۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۷
کد خبر: ۲۷۶۵۸۹
عضو ارشد حماس:

دولت وفاق ملی به خاطر سیاست‌های عباس شکست خورد

خبرگزاری رسا ـ عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس، با انتقاد از اتهامات مطرح شده علیه این جنبش مبنی بر مخالفت آن با تشکیل دولت وحدت ملی، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین را عامل اصلی شکست دولت وفاق ملی به نخست وزیری رامی حمد الله معرفی کرد.
موسي ابو مرزوق

 

به گزارش خبرگزاری رسا، موسی ابو مرزوق عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس، امروز بر روی صفحه شخصی خود در  "فیسبوک" نوشت: عجیب است که برخی طرف‌ها حماس را به مخالفت با تشکیل دولت وحدت ملی متهم می کنند و این در حالی است که این جنبش پس از شکست دولت وفاق ملی در عمل به مسؤولیت‌های خود، همواره بر تشکیل دولت وحدت ملی تاکید کرده است.

 

وی سیاست‌های محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین را مانع اصلی فعالیت دولت حمد الله در غزه اعلام کرد و گفت: عباس تاکید داشت که این دولت باید تنها طبق خواسته‌ها و سیاست‌های وی عمل کند؛ هر چند که بسیاری از اطرافیان وی با این مساله مخالفت می کردند.

 

این رهبر برجسته جنبش حماس خاطر نشان کرد که عباس امروز فقط خودش را می بیند و قبلا هم می خواست تغییرات محدودی در کابینه دولت شکست خورده وفاق ملی انجام دهد، اما همین تغییرات محدود مدنظر وی 5 وزارتخانه؛ یعنی یک سوم وزارتخانه‌های دولت مذکور را شامل می شد و از آنجایی که حماس حاضر به گفت وگو و رایزنی درباره این ترمیم کابینه نشد، این جنبش را به ممانعت از تشکیل دولت وحدت ملی متهم می کنند.

 

وی افزود: حماس خواسته‌هایی را برای تشکیل دولت وحدت ملی مطرح کرده بود که همه آن‌ها همان مفاد ذکر شده در توافقنامه آشتی ملی بود که منجر به تشکیل دولت وفاق ملی شد.

 

ابو مرزوق تاکید کرد که این خواسته‌ها عبارت بودند از: رعایت مفاد امضا شده در توافقنامه‌های آشتی، آغاز برگزاری جلسات پارلمان فلسطین که یکی از مهمترین موسسات ملی بیانگر وحدت و یکپارچگی کرانه باختری و باریکه غزه و قلب آن‌ها؛ قدس شریف به شمار می رود و نشست فوری کادر رهبری موقت ساف که کشورهای مختلف از این مساله حمایت کرده‌اند و هر چند که همه ما ترجیح می دهیم این نشست‌ها در قاهره برگزار شود، اما هدف اصلی برگزاری نشست‌هاست.

 

وی تصریح کرد که دولت وحدت ملی باید با رایزنی تمامی طرف‌های امضا کننده توافقنامه آشتی ملی در ماه مه سال 2011 تشکیل شود و مشکل کارمندان نوار غزه حل شود؛ چرا که هیچ وزیری نمی تواند وزارتخانه‌ای را اداره کند که کارمندان آن به رسمیت شناخته نمی شوند و حقوق شان را دریافت نکرده‌اند و یا گروهی دیگر از آن‌ها از 8 سال پیش در خانه‌هایشان نشسته اند و از حضور در سر کار خودداری می کنند.

 

این عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش حماس خاطر نشان کرد که این خواسته‌ها تقریبا مورد اجماع تمامی گروه‌های ملی و تمامی اقشار ملت فلسطین قرار دارد و تنها محمود عباس با این خواسته‌ها مخالفت می کند. وی نسبت به این مسأله ابراز تعجب کرد که در نشست اخیر کمیته مرکزی جنبش فتح اعلام شده است که حماس با تشکیل دولت وحدت ملی مخالف است و شروط غیر قابل اجرا برای آن وضع کرده است.

 

ابو مرزوق در ادامه تاکید کرد که شکاف داخلی کام تمامی طرف‌ها و به ویژه ساکنان غزه را تلخ کرده است و آن‌ها به تحقق وحدت ملی و یکپارچگی با شک و تردید نگاه می کنند.

 

وی افزود: من برای بیستمین بار متوالی خواستار تشکیل جلسه کادر رهبری موقت ساف می شوم که قبلا هم بر روی آن توافق شده است. این نشست می تواند زمینه ساز بررسی اوضاع فلسطین شود؛ چرا که این سازمان، تنها نهاد جامع میان تمامی گروه‌های ملت فلسطین، کمیته اجرایی ساف، ریاست شورای ملی فلسطین و دبیر کل‌های گروه‌های فلسطینی غیر عضو در کمیته اجرایی ساف است و نشست‌های آن باید تا دستیابی به راه حل‌های لازم برای تمامی مسائل مورد اختلاف ادامه پیدا کند.

 

 این رهبر جنبش حماس تاکید کرد که عباس باید تمامی نگرانی‌های خود و دلیل طرح این موضوعات خیالی و غیر واقعی را مطرح کند و بگوید که دلیل طرح برخی مسائل درباره تشکیل کشور دارای مرزهای موقت یا جدایی باریکه غزه از کرانه باختری چیست؟ او باید موضع خود در قبال برگزاری انتخابات را که بارها بر سر آن توافق شده است، اعلام کند و بگوید که چه کسی با اقدامات و مواضع خود بر سر راه برگزاری انتخابات مانع تراشی می کند؟

 

ابو مرزوق در پایان خواستار برگزاری نشست مشترک تمامی گروه‌های فلسطینی امضا کننده توافقنامه قاهره در سال 2011 برای تشکیل دولت وحدت ملی شد و گفت: این دولت باید با موافقت عباس شکل بگیرد و در عین حال از پارلمان فلسطین رای اعتماد بگیرد و نخستین گام و تصمیمش به رسمیت شناختن کارمندان دولتی غزه باشد. ما هیچ مشکلی با جذب کارمندان امنیتی و غیر نظامی در دولت بر اساس طرح ارائه شده از سوی کشور سوئیس نداریم. دومین تصمیمی هم که دولت وحدت ملی باید اتخاذ کند حل مشکل آشتی اجتماعی، پایان دادن به درگیری‌های داخلی، حل فوری مشکل برق نوار غزه و ارائه راه حل ریشه‌ای برای آن، پایان دادن به محاصره تحمیلی علیه باریکه غزه، بازگشایی گذرگاه‌ها و تلاش برای بازسازی فرودگاه رفح و آغاز احداث بندر و اجرای پروژه‌های بازسازی غزه است.

 

وی تاکید کرد که بی شک شکست‌های داخلی ما تاثیر مستقیمی بر روی وضعیت سیاسی و قدرت‌مان برای مقابله با دشمن صهیونیستی دارد./994/ب102/د

ارسال نظرات