۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۰
کد خبر: ۲۹۳۶۳۷
استاد حوزه علمیه تبیین کرد؛

چگونه خانواده‌ای موفق و بانشاط توأم با تربیت دینی داشته باشیم

خبرگزاری رسا ـ مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه نخستین خدمت به خانواده این است که یک کانون معنوی توأم با تربیت دینی بدون ابزار گناه و فساد را ایجاد کنیم، گفت: خانواده کامل خانواده‏ای است که در آن احساس رضایتمندی، امنیت، آرامش، اعتماد و نشاط وجود داشته باشد.
خانواده با نشاط

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در سمنان، رقیه درویشی، استاد حوزه و دانشگاه در همایش خانواده موفق از دیدگاه اهل بیت(ع) که با حضور طلاب، مدیران و اساتید حوزه علمیه عصمتیه سمنان در سالن هلال احمر این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: خانواده متکامل خانواده ای با نشاط است، خانواده ای است که به کمال رسیده و احساس آرامش و امنیت در آن موج می‏زند و این احساس در بین اعضای خانواده رد و بدل میشود.

 

وی افزود: نمونه کامل و بهترین وجه زندگی و خانواده متکامل و موفق را میتوان در زندگی ائمه اطهار(ع) به ویژه در زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) و آنهایی که این راه و روش را سرلوحه خود قرار دادهاند، مشاهده کرد.

 

این کارشناس مسائل تربیتی با بیان اینکه نشاط در خانواده ثمراتی دارد، اضافه کرد: یکی از ثمرات نشاط سلامت جسم است، در تحقیقات یک جامعه شناس انگلیسی آمده است که اگر فردی پنج بار در سال دچار بیماری سرماخوردگی شود، روحش بیمار است.

 

انسان بانشاط در عبادت موفق تر است

 

مدرس حوزه و دانشگاه قم انسان با نشاط را از دیگر افراد در عبادت موفقتر عنوان کرد و افزود: ائمه اطهار (ع) همواره به عبادت مشغول بودند؛ اما عبادتی با نشاط نه همچون عبادتی که ما با بی حالی و  کسالت و از سرانجام تکلیف انجام میدهیم.

 

درویشی اظهار داشت: شاید  تا به حال توجه کرده باشید که وقتی در روز‌های مختلف سال برای ائمه اطهار (ع) مجلسی میخواهیم برپا کنیم؛ چه شور و نشاطی همه وجودمان را میگیرد و از خدا میخواهیم  مهمانان آن مجلس بیشتر باشند و با وجود کار و تلاش شبانه روزی احساس خستگی نمیکنیم و این امر علتی جز این ندارد که می دانیم کار را برای خدا انجام میدهیم.

 

وی گفت: روزی رسول خدا به دیدار حضرت زهرا(س) رفتند؛ ایشان با دستی مشغول چرخاندن چرخ آسیاب بودند و با دستی دیگر به فرزندشان شیر میدادند و زیر لب نیز مشغول گفتن ذکری بودند؛ رسول خدا(ص) از این بانوی طاهره پرسیدند، آیا این سخنانی که میگویی گلایه و شکایت است که حضرت زهرا(س) در جواب گفتند، نه میگویم«والاخره خیر و ابقی» من کار در خانه علی(ع) را برای خدا انجام میدهم.

 

یکی از ثمرات نشاط توفیق در عبادت است

 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه یکی از ثمرات نشاط توفیق در عبادت است، تصریح کرد: باید لحظه لحظه عمرمان همراه با عبادت خداوند باشد، البته با وصف نشاط و شادابی که اگر این‌گونه باشد، هرگز دچار روزمرگی نخواهیم شد.

 

درویشی تأکید کرد: حواسمان باشد که در تربیت دینی فرزندمان و توجه به نقش دین در زندگی نهایت دقت را داشته باشیم و دچار افراط و تفریط نشویم؛ هر کاری زمانی مختص خود دارد و نباید زندگی را برای مثال فقط محدود به عبادت و یا منحصر در تفریحات کنیم؛ بلکه باید به گونه‏ای برنامه‏ریزی نماییم که دیندار واقعی باشیم.

 

مدرس حوزه و دانشگاه قم با بیان اینکه اولین خدمت به خانواده این است که یک خانواده معنوی توأم با تربیت دینی بدون ابزار گناه و فساد را ایجاد کنیم، افزود: خانواده کامل خانواده‏ای است که در آن احساس رضایتمندی، امنیت، آرامش، اعتماد و نشاط وجود داشته باشد.

 

مارمولک داستان ابراهیم در آتش نباشیم

 

رقیه درویشی خاطر نشان کرد: نباید دست روی دست بگذاریم و نسبت به آنچه پیرامونمان می‏گذرد بی‏تفاوت باشیم و بگویم خداوند صاحب اصلی عصر را برساند بلکه باید به داستان زندگی ائمه اطهار و انبیای الهی به عنوان سرمشق حرکت در مسیر رضای خدا توجه و عمل کنیم.

 

وی اضافه کرد: نمرودیان برای سوزاندن حضرت ابراهیم(ع) آتشی غیرمعمول را فراهم کردند و از مدتها هیزم جمع آوردند تا روز موعود که ایشان را به منجنیق بستند و به سمت آتش پرتاب کردند؛ جبرئیل در این میان زنبور عسلی را دید که آب به دهان می‏گیرد و به سمت شعله‏های آتش می‏آید و از طرفی مارمولکی نیز از زیر هیزم‏ها را فوت می‏کرد و زنبور می‏خواست آتش را خاموش و مارمولک نیز قصد شعله‏ورتر کردن آن را داشت.

 

مدرس حوزه و دانشگاه قم با اشاره به سخنان آن عده که می‏گویند برگزاری این همایش‏ها چه فایده ای دارد، گفت: باید امروز حداقل تلاشهایمان را انجام دهیم و در این عصر غیبت و وانفسای آخرالزمان همچون زنبور عسل برای دین مفید باشیم و اگر نمیتوانیم کار زنبور عسل را انجام دهیم حداقل همچون مارمولک داستان حضرت ابراهیم(ع) نباشیم./977/202/ب1

ارسال نظرات