۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۶
کد خبر: ۲۶۹۱۷۰
معاون تهذیب حوزه علمیه قزوین:

کارشناسان دینی آثار و برکات روزه را برای جوانان تبیین کنند

خبرگزاری رسا ـ معاون تهذیب حوزه علمیه قزوین گفت: مبلغان و کارشناسان دینی باید آثار و برکات روزه در دنیا و آخرت را برای مردم و به ویژه جوانان تشریح کنند تا مردم به سمت دین، عبادت و روزه ترغیب شوند.
حجت الاسلام علي عباسي

حجت الاسلام علی عباسی، معاون تهذیب حوزه علمیه قزوین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، درباره برکات ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان سفره نعمت الهی است و با انواع غذاهای معنوی تزیین شده است.

 

معاون تهذیب حوزه علمیه قزوین در ادامه افزود: خدای متعال ما را به این مهمانی دعوت کرده است و ماه رمضان را به ما عطا کرده، نعمت‌ها در این ماه در حد اعلا وجود دارد و نعمت‌ها به سادگی داده به انسان بخشیده می‌شود.

 

وی با بیان این‌که رمضان ماه رحمت و برکت است، ابراز کرد: نفس‌های ما در این ماه تسبیح است، خواب انسان هم عبادت بوده و کسب این عبادت‌ها بستگی به افراد دارد که چگونه از این نعمت استفاده کنند؛ برخی بهره‌شان از ماه رمضان کم است زیرا رعایت تقوای الهی را نمی‌کنند و گرسنگی و تشنگی فقط برای آنها باقی می‌ماند.

 

این کارشناس دینی بیان کرد: ما باید خودمان را برای بندگی خدا آماده کنیم؛ برای این‌که از نعمت‌های فراوان بهره ببریم.

 

وی ادامه داد: عملی که در انسان‌ها نهادینه شده، باقی می‌ماند و نهادینه شدن نیاز به تکرار دارد؛ اگر دعاها و ذکرها رو تکرار کنیم در وجودمان نهادینه می‌شود؛ اگر یک ذکر رو بارها تکرار کنید با هر تکراری در وجود انسان نهادینه می‌شود.

 

عباسی با اشاره به جایگاه تفکر در زندگی انسان اظهار کرد: تفکر پشتوانه عبادت‌ها است، یعنی این‌که انسان با فکر کردن عبادت می‌کند و با این عبادت خودش را می‌شناسد؛ یعنی به این فکر کند که روی آوردن بنده محتاج به پروردگار بی نیاز برای چیست؟

 

وی با بیان این‌که اگر انسان ماهیت چیزی را بشناسد، به سوی آن رغبت پیدا می‌کند و یا از آن دور می‌شود گفت: این نگاه بستگی بر شناخت انسان دارد، در مورد حقایق عالم هم اگر بشناسیم روزه یعنی چی و چه آثاری دارد بهتر به آن عمل می‌کنیم.

 

استاد حوزه علمیه قزوین ادامه داد: کارشناسان دینی می‌توانند این آثار را در دنیا و آخرت تشریح کنند، این‌که با روزه به یاد سختی و گرسنگی فقیران هستیم، کارشناسان دینی می‌توانند در منبرها و رسانه‌ها بری مردم توضیح دهند؛ اگر این اتفاق بیفتد مردم خود به خود به سمت دین و عبادت و روزه خواهند رفت.

 

وی بیان شیرین و خوشرویی را عاملی برای جذب جوانان دانست و تصریح کرد: اگر با جوانان رفیق شویم و از باب تکبر و خودخواهی نباشد، کلام ما تأثیرگذار خواهد شد؛ باید جوان احساس کند دلسوز او هستیم و خیرش را می‌خواهیم؛ اگر از باب دلسوزی و محبت وارد شویم حرف ما شنیده می‌شود.

 

معاون تهذیب حوزه علمیه قزوین افزود: یک مبلغ دین باید دارای ویژگی‌های برجسته‌ای باشد، از جمله امام جماعت فاضل و دانشمند و دلسوز باشد، دارای روانشناسی قوی بوده و برای مخاطبان مختلف مطالب متنوع مطرح کرده و به اقتضای سن افراد با آنها برخورد کند.

 

این استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: عامل دوم برای جذب جوانان به مسجد هیأت امنای آن هستند، دیگری هم مراکز تبلیغی هستند، مهم است؛ فضای ظاهری مسجد است که باید زیبا و جذاب باشد، همچنین خادم مسجد هم تأثیرگذار است، مجموعه این موارد در جذب جوان‌ها به مراکز عبادت و بندگی مؤثر است.

 

حجت‌الاسلام عباسی در پایان گفت: پدرها و مادرها به فرزندان خود محبت کنند و با علاقه مباحث دینی را به آنها منتقل کنند تا فرزندانشان جذب دین و پایبندی به مبانی دینی شوند./848/ت302/ح

ارسال نظرات