احداث شهرک صنعتی در نوار غزه از سوی ترکیه
به گزارش خبرگزاری رسا، احمد شاکر اوغلو، رییس شرکت مناطق صنعتی ترکیه در جریان کنفرانس مطبوعاتی در غزه خاطر نشان کرد که احداث منطقه صنعتی در بیت حانون در راس اولویت های ترکیه قرار دارد و ما تلاش می کنیم این منطقه را احداث کنیم و در این راستا، راهبردهای لازم را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
وی افزود: شرکت ترک با بازرگانان فلسطینی در ارتباط خواهد بود و آنکارا نیز به تلاش های خود برای رفع موانع صهیونیستی در زمینه انتقال اموال برای بازسازی غزه ادامه خواهد داد.
هیات ترک در جریان دیدار با هیات فلسطینی متشکل از "مفید حساینه" وزیر مشاغل عمومی و مسکن فلسطین، مامون ابو شهلا وزیر کار، حاتم عویضه سرپرست وزارت اقتصاد و "ولید حصری" رییس اتاق بازرگانی نوار غزه بر لزوم حمایت از پروژه های ترکیه و همکاری با بخش خصوصی فلسطین به منظور پیشرفت آن در شرایط اقتصادی دشوار باریکه غزه در مرحله پس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به غزه در تابستان 2014 تاکید کرد.
جووان ساک، رییس مدیر اجرایی پژوهشکده سیاسی و مطالعات اقتصادی ترکیه نیز در سخنرانی خود تصریح کرد که هدف از سفر هیات ترک به غزه بررسی راهکارهای مناسب برای باز کردن راه های تجارت با بازرگانان فلسطینی و خدمت به بخش خصوصی غزه است.
وی ضمن تاکید بر لزوم توسعه روابط با بخش خصوصی و فراهم کردن فرصت لازم برای پیشرفت آن، اظهار داشت که هیات ترک در مدت حضور خود در غزه نحوه خدمت به بخش خصوصی و ارائه نظرات و پیشنهادهای لازم را مورد بررسی قرار خواهد داد.
وی افزود: اهمیت این سفر در بررسی نحوه ورود شرکت های ساختمانی ترک به نوار غزه است و در سفر آتی کلیات اجرای برخی پروژه ها در نوار غزه تدوین خواهد شد. ساک تاکید کرد که پروژه های ساخت واحدهای مسکونی در راس اولویت های بخش خصوصی قرار خواهد گرفت و طرف ترک هم با این بخش همکاری خواهد کرد.
ولید حصری در ادامه سخنانش خواستار اعمال فشار ترکیه علیه رژیم صهیونیستی به منظور بازگشایی تمامی گذرگاه های تجاری و آغاز روند بازسازی غزه و ارجای برنامه های کمک رسانی فوری به بخش خصوصی غزه شد و گفت: بخش خصوصی غزه در نتیجه تداوم محاصره غزه، جنگ ها، بن بست در روند سازش، افزایش نرخ بیکاری تا 43 درصد و افزایش آمار بیکاران تا بیش از 250 هزار نفر و نیز افزایش نرخ فقر، در وضعیت فلاکت باری به سر می برد.
حصری همچنین بر لزوم بررسی پروژه احداث منطقه صنعتی در بیت حانون، بازگشایی گذرگاه ها و تردد آزادانه شهروندان فلسطینی از مسیرهای زمینی و دریایی تاکید کرد و از حمایت های بی وقفه ترکیه از ملت فلسطین و تلاش آن برای احداث بیمارستان در جنوب غزه قدردانی کرد.
مامون ابو شهلا وزیر کار فلسطین نیز تصریح کرد که ترکیه می تواند در کنار تداوم تلاش هایش برای لغو محاصره غزه که عملا از سال 2010 و با سفر کشتی ماوی مرمره به نوار غزه آغاز شده است، نقش موثرتری در زمینه آشتی ملی و نه تنها عملیات های ساخت و ساز و بازسازی ایفا کند.
وی با تاکید بر لزوم تداوم تلاش ها و تحرکات بین المللی آنکارا برای پایان دادن به محاصره غزه و بازگشایی گذرگاه آبی از غزه به جهان خارج، اظهار داشت که ترکیه طی دو دهه گذشته مشکلات ملت فلسطین را از نزدیک دنبال کرده است.
گفتنی است یک هیات اقتصادی ترک صبح روز گذشته به ریاست "مصطفی سارنچ" سفیر ترکیه در فلسطین از طریق گذرگاه بیت حانون "ایرز" در شمال غزه وارد این منطقه شد که 5 شخصیت اقتصادی نیز در قالب آن حضور دارند. این هیات برای بازدید از مناطق مختلف نوار غزه و بررسی نحوه اجرای پروژه های تجاری و مسکن به غزه سفر کرده است.
سارنچ ظهر دیروز یکشنبه با اسماعیل هنیه نایب رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" دیدار و گفت وگو کرد. در این دیدار برخی رهبران حماس مانند محمود زهار، زیاد ظاظا، غازی حمد، اسامه عیسوی و طاهر نونو نیز حضور داشتند./994/ب102/د