فضای نامناسب اجتماعی برای فعالیت زنان شیعه در ترکیه حاکم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، عالیه شیوت، مستبصر ترکیه روز گذشته در دانشگاه فردوسی و در همایش اجتماعی بانوان با عنوان «ما زنده ایم» به عنوان الگوی یک بانوی نمونه در جمع دانش جویان در خصوص شیعه شدن خود گفت: با تحقیق و تفحص در خصوص پیامبر اکرم (ص) و تاریخ به تشیع متمایل شدم.
وی خاطر نشان کرد: زمانی که سنی بودم تعصبی نسبت دیگر ادیان حتی وهابیت نداشتم اما به تبلیغات ضد ایرانی که می شد توجهی نداشته و با بررسی و واقعیت را پیدا کردم.
عالیه شیوت در ادامه به فضای نامناسب اجتماعی در ترکیه برای فعالیت زنان شیعه اشاره و بیان داشت: در استانبول فعالیت های زنان و مردان شیعه نسبت به دیگر شهرها بیشتر است اما بعد از جنگ سوریه این فشار حکومت بر شیعیان بیشتر شده بود و بسیاری از فعالیت ها را شیعیان به صورت پنهانی انجام می دهند.
این مستبصر ترکیه ای در خصوص مهاجرت خود به ایران گفت: من سه بار در دانشگاه قبول شدم اما فضای بی حجابی را نپسندیده و سرانجام از دانشگاه اخراج شدم. با توجه به این فضا تصمیم به مهاجرت به ایران گرفته و با پذیرش در آزمون جامعة المصطفی در ترکیه به مشهد آمده و در مکتب نرجس مشغول فراگیری علم و پیدا کردن پاسخ سؤال هایم شدم.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) در خصوص فعالیت های اجتماعی، گفت: پیامبر به این امر تأکید داشته اند که مؤمن وقت خود را به سه بخش برای خدا، خود و خانواده و مردم صرف می کند اما این شرایط در ترکیه فراهم نبود و امکان فعالیت اجتماعی نداشته از جمله این که نتوانستم در دانشگاه حضور داشته باشم.
عالیه شیوت با شاره به فضای اجتماعی مناسب برای بانوان در ایران، گفت: خانم ها در ایران رانندگی و دیگر فعالیت ها را با حجاب داشته و موفق نیز هستند بنابراین باید قدر شرایط و فضایی که در آن قرار دارند را بدانند، چرا که بدانید که ما دلتنگ جنین فضایی هستیم که شما این فضا را در اختیار دارید./1310/ب202/د