تصویب طرح مربوط به برجام در مجلس، سهل اندیشی بود/ توهین به موافقان و مخالفان برجام گناه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی ظهر امروز در خطبه های سیاسی عبادی نماز جمعه که در جوار بارگاه منور رضوی برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن سالروز ورود کاروان سیدالشهدا(ع) به دشت کربلا، در بیان علت استفاده حضرت از جملاتی که حاکی از رنج و مصیبت نزدیک بر اهل بیت(ع) بود، گفت: وجود مقدس اباعبدالله(ع) این مطالب را برای اصحاب خود بیان فرمودند تا عمق فاجعه را برسانند و کسانی که می خواهند با امام حسین بمانند، برخورد انفعالی نکنند.
وی افزود: این مطالب امام حسین در چنین روزی دو عکسالعمل داشت؛ یک عکس العمل با رویکرد برخی اصحاب سیدالشهدا(ع) بود که اینها دیدند حرفهایی که امام حسین(ع) میزند، با آن قصد و نیتی که اینها به خاطرش به کربلا آمدهاند، سازگار نیست، در نتیجه دچار رخوت شده و تردید پیدا کردند.
امام جمعه مشهد مقدس رویکرد دوم در قبال فرمایشات سیدالشهدا(ع) را رویکرد «حر بن یزید ریاحی» معرفی و اظهار کرد: «حُر» وقتی جملات اباعبدالله(ع) را شنید، تکان خورده و با خود گفت «واقعاً اینها فرزند پیامبر(ع) را میکشند؟»؛ در نتیجه رویکردش این شد که از همانجا بنای انفصال گرفت تا زمانی که آمد و به سیدالشهدا(ع) پیوست و در رکاب ابیعبدالله به شهادت رسید.
لزوم عبرت گیری از سهل اندیشی برخی اصحاب سیدالشهدا
آیت الله علم الهدی با بیان این که «کربلا خود دانشگاه و آموزشگاه است»، در تبیین تفاوت میان دو دسته مذکور از پیروان سیدالشهدا(ع)، خاطرنشان کرد: تفاوت این دو دسته در واقع بینی و سهل اندیشی است؛ حر در آیینه فرمایشات سیدالشهدا(ع) عمق فاجعه را دید و تصمیمش را گرفت اما دسته دیگر سهل اندیش بودند و عمق فاجعه را ندیدند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در فرمایشاتی که چند روز پیش داشتند، سهل اندیشی را معنا کرده و فرمودند «سهل اندیشی این است که افراد عمق مسئله را فهم نکرده و آخرِ قضیه را نبینند که به کجا خواهد انجامید و چه فاجعهای خواهد شد؛ امروز در این نظام و انقلاب آدمهای بد و بیتفاوتی نیستند، اینها سهل اندیشند و عمق فاجعه را نمیبینند.»
تصویب طرح مربوط به برجام در مجلس، سهل اندیشی بود
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود شیوه تصویب کلیات و جزییات طرح «اقدام متقابل و متناسب دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» در مجلس شورای اسلامی را نمونه ای از این سهل اندیشی دانست و گفت: تصویب یا عدم تصویب برجام مهم نیست؛ مهم نوع تصویب است؛ در ابتدا برجام در شورای عالی امنیت ملی به تصویب رسید و چون طبق اصل 176 قانون اساسی آنچه در شورای عالی امنیت ملی تصویب میشود، پس از تأیید رهبری قابل اجرا است و رهبر معظم انقلاب این مصوبه شورای عالی امنیت ملی را تأیید نکرده و فرمودند باید به مجلس برود.
آیت الله علم الهدی با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رسماً اعلام کردند که مجلس نباید از برجام کنار باشد، خاطرنشان کرد: روز اول، مجلس حرکت بسیار شایسته ای انجام داد و برای این بررسی کمیسیون ویژه ای تشکیل دادند که هیئت رییسه مجلس اعضای آن را انتخاب نکردند، بلکه اعضای این کمیسیون توسط نمایندگان انتخاب شدند؛ کمیسیون ویژه برجام 40 روز این مسأله را بررسی کرده و موافقان و مخالفان با حضور در کمیسیون حرف های خود را زده و استدلال های شان را بیان کردند و در آخر این افراد جمع بندی خود را به مجلس شورای اسلامی ارائه دادند.
وی تصریح کرد: نمایندگان بدون توجه به این تحقیقات و تعمقات 40 روزه، طرحی دو فوریتی آوردند که یک فوریتش تصویب شد؛ سپس در چند لحظه برای کلیاتش رأی گرفتند و برای جزئیات این طرح که حداقل 15 سال این کشور را با دیگران درگیر خواهد کرد، 15 دقیقه رأی گرفتند؛ این نوع برخورد، همان سهل اندیشی است.
توهین به موافقان و مخالفان برجام گناه است
امام جمعه مشهد مقدس ضمن تأکید مجدد بر غلط بودن توبیخ موافقان و مخالفان برجام با عناوینی چون «غربزده» و «کاسب تحریم» اظهار کرد: اگر کسی موافقان برجام را به عنوان «غربزده» مورد توبیخ قرار دهد و یا مخالفان آن را «معامله گر بر سر تحریم» و «کاسب تحریم» بنامد، این توهین و گناه است و خدا آن را نمی بخشد؛ نه موافق و نه مخالف، هیچکدام دشمن این نظام نبودند ولی این عزیزان سهل اندیشی کردند چرا که برجام یک جریانی است که عمق دارد و ممکن است عمق آن فاجعه آمیز باشد.
آیت الله علم الهدی افزود: از ابتدای انقلاب سابقه نداشته است که کمیسیونی طرحی بیاورد و برای موضوعی که سرنوشت انقلاب به آن بستگی دارد، در 15 دقیقه جزییاتش را تصویب کنند؛ اگر به این سهل اندیشی توجه داشته اند، خدا آن ها را نبخشیده و نمی آمرزد.
باید برای جلوگیری از نفوذ دشمن قانونی به تصویب می رسید
وی در پاسخ به آن دسته از نمایندگانی که معتقدند با وجود توجه به تمام بندها و مواد برجام، با طرح مذکور موافقت کرده اند، اظهارکرد: مهم ترین بند این طرح، بند هشتم آن است که نمایندگان تصویب کرده اند «دولت و سایر دستگاههای حاکمیتی و عمومی موظفاند در چارچوب مصوبات شورای امنیت ملی، تدابیر لازم را در نظر بگیرند تا در اثر اجرایی شدن برجام، بههیچ وجه اجازه فرصت طلبی و سوء استفاده در داخل کشور به آمریکا و دیگر دولتهای خارجی داده نشده و فرصتی برای نفوذ یا سوءاستفاده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در اختیار استکبار جهانی قرار نگیرد»؛ آیا همین کفایت میکند؟
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر شورای عالی امنیت ملی چیزی را تصویب کرد و به تأیید رهبری رسید، دیگر به قانون مجلس نیاز ندارد؛ حال اگر دستگاههای حاکمیتی و دولتی هم که خودشان عضو شورای عالی امنیت ملی هستند، تشخیص ندادند که ممکن است مسأله ای مورد سوء استفاده استکبار جهانی باشد، آن زمان باید چه کرد؟
آیت الله علم الهدی خطاب به نمایندگان مجلس افزود: شما که 40 روز بررسی کرده بودید و نقاطی از برجام را که ممکن است دشمن از آن نقاط در جریان اقتصادی یا سیاسی کشور نفوذ کند، تشخیص دادید، الآن باید یک قانون برای بستن این منفذ تصویب میکردید، نه یک کلیاتی که اینجوری بخواهید به شورای امنیت ملی و مردم توصیه کنید.
چرا اجازه طرح 170 سؤال نمایندگان داده نشد؟
وی با انتقاد شدید از عدم بررسی سؤالات نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه رسیدگی به طرح مذکور، گفت: نمایندگان 170 سؤال داشتند اما اجازه ندادند یکی از این سؤالات مطرح شود؛ آن جا غار سیکلوب است یا مجلس شورای اسلامی؟ چرا این طور برخورد میشود؟
امام جمعه مشهد مقدس در پایان خاطرنشان کرد: از روز اول پیروزی انقلاب، تکیه ما بعد از خدا به بیداری و هوشیاری شما مردم بوده است؛ رهبر معظم انقلاب فرمودند «برجام چه تصویب بشود، چه نشود، مردم باید بدانند که آمریکا دشمن غدار و خدعه گر این نظام، انقلاب و این مردم است؛ در آینده هم با همه سهل اندیشی های نمایندگان در مجلس، هر جا بخواهد حرکتی و یا اجرایی باعث نفوذ دشمن داخل این کشور شود، هم رهبر ما هوشیار و بیدار است و هم مردم ما در پشت سر رهبر بیدار هستند./820/202/ب1