۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۹
کد خبر: ۳۰۴۰۶۱
اسپوتنیک مطرح کرد؛

اقدام پلیس آمریکا در استفاده از مواد شیمیایی برای سرکوب اعتراض مردم در مینیاپولیس

خبرگزاری رسا ـ منابع خبری از اقدام پلیس آمریکا در استفاده از مواد شیمیایی علیه معترضان به مرگ یک سیاهپوست غیرمسلح در این کشور حکایت می‌کنند.
امريکا

 

 

به گزارش خبرگزاری رسا، یکی از فعالان حقوق بشر در آمریکا به‌تازگی در مصاحبه با رسانه‌ها از نقض قوانین بین‌الملل از سوی پلیس ایالت «مینه‌سوتا» در استفاده از مواد شیمیایی علیه مردم معترض خبر داده است.

 

در پی افزایش کشتار سیاهپوستان غیرمسلح توسط نیروهای پلیس آمریکا، بسیاری از ایالت‌های این کشور طی دو سال اخیر صحنه اعتراض گسترده مردم بوده است.

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، تنها در سال جاری، دست‌کم هزار نفر از مردم آمریکا بدست نیروهای پلیس کشته شده‌‌اند. مرگ «جامار کلارک» در هفته گذشته در شهر «مینیاپولیس» ایالت مینه‌سوتا از آخرین موارد هدف قرار ‌گرفتن افراد غیرمسلح در آمریکا بوده است.

 

«نبیها عزیز» از فعالان مدنی شاغل در «سازمان اصلاحات و توانمندسازی مینه‌سوتا (MORE)»، امروز (شنبه) در این باره در مصاحبه با اسپوتنیک گفته است،‌ پلیس در جریان سرکوب معترضان به مرگ کلارک،‌ از مواد شیمیایی استفاده کرده است.

 

عزیز در ادامه افزود: «استفاده از مواد شیمیایی علیه شهروندانی که در فعالیت‌های مجازِ مصرّح در قانون اساسی این کشور شرکت می‌کنند، نمودی از استفاده بیجا و بیش‌ از حد از قدرت، یک جرم بین‌المللی و عملی غیرقابل تحمل و توجیه است.»

 

روز پنج‌شنبه (28 آبان)، فرماندهی پلیس شهر مینیاپولیس به استفاده از مواد شیمیایی نیروهای ضد شورش برای پراکنده‌کردن معترضان به مرگ جامار کلارک 24 ساله اشاره کرده بود.

 

فعالان مدنی آمریکا معتقدند پلیس این کشور در حالی کلارک را با شلیک گلوله به سر او کشته‌ است که این سیاهپوست آفریقایی‌تبار با دست‌های بسته روی زمین دراز کشیده بود.

 

در سال 1993، 165 کشور ازجمله آمریکا با امضای معاهده بین‌المللی منع جنگ‌افزارهای شیمیایی (CWC)، هرگونه اقدام در جهت تولید و استفاده از این تسلیحات را به هر شکل و نوع آن ممنوع کردند. رژیم صهیونیستی، ‌میانمار و مصر از جمله مخالفین امضای معاهده مذکور در طول این سالها بوده‌اند. آمریکا با داشتن هزاران تُن از حجم مهمات شیمیایی، یکی از بزرگترین دارندگان این قبیل تسلیحات کشتارجمعی در دنیا محسوب می شود./982/د102/ک

منبع: خبرگزاری فارس

 

ارسال نظرات