائل شریعت اسلامی را به عبادی و غیرعبادی تقسیم کرد و افزود: مسائل عبادی مانند نماز و روزه جزء اعتقادات ثابتی هستند که قابل تغییر نیستند، اما دیگر مسائل را باید در زمره مسائل «ظنی» شمرد و درباره آنها به اجتهاد و تفسیر پرداخت هرچند معنا و مفهوم آنها برای ما روشن و بدیهی باشد./982/ب103/د

منبع: ایکنا

ارسال نظرات