«پیوند ناگسستنی تکنوکراسی و اقتصاد نئولیبرال»
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از نشر معارف، کتاب «پیوند ناگسستنی تکنوکراسی و اقتصاد نئولیبرال» که حاصل یک گفتگوی مفصل با زرشناس است به موضوعات زیر می پردازد: چگونگی ظهور تکنوکراسی در غرب، چیستی تکنوکراسی، چگونگی ورود تکنوکراسی به ایران، ظهور تکنوکراسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، چگونگی گسترش تکنوکراسی در ایران، پیوند نزدیک تکنوکراتها و روشنفکران، حضور تکنوکراتها در عرصه اقتصاد و سیاست، تأثیرات تکنوکراسی در زندگی مردم و دولتمردان، مدل اقتصادی تکنوکراتها و پیامدهایش، ایده نادرست ژاپن اسلامی، دوران گذار و سئوالات پیش رو؛ استفاده از تکنولوژی، تعهد یا تخصص؟ و کارآمدی.
در بخشی از مقدمه میخوانیم: «دوره، دوره تکنوکراسی و تکنوکراتها محدود به سالهای موسوم «سازندگی» و «کارگزارانی»ها نیست، اصولگرا و اصلاحطلب هم نمیشناسد، گویا مانند روحی است که میتواند در هر کسی وجود داشته باشد. در این کتاب به چیستی تکنوکراسی، تاریخچه آن در غرب، نگاه متفکران غربی به این مفهوم، چگونگی ورود تکنوکراسی به ایران، اثرات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی حاکمیت تکنوکراتها، معیارهای شناخت تکنوکراتها، خطر تکنوکراتها برای ایران اسلامی و حکومت دینی و... پرداخته میشود.»
زرشناس در بخشی از کتاب می نویسد: «در جامعهای مثل ایران که در آن ارزشهایی برآمده از آرمانهای انقلاب در تقابل با جریان مهاجم فرهنگی و جریان مهاجم لیبرالها و نئولیبرالها است خطر تکنوکراتها از این منظر میتواند وجود داشته باشد که اینها به عنوان حاملان و مخاطبان اصلی و مروجان و مدافعان ارزشهای لیبرالی و نئولیبرالی هستند که در تقابل جدی با آرمانهای انقلابی و تعهدگرایی انقلابی و رادیکالیسم انقلابی و به ویژه هویت اسلامی و ارزشهای دینی و فکری جامعه میباشند. تا وقتی که نگاه تکنوکراسی حاکم شود متعاقباً قدرت را برای آنها به ارمغان میآورد و وقتی هم قادر باشند لاجرم ارزشها و مدلهای لیبرالی و نئولیبرالی سیطره پیدا خواهد کرد. تکنوکراسی را با مدل نظام انقلابی و ولایی به هیچ وجه نمیتوان جمع کرد.»
چاپ اول «پیوند ناگسستنی تکنوکراسی و اقتصاد نئولیبرال» در 84 صفحه، قطع پالتویی، تیراژ 2000 نسخه و قیمت 3000 تومان از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد. دفتر نشر معارف تاکنون از این نویسنده منتقد کتابهای «تکنوکراسی، مبانی نظری غرب مدرن، واژه نامه فرهنگی سیاسی، لیبرالیسم، سرمایه سالاری (کاپیتالیسم)، درباره دموکراسی، توسعه، جامعة مدنی، نیمة پنهان آمریکا، روانشناسی مدرن و حقیقت فراموش شده انسان، نگاهی کوتاه به تاریخچة روشنفکری در ایران (جلد1و2)، جنبش دانشجویی در ایران و سیری انتقادی در آرای داریوش شایگان» را منتشر کرده است و دو کتاب «نقد حال» و «نئولیبرالیسم ایرانی و تهاجم فرهنگی» را در دست انتشار دارد./836/د102/ق