۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰
کد خبر: ۲۷۴۲۱۸
آیت‌الله زنجانی در شرح دعای روز بیست و پنجم ماه رمضان:

تولی و تبری ضامن نجات انسان از گمراهی است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله زنجانی با اشاره به مضمون دعای روز بیست و پنجم ماه رمضان، تولی و تبری را در کنار عمل به سنت و دستورات شریعت خدا، ضامن نجات از گمراهی دانست.
تولی و تبری ضامن نجات انسان از گمراهی است

آیت الله سید محمد حسینی الموسوی زنجانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد پیرامون شرح دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان با قرائت «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مُحِبّاً لِأَوْلِیَائِکَ وَ مُعَادِیاً لِأَعْدَائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خَاتَمِ أَنْبِیَائِکَ یَا عَاصِمَ قُلُوبِ النَّبِیِّین‏» بیان داشت: امروز از خدا درخواست می کنیم که اى خدا، مرا در این روز محب دوستانت و عدو دشمنانت قرار ده و در راه و روش به طریقه و سنت خاتم پیامبرانت بدار، اى عصمت بخش دلهاى پیامبران.

 


آیت الله زنجانی در فراز «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مُحِبّاً لِأَوْلِیَائِکَ» بیان داشت: در دعای امروز از خدا محبت دوستان او را درخواست می کنیم از او می خواهیم که در دل ما محبت آنها را قرار بدهد.

 


وی افزود: اولیای خدا چه کسانی هستند که محبت آنها را از خدا درخواست می کنیم در درجه اول مصداق این کلمه ائمه اطهار(ع) بوده که راهنمای ما به سوی خداوند و سعادت جاودان هستند.

 


وی ادامه داد: کسانی هم که اهل دین و مقید به عمل به همه واجبات و ترک محرمات هستند و خدا را در نظر دارند این کلمه به نوعی آنها را هم شامل می شود بنابراین از خدا می خواهیم مهر ائمه و بندگان خوب خودش را در دل ما قرار دهد.

 


استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان بیان داشت: در فراز بعدی «وَ مُعَادِیاً لِأَعْدَائِکَ» دشمنی و بغض دشمنان خدا را در دل می طلبیم و این در راستا و ادامه همان فراز اول است و این ها کسانی هستند که به غیر خدا روی آوردند و بغض اولیای خدا و دشمنی با دین و شریعت دارند.

 


وی افزود: پس امروز یکی از فروع دین به نام تولی و تبری را در حقیقت می طلبیم و به عبارتی دوست داشتن آنچه خدا دوست می دارد و دشمن داشتن آنچه خدا دشمن می دارد.

 


وی ادامه داد: نکته ای هم که باید توجه کرد آنکه وقتی ما طلب مهر دوستان خدا را داشتیم این مهر به عمل هم باید نشان داد یعنی وقتی انسان کسی را دوست دارد سعی می کند هر آنچه او دوست دارد عمل کند و هرآنچه بغض دارد ترک کند بنابراین ما که محبت اهل بیت را در دل داریم باید در عمل به آنها تمسک کنیم و هر آنچه دوست دارند را انجام و هرچه نمی پسندند از آن دوری کنیم تا به آن محبت واقعی که در دعا می خواهیم برسیم.

 


آیت الله زنجانی در بیان فراز پایانی «مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خَاتَمِ أَنْبِیَائِکَ یَا عَاصِمَ قُلُوبِ النَّبِیِّین‏» گفت: از خدا می خواهیم که ما را در پی سنت رسولش قرار دهد و رهرو آن مسیر باشیم هر آنچه از حلال و حرام که پیامبر اکرم (ص) بیان فرموده را اطاعت امر کنیم که این سبب خشنودی اولیای خدا می شود و در حقیقت در ادامه اجابت همان فراز اول دعا است.

 


وی افزود: سنت رسول مشخص بوده و احکام و دستوراتش بیان شده و در پایان برای این‌که از راه دور نشویم و به بیراهه قدم نگذاریم پیامبر دو امانت و مستمسک را به نام قرآن و اهل بیتش در بین ما گذاشت تا با چنگ به این ریسمان محکم الهی نجات پیدا کنیم.

 


وی ادامه داد: در پایان خدا را به این نام خطاب قرار می دهیم؛ ای کسی که عصمت به قلوب انبیا و پیامبران بخشیدی، این دعای امروز را به حق همین نامت به اجابت برسان./933/ت301/ب4

ارسال نظرات