تمایل والدین به مسائل مذهبی از جمله عوامل علاقهمندی فرزندان به امور دینی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجتالاسلام محمد محمدحسینی، کارشناس امور خانواده ظهر امروز در سلسله نشستهای سبک زندگی اسلامی که در دفتر پاسخگویی به سؤالات شرعی قزوین برگزار شد با اشاره به تشویق کودکان و نوجوانان به نماز و امور دینی، گفت: نخست باید رفتارهای مذهبی در خانه تقویت شود چراکه این امر سبب میشود تا تبلیغات دیگران خنثی شده و این کار در واقع نوعی تشویق است.
وی در ادامه با تاکید بر جذاب نشان دادن رفتارهای دینی و اعمال مذهبی برای کودکان اظهار کرد: این اقدام سبب میشود تا فرد احساس کند کار بزرگ و ارزشمندی را انجام میدهد.
این کارشناس امور خانواده تمایل والدین به مسائل مذهبی را یکی از عوامل علاقه مندی فرزندان به امور دینی دانست و تاکید کرد: بنابراین والدین باید در رفتار خود نشان دهند که با عشق و علاقه نماز خوانده و اعمال دینی را انجام میدهند.
حجتالاسلام محمدحسینی در ادامه تمایل به اعمال مذهبی را یکی دیگر از راهکارهای لازم برای جذب کودکان و نوجوانان به امور دینی عنوان کرد و یادآور شد: اینگونه فرزندان انگیزه برای انجام آن کار را پیدا میکنند.
وی خاطرنشان کرد: نشان دادن جلوههای زیبایی اعمال دینی همانند نماز موجب میشود تا فرد با رغبت بیشتری تمایل به خواندن نماز داشته باشد.
تشویق فرزندان به امر نماز نباید با سرزنش همراه باشد
مشاور مرکز پاسخگویی به سؤالات شرعی حوزه علمیه قزوین افزود: باید توجه داشته باشیم که علاقه به نماز اشتیاق را ایجاد میکند و برای این ایجاد علاقه، باید مطالعات خود را نسبت به نماز بیشتر کرد تا از اثرات و اسرار نماز آگاه شد و امروز شاهد هستیم که کودکان و نوجوانان برای خواندن نماز به دنبال اثرات علمی آن هستند.
این مشاور مذهبی گفت: تشویق فرزندان به امر نماز نباید با سرزنش همراه باشد و درواقع باید ابتدا آنها را نمازدان و سپس نمازخوان کرد و برای این منظور نیز کتبی در زمینه نماز وجود دارد که میشود برای فرزندان خریداری کرده تا آنها مطالعه کنند.
حجتالاسلام محمدحسنی ادامه داد: والدین باید از زیباییهای نماز برای فرزندانشان صحبت کنند و هرچه رفتار محبتآمیزی در این راستا صورت گیرد، اثر آن بیشتر میشود.
وی با اشاره به ویژگیهای دوره نوجوانی اظهار کرد: خیلی از والدین شناختی از روحیات نوجوانان ندارند و با رفتار نابجا موجب آسیبهایی به آنها میشوند باید توجه داشت نوجوان بدون اینکه خود بخواهد دچار تلاطم و تغییراتی در جسم و روان است بنابراین اگر پدر و مادر تأثیرات نابجایی را گذارند زمینهسازی درگیری و آسیبهای جدی در فرد میشوند.
این کارشناس امور خانواده با بیان اینکه در دوران کودکی و طفولیت وابستگی به والدین زیاد است، ابراز کرد: اما کم کم و با بالارفتن سن بهویژه از دوران نوجوانی این وابستگی کم میشود چراکه فرد احساس استقلال میکند و میخواهد خود تصمیم بگیرد.
مشاور مرکز پاسخگویی به سؤالات شرعی حوزه علمیه قزوین تصریح کرد: در واقع نوجوانی دوره برزخ عمر است و از حساسیت بالایی برخوردار است چراکه فرد روحیه حساسی دارد و زمانی که در نوجوان رفتارهایی دیدید غیرطبیعی تلقی نکرده چراکه نوجوان با زبان بدن میخواهد خود را ابراز کرده و بگوید که مرا درک کنید.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: نوجوان با چهار بحران مواجه است، یک بحران مهم هویتی است و در این سن سؤالات بسیاری دارد که اگر نتوانیم به این سؤالات پاسخ دهیم، باید منتظر یک انحراف باشیم و این مباحث درواقع برای هویتیابی بوده و به معنای طغیان نیست.
حجتالاسلام محمدحسینی در پایان گفت: هویتدهی به نوجوان بسیار اهمیت دارد و اگر صورت نگیرد بسیار مخرب است و باید در این سن به فرد هویت دینی، ملی، جنسی، خانوادگی و اقلیمی داده شود./955/202/ب1