افرادی که تصور می کنند با مذاکره مشکلات کشور حل می شود دچاره اشتباه محاسباتی شده اند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، محمد حسین قدیری ابیانه کارشناس مسائل سیاسی عصر شنبه در حسینیه حضرت علی اکبر(ع) شهرستان آران و بیدگل با اشاره به ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی و ریشه ها و راهکارهای آن گفت: تصور مردم از این درآمدها دهها و صدها و گاهی هزاران برابر واقعیت است.
وی افزود: تصور غلط از درآمدهای نفتی باعث شده است مردم کشور در این تصور باشند که با اتکای به درآمدهای نفتی و سایر درآمدها می توان نیازهای کشور را برآورده کرد، در حالی که این رقم برای رفع نیازهای اساسی مردم قطعا کفایت نمی کند، بنابراین اقتصاد کشور نمی تواند و نباید متکی به نفت باشد و باید تولید و ثروت و کار و تلاش در دستور کار همه مردم و مسؤولان قرارداشته باشد.
سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا گفت: حتی اگر مذاکرات با 1+5 به نتیجه هم برسد و آنها تمام تحریم ها را هم بردارند، حداکثر این رقم 56 هزارتومان و مقداری کمتر و یا بیشتر به ازای هر نفر در ماه از بابت فروش نفت تأمین خواهد شد و باز هم با اتکا به این رقم نمی توان خواسته ها را برآورده کرد وکسانی که تصور می کنند با مذاکرات مشکلات برطرف خواهد شد در محاسبات خود اشتباه می کنند، به همین دلیل هرچند تلاش ها باید برای رفع تحریم ها با رعایت حقوق هسته ای ایران انجام شود اما نباید به مذاکره برای حل مشکلات کشور دلخوش کرد.
قدیری ابیانه با اشاره به فرمایشات مکرر رهبر معظم انقلاب برای ایجاد زمینه های اقتصاد مقاومتی طی سال های گذشته گفت: اگر همه مردم و مسؤولان به فرمایشات معظم له عمل می کردند دشمن امیدی به تحریم نداشت؛ اگر امروز مذاکرات به نتیجه نرسد اما مردم و مسؤولان به اقتصاد مقاومتی عمل کنند دیوار تحریم ها خود به خود فرو پاشیده خواهد شد.
به گفته وی عمل به اقتصاد مقاومتی یعنی هر کس هرکاری را که بر عهده دارد به نحو احسن انجام دهد و از اسراف در مصرف پرهیز کند.
این کارشناس مسائل سیاسی با ابراز تأسف از این که ایران جزو مسرف ترین کشورهای دنیا است یاد آورشد: در سال92 اسراف و هدر رفت مصرف سوخت حدود 30 میلیارد دلار شده است که این رقم برای ساخت پالایشگاه و پالایش روزانه دو نیم میلیون بشکه نفت کفایت می کند یعنی با پرهیز از اسراف و هدر رفت مصرف سوخت می شد ایران را برای همیشه از خام فروشی نجات داد.
قیمت های چند نرخی زمینه را برای امضاهای طلایی و اختلاس فراهم کرده است
قدیری ابیانه در ادامه بر ضرورت مبارزه با فساد و اختلاص تأکید کرد و گفت: آنچه باعث شده است زمینه برای امضاهای طلائی و اختلاس فراهم شود قیمت های چند نرخی از جمله قیمت دلار که قیمت رسمی آن دو هزار و 850 تومان است و قیمت آزاد آن حدود 3 هزار و 300 تومان است.
به گفته وی، هرکس بتواند یک دلار به نرخ دولتی دریافت کند حدود 450 تومان رانت برای او ایجاد می شود و این رانت 450 تومان برای هر دلار زمینه را برای رشوه دهی و رشوه گیری و فساد و امضا های طلائی و ثروت های بادآورده فراهم می کند.
این کارشناس مسائل سیاسی در مورد هزینه قیمت های یارانه ای سوخت نیز گفت: تفاوت واقعی سوخت با قیمت یارانه ای آن زیان های زیادی را به کشور وارد کرده است که یکی از این زیان ها، قاچاق سوخت به کشورهای خارجی است.
قدیری ابیانه با اشاره به قاچاق روزانه حدود 10 میلیون لیتر سوخت از ایران به کشورهای افغانستان و پاکستان گفت: ارزش این مقدار قاچاق سوخت در سال 92 معادل 100 پوند طلا یعنی نیم قرن زیان ایران از محل قاچاق سوخت فقط به افغانستان و پاکستان و معادل 100 تن طلا بوده که با توجه با تولید سالانه دو تن طلا از معادن طلای کشور، این مقدار زیان حاصل نیم قرن تولید قرن طلای کشور است.
وی در مورد ضرورت برخورد قاطع و شدید، هم با مفاسد اقتصادی و هم برای برنامه ریزی جهت ریشه کن کردن زمینه های فساد اقتصادی تأکید کرد.
سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا تأکید کرد: اگر همه برای اصلاح سبک زندگی تلاش کنیم در این صورت راه برای پیشرفت کشور فراهم خواهد شد./1307/پ202/ج