نشست نقد و بررسی کتاب سرزمین آبی من
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست نقد و بررسی کتاب «سرزمین آبی من» غروب شنبه 5 مهرماه با حضور احمد شاکری منتقد ادبی، نصرت الله محمود زاده مولف کتاب و مریم شریف رضویان نویسنده دفاع مقدس در سرای اهل قلم برگزار شد.
ادبیات خاطرهگر به سمت داستانی شدن میرود
در ابتدای این نشست احمد شاکری با اشاره به ششمین جلسه مشترک خانه کتاب و بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس، گفت: تعامل بسیار خوبی از سوی این دو سازمان صورت گرفته است که از طریق آن بتوانیم آثار فاخر ادبیات دفاع مقدس را معرفی کنیم.
وی افزود: یکی از ویژگیهای بارز کتاب را میتوان تبدیل کردن ادبیات خاطرهنگر و مستندوار به داستان دانست، کاری که مولف در این کتاب بهسمت آن رفته و تا حد قابل قبولی موفق بوده است.
لزوم نشر آثار دفاع مقدس
در بخش دیگری از این مراسم مریم شریف رضویان با اشاره اهمیت نشر آثار دفاع مقدس، گفت: باید واقعیات جنگ گفته شود و افکار عمومی با آن آشنا شود، زیرا همین واقعیات میتواند نسل جدید را با مفاهیم ناب دفاع مقدس آشنا کند.
وی ادامه داد: بهتر است در گزینش خط روایی داستانهای جنگ بهسمت روایتهای واقعگرا رفت، زیرا نگرش مدرن با حال و هوای ادبیات جنگ بهدلیل فضای یأسی که دارد متناسب نیست.
واقعیات جنگ، کلید بقای انقلاب است
در بخش پایانی این مراسم نصرت الله محمود زاده با اشاره به سابقه فرهنگی خودف گفت: حدود 25 سال است زندگی خود را صرف نگارش زندگی نامه کردهام، زندگی نامههایی که هر کدام در دل خود داستانهای فراوانی را دارد.
وی افزود: بنده تمام اتفاقات عجیب داستانهای خود را در جبههها مشاهده کردهام و بر این اساس رخدادهای کتاب خود را شکل دادهام.
مولف کتاب سرزمین آبی من، تاکید کرد: متاسفانه یک نگاه ناصحیح جنگ را بسیار خشن معرفی کرده است، باید این نگاه پاک شود و عشقهای واقعی و پاک رزمندگان به خانوادههای خود در دوران دفاع مقدس بازنشر داده شود.
وی در پایان در خصوص لزوم نشر آثار دفاع مقدس، تصریح کرد: اگر واقعیات جنگ بهطور کامل گفته نشودف قطعا بخش روشنفکر نما در جامعه ادبیات جنگ را به سمتی سوق میدهد که از طریق آن افکار نسل جوان را با فرهنگ دفاع و جهاد بیگانه کند./856/202/ب1