۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۲۷۸۱۹۱
عضو حماس:

با تشکیل کشور در مرزهای موقت مخالفیم

خبرگزاری رسا ـ عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس، تاکید کرد که این جنبش با تشکیل کشور فلسطین در مرزهای موقت مخالف است و تنها با راهکار تاکتیکی و موقتی تشکیل دولت فلسطین در مرزهای سال 67 در کرانه باختری، باریکه غزه و قدس؛ بدون وجود شهرک‌های صهیونیست نشین موافقت کرده است.
موسي ابومرزوق معاون رييس حماس

 

به گزارش خبرگزی رسا، موسی ابو مرزوق عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس، طی یادداشتی بر روی صفحه شخصی خود بر روی پایگاه ارتباط جمعی فیسبوک خاطر نشان کرد: در حالی که برخی اعضای کمیته مرکزی جنبش فتح به تماس‌های خود با وی ادامه می دهند تا زمینه حل اختلافات موجود و تحقق وحدت ملی در برابر رژیم صهیونیستی و پروژه‌های آن فراهم شود، برخی دیگر چاره کار را در برگزاری نشست کادر رهبری موقت سازمان آزادی بخش فلسطین ساف، می بینند که البته حماس مشکلی با آن ندارد، اما اصرار محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین بر برگزاری این نشست در رام الله باعث بروز اختلاف در این زمینه شده است و این موضع وی به معنای مخالفت ضمنی با برگزاری نشست مذکور است.

 

ابو مرزوق تصریح کرد که برخی رهبران فتح تشکیل دولت وحدت ملی را راه حل مشکلات کنونی می دانند، اما عباس با مخالفت خود با طرح حماس برای تشکیل دولت وحدت ملی که با اجماع گروه‌های امضا کننده توافق آشتی ملی به دست آمده بود، راه تشکیل چنین دولتی را سد کرد و به جای آن دست به ترمیم کابینه دولت وفاق ملی بدون رایزنی با گروه‌های فلسطینی زد تا نشان دهد که یکجانبه گرایی‌های وی مشکل اصلی فلسطین در حال حاضر است. وی در تمامی عرصه‌ها اعم از ساف، فتح و تشکیلات رام الله یکجانبه گرایی می کند و هر کس هم با تصمیمات وی مخالفت کند، طرد و اخراج می شود و از همین رو، هیچ کس به خود جرأت مخالفت یا حتی حرف زدن را هم نمی دهد.

 

این عضو برجسته دفتر سیاسی جنبش حماس تصریح کرد که پس از مخالفت عباس با تشکیل دولت وحدت ملی و انجام تغییرات در 5 وزارتخانه دولت رامی حمد الله، این دولت از چارچوب توافق ملی خارج و تبدیل به دولت ملی فتح و یا شاید هم دولت جدایی طلب عباس شد.

 

وی افزود ابو مازن (عباس) با این تصمیم خود به شکاف داخلی دامن زد و به جای اینکه به دنبال دستیابی به نقاط مشترک و حل مسائل مورد اختلاف در راستای پایان دادن به شکاف داخلی باشد، به همگان نشان داد که در تمامی زمینه‌ها راه یکجانبه گرایی را در پیش گرفته است و به خاطر حضور حماس و محمد دحلان عضو برکنار شده جنبش فتح، ضرورتی برای تعامل با نوار غزه نمی بیند و در عین حال، انواع اتهامات را در زمینه مذاکره با رژیم صهیونیستی، تلاش برای جداسازی نوار غزه از کرانه باختری و یا حتی تشکیل کشور در مرزهای موقت علیه حماس مطرح می کند.

 

ابو مرزوق در ادامه بر این موارد تاکید کرده است:

 

1- حماس مخالف تشکیل کشور فلسطین در مرزهای موقت است و تنها با تشکیل دولت فلسطین در مرزهای سال 67 که شامل کرانه باختری، باریکه غزه و قدس بدون وجود شهرک‌های صهیونیست نشین می شود، موافقت کرده است و از نظر ما این یک راه حل موقتی و توافقی است.

 

2- حماس با رژیم صهیونیستی مذاکره نمی کند و مقاومت در برابر اشغالگران را حق طبیعی ملت فلسطین می داند. این جنبش هنوز تصمیمی برای مذاکره غیرمستقیم با طرف صهیونیستی در راستای تثبیت آتش بس امضا شده در پایان جنگ سال 2014 که همه طرف‌های فلسطینی آن را امضا کردند، نگرفته است.

 

3- حماس معتقد است که دولت کنونی فلسطین شکست خورده است و باید تغییر کند و به جای آن دولت وحدت ملی با اجماع تمامی گروه‌های ملی امضا کننده توافق آشتی ملی قاهره تشکیل شود.

 

4- حماس تمامی توافقات صورت گرفته را قبول دارد و از اجرای توافق آشتی ملی، نشست کادر رهبری موقت ساف، برگزاری جلسات پارلمان فلسطین و حل مشکل کارمندان و گذرگاه‌ها حمایت می کند.

 

5- تغییرات اخیر ابو مازن کاملا مغایر توافق آشتی ملی بود و ما با وزرای جدید همکاری نخواهیم کرد و هیچ اقدامی خارج از توافق ملی و مشارکت سیاسی را قبول نداریم.

 

6- تحرکات سیاسی فعلی غرب درباره نوار غزه که با هدف حل مشکلات و عبور از بحران‌های متعدد: محاصره، بازسازی، حقوق کارمندان، زیرساخت‌ها، فرودگاه و بندر صورت می گیرد، حق ساکنان غزه است و حماس در قبال آن‌ها هیچ امتیاز سیاسی نداده است.

 

7- ما همچنان از تشکیل دولت وحدت ملی حمایت و اعلام می کنیم که هیچ خبری از وجود دولت سایه در غزه نیست، اما در عین حال، ایجاد خلأ امنیتی و اداری و خودداری وزرای دولت حمد الله از به رسمیت شناختن کارمندان دولتی غزه را قبول نداریم./994/ب101/د

ارسال نظرات