۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۵
کد خبر: ۲۶۶۵۰۹
استاد حوزه علمیه مشهد:

مهم ترین عمل صالح، معرفت نفس است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله موسوی گفت: همان طور که در روایت «مَن عَرفَ نفسَه فقَد عرَفَ ربَّه» آمده است، اگر لقاء خودمان رخ ندهد، لقاءالله محال است حاصل شود؛ اصل شناخت خود از دیدن خود ایجاد می شود وگرنه با خواندن هزار جلد کتاب هم نمی توان از نفس چیزی فهمید.
معرفت نفس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید فرید موسوی، استاد حوزه علمیه مشهد عصر روز گذشته در دومین جلسه از سلسله جلسات درس اخلاق مدرسه علمیه سلیمانیه (به سوی بهشت) که در محل سالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار شد، به تبیین موضوع «اهمیت انجام عمل صالح برای رضای پروردگار» پرداخت و گفت: جایگاه سخن از رضای خدا آن جا نیست که فقط نماز صبح را برای رضای خدا به جا آوریم؛ این گول زدن خودمان است، چرا که رضای خدا قطعا در نماز صبح وجود دارد اما آیا من این نماز را با هدف رضای خدا می خوانم یا نه؟ این جا است که هر چه انسان داخل می رود فقط خودش را می بیند.

 

وی در ادامه بحث خود، ضمن معرفی مهم ترین اعمال صالح، به تقدیر از کتاب «شرائع‌الاسلام فی مسائل الحلال و الحرام» پرداخت و افزود: در این کتاب 12 هزار مسأله شرعی آمده است، در حالی که مجموع استفتائات مراجع تقلید و رسالیه عملیه آن ها شاید به 8 هزار مسأله نرسد؛ مرحوم آیت الله مرعشی نجفی می نویسد «یکی از دفعاتی که به محضر امام زمان(عج) مشرف شدم و از ایشان درباره کتاب شرایع محقق حلی پرسیدم، حضرت فرمودند اکثر مسائل آن منطبق با وقابع است».

 

این استاد حوزه علمیه اظهار کرد: از بین این 12 هزار مسأله کتاب «شرایع» و یا از 8 هزار مسأله لمعه کدام عمل صالح مهم تر است که سایر مسائل مقدمه این عمل صالح بوده، برای تأمین آن هستند و ولایت و لقاءالله بدون آن حاصل نخواهد شد.

 

آیت الله موسوی با بیان مقدمه ای برای معرفی مهم ترین عمل صالح، گفت: ائمه اطهار(ع) وعده هایی را در قالب روایات داده اند که اکثرا دیدنی هستند و قبل از مرگ مشاهده می شوند که این ادعای مذهب تشیع است؛ اگر از بهشت یا جهنم سخن گفته اند، همه چیز آن ها دیدنی است؛ برای نمونه قبل از مرگ، سکرات موت وجود ندارد، خود ما هستیم که آن را می سازیم چرا که خداوند چیزی چز رحمت برای بندگانش ندارد و از همین رو است که می فرماید «اگر تمام بندگانم حب علی داشتند، جهنم را خلق نمی کردم»؛ حب علی نیز در همین دنیا است.

 

وی اشاره به آیه شریفه «یا أیّهَا الّذینَ آمنوا علَیکُم أنفسَکم لا یَضُرُّکم مَن ضلَّ إذَاهتَدیتُم» خاطرنشان کرد: آن عمل صالح، معرفت نفس است و همان طور که در روایت «مَن عَرفَ نفسَه فقَد عرَفَ ربَّه» آمده است، اگر لقاء خودمان رخ ندهد، لقاءالله محال است حاصل شود؛ اصل شناخت خود از دیدن خود ایجاد می شود و با خواندن هزار جلد کتاب هم نمی توان از نفس چیزی فهمید.

 

این استاد حوزه علمیه افزود: این نفس همان روحی است که ما را درک می کند و تا آن را نبینید، هیچ اتفاقی برایتان آغاز نمی شود؛ حال رویت نفس به چه شکل است؟ انجام اعمال صالح باعث می شود این نفس آرام آرام دیده شود و دیدن آن لذتی دارد که با هیچ چیز عوض نمی شود؛ این رویت هزاران لایه دارد و علامه شدن از این جا آغاز می شود.

 

آیت الله موسوی در پایان به طلاب جوان و نوجوان حاصر در جلسه توصیه کرد: خوب است امام رضا(ع) را واسطه قرار دهیم تا ما را به خودمان بشناساند، چرا که در لحظه دیدن خود، تمام لذایذ حاصل می شود؛ پیشنهاد من برای قدم اول، مباحثه کتاب «گناهان کبیره» آیت الله دستغیب و پس از آن «رساله مرجع تقلید» است./820/پ202/ب5 

 

ارسال نظرات