۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
کد خبر: ۳۰۸۸۷۵

راه‌اندازی مرکز رصد «اسلام‌هراسی» در مصر

خبرگزاری رسا ـ دارالفتوای مصر از راه‌اندازی مرکز چندزبانه رصد «اسلام‌هراسی» در این کشور خبر داد.
دارالفتواي مصر

 

به گزارش خبرگزاری رسا، دارالفتوای مصر با صدور بیانیه‌ای از راه اندازی مرکز رصد اسلام هراسی در این کشور خبر داد و اعلام کرد: این مرکز در زمینه نظارت بر پدیده اسلام‌هراسی، رصد و بررسی این پدیده فعالیت می‌کند و دیدگاه‌ها و ارزیابی‌های لازم برای مقابله با این پدیده و جلوگیری از تأثیر آن بر اقلیت‌های مسلمان در خارج را ارائه می‌دهد.

 

این مرکز همچنین، در راستای تصحیح مفاهیم و تصورات کلیشه‌ای نادرست در مورد اسلام و مسلمانان در خارج از مصر فعالیت می‌کند.

 

در این بیانیه آمده است: این مرکز شامل سه بخش اصلی «نظارت و رصد»، «مطالعه، تجزیه و تحلیل» و «هماهنگی و ارتباط با خارج» است که در پی افزایش اقدامات خشونت‌آمیز علیه مسلمانان در خارج و برخی اظهارات افراطی مبنی بر مخالفت با حضور مسلمانان در آمریکا و جوامع غربی راه‌‌اندازی شده است.

 

دارالفتوای مصر اعلام کرد: بخش نظارت و رصد این مرکز به پیگیری تمام رویدادها و حوادث مربوط به اسلام‌هراسی می‌پردازد و علت‌‌‌های این حوادث در بخش «مطالعه، تجزیه و تحلیل» مورد واکاوی قرا می‌گیرد و سپس توصیه‌ها و پیشنهادات برای رسیدگی به این حوادث و مسائل مطرح‌شده به بخش «هماهنگی و ارتباط با خارج» ارجاع داده می‌شود.

 

 این اقدام با همکاری و هماهنگی مؤسسه‌های تحقیقاتی و مراکز اسلامی مربوطه در خارج از مصر و همچنین با همکاری رسانه‌های بزرگ جهان در اروپا و آمریکا صورت می‌گیرد.

 

در این بیانیه آمده است: هدف از راه‌اندازی این مرکز، مقابله با پدیده نژادپرستی علیه مسلمانان است و فعالیت‌های این مرکز به طور قابل توجهی به انتخاب شیوه‌های صحیح تعامل با طرف‌های مختلف در غرب به‌ویژه محافل رسانه‌ای و تحقیقاتی  کمک می‌کند.

 

دارالفتوای مصر در این بیانیه تأکید کرد: بررسی پدیده «اسلام‌هراسی» نیازمند گفت‌وگو با مخاطبان در خارج از جهان اسلام(اروپا و آمریکا) به زبان‌های خودشان و از طریق رسانه‌های آن‌هاست و این کاری است که این مرکز به دنبال آن است.

 

در این بیانیه تأکید شده است: خروجی‌های این مرکز در مرحله نخست به زبان‌های آلمانی، فرانسوی و انگلیسی ارائه می‌شود و سپس در مرحله‌های بعدی با استفاده از تیم‌های متخصص مترجم و محقق زبان‌های دیگری نیز اضافه می‌شود.

 

از صفحات شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و توئیتر و رسانه‌های بین‌المللی نیز برای انتشار پیام‌های این مرکز و مقابله با اقدامات تنفرآمیز استفاده می‌شود./982/ب102/د

منبع: ایکنا

ارسال نظرات