فلسفه عاشورا و کربلا خروج مردم از جهالت است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام احسان فردآقایی، مسؤول امور روحانیان و مبلغان اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان، شامگاه چهارشنبه(22مهرماه) در مراسم سوگواری امام حسین(ع) که در کوی استادان اهواز برگزار شد، با اشاره جمله ای از امام صادق(ع) درخصوص زیارت اربعین ابراز داشت: امام حسین(ع) خون خود را برای نجات دادن انسان از جهالت و نادانی ریخت که این درحقیقت فلسفه عاشورا و کربلا است.
وی با اشاره به این که بسیاری از انسان ها از مسائل پیرامون و لازم آگاه هستند اما در مرحله عمل جا می مانند، ادامه داد: این مسأله ناشی از عدم توانایی در تصمیم گیری صحیح است.
این مقام مسؤول با بیان این که عاشورا و کربلا مختص به مسلمانان نیست و ادیان دیگر نسبت به این واقعه و شکوه سر تعظیم فرو می آورند، گفت: واقعه عاشورا برآمده از فطرت انسانی است و به این سبب آگاهی انسان از این واقعه سبب تأثر او می شود.
حجت الاسلام فردآقایی ادامه داد: در هندوستان در ماه محرم افرادی که در هیأت ها و مجالس عزاداری حضور پیدا می کنند، برخی از آنها بت پرست هستند که ناشی از احترام ویژه برای امام حسین(ع) است.
مسؤول امور روحانیان و مبلغان اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان با اشاره به حدیثی از پیامبراکرم(ص) مبنی براین که من مبعوث شدم میان دو زمان که از آن به جاهلیت یاد می شود، ابراز داشت: راز بازگشت جاهلیت در عاشورا بایستی مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان این که جاهلیت دوم و پس از پیامبراکرم(ص) دو احتمال برای آن وجود دارد، ادامه داد: برخی از مفسران از این جاهلیت به سال 61 هجری قمری که در آن امام حسین(ع) را شهید کردند یاد می شود و برخی دیگر از مفسران جاهلیت فعالی و دوران آخرالزمان را عنوان می کنند.
این مقام مسؤول با تأکیدبراین که برخی ها تحولات جوامع و کشورهای منطقه را اتفاقی می دانند و بعضی دیگر آن را ناشی از تقدیر و جبر تصریح کرد: دیدگاه صحیح، تحولات منطقه برمبنای علت و علل است؛ اگر جامعه ای تغییر کند بر مبنای قانون علیت است./9453/202/ب3