۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۴
کد خبر: ۲۵۹۸۹۱
حجت الاسلام والمسلمین نکونام:

مساجد مرکز پرورش افراد‌ در سایه اسلام ناب هستند/ مسجد نباید دولتی اداره شود

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری مساجد را تنها مراکز پرورش انسان‌ ها در سایه اسلام ناب دانست و گفت: نه تنها مساجد بلکه کلیدداران و اداره‌ کنندگان امور مسجد نیز نباید به دولت وابسته باشند.
حجت الاسلام و المسلمين نکونام ، نماينده ولي فقيه در چهارمحال و بختياري و امام جمعه شهرکرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری، پیش از ظهر امروز ‌در نشست با  دست‌اندرکاران، متولیان و ائمه جماعات مساجد شهرستان بن، با تأکید بر این که رونق یافتن مسجد باید خروجی این گفتمان‌ ها و نشست‌ ها باشد، اظهار داشت: همه این نشست ‌ها و جلسات برای آن است که مساجد رونق و پویایی ویژه خودشان را پیدا کنند.

 

امام جمعه شهرکرد با بیان این که مسجد خانه خداست و باید باتحرک، فعال، پویا، سرزنده، بانشاط، پرجاذبه، پررنگ و دارای جلا باشد، گفت: مساجد باید مرکز تربیت نسل جوان و پرورش دهنده جامعه مکتبی باشد و تحقق این امر مهم تنها در گرو شکل‌گیری این ویژگی ‌ها در مسجد است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام در همین زمینه با طرح این سؤال که پرورش مکتبی به معنای واقعی کلمه در کجا صورت می‌گیرد؟ مساجد را تنها مراکز پرورش انسان‌ ها در سایه مکتب اسلام ناب دانست و گفت: مساجد هستند که انسان را اهل بهشت و عامل رستگاری و بهشتی شدن افراد می‌شوند، در حالی که پرورش در سایه غیر مکتب نه تنها بهشت آفرین نیست بلکه انسان را به مقصدی که برای او در نظر گرفتن نمی‌رساند و عامل جهنمی شدن است.

 

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری از کتاب قرآن به عنوان مبنای اصلی تربیت مکتبی یاد کرد و افزود: در شرایطی که متأسفانه کارهای فرهنگی از جمله آموزش قرآن در آموزش و پرورش و دانشگاه ‌ها در حاشیه قرار گرفته است و دانش آموز و دانشجوی ما از خواندن یک آیه قرآن ناتوان هستند، مساجد باید پویا و با انگیزه و دغدغه‌مند کار فرهنگی و دینی را در متن فعالیت‌های خود قرار بدهند و هر چه می‌ توانند در آبادانی دینی و فرهنگی افراد کوشا باشند.

 

رییس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری، مسجد سازی را نخستین کار فرهنگی و تبلیغی پیامبر اکرم(ص) در راستای تشکیل یک جامعه مکتبی دانست و گفت: ساخت مسجد در مدینه به عنوان نخستین کار فرهنگی پیامبر اکرم(ص) بیانگر آن است که مسلمانان از شما می خواهند که به مسجد بها بدهید و نخستین کارتان قبل از بنا کردن خانه ‌های خودتان آباد کردن مسجد باشد تا جامعه به واسطه این آبادانی، پرورش مکتبی و دینی پیدا کند و به یقین در سایه چنین پرورشی، جامعه رشد و سعادتمند می‌شود.

 

این مقام مسؤول در ادامه با طرح چند سؤال اساسی، اهمیت این مسأله را برای دست ‌اندرکاران و متولیان امور مساجد مورد تأکید بیشتر قرار داد و افزود: این سؤالات مطرح است که مساجد را چه کسانی باید بسازند؟ آیا مساجد باید دولتی اداره شوند؟ آیا مساجد را باید نظام و دولت بسازند؟ اداره کننده اصلی مسجد چه کسی است؟

 

حجت الاسلام والمسلمین نکونام در پاسخ به سؤالات مطرح شده گفت: این که مسجد را نظام و دولت باید بسازد و تحویل مردم بدهد و به نوعی مساجد دولتی اداره بشوند، تفکری غلط است و این چنین رویکردی جزو سیاست ‌های مکتب شیعه نیست؛ چرا که شیعه هیچ وقت زیر بار امور دولتی نرفته است و ائمه اطهار(ع) و پس از آن بزرگواران در عصر غیبت نیز علما و فقه‌ ها هیچ‌گاه پایگاه‌‌های شیعه را به دولتمردان وابسته نکردند.

 

وی با تأکید بر این که این چنین سیاستی مغایر با شعار و سیاست‌گذاری‌های  دولت و حکومت اسلامی نیست، افزود: مبنا در این امور استقلال مساجد است که نباید این مبنا به هیچ‌ وجه مخدوش بشود، چرا که اگر این مهم مخدوش شود و مسجد از سوی دولت ‌ها بنا و اداره شود پس از آن باید تنها حرف دولتی ‌ها در مسجد زده شود و این به نوعی سلطه دولتی ‌ها بر مسجد است که شیعه هیچ‌ گاه نمی ‌خواهد دولت ‌ها بر مسجد سلطه پیدا کنند؛ بر همین اساس مساجد باید مردمی و در استقلال کامل ساخته شوند.

 

رییس استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری با بیان این که نه تنها مساجد بلکه کلیدداران و اداره‌ کنندگان امور مسجد نیز نباید به دولت وابسته باشند، افزود: یکی از افتخارات و بالندگی‌ های شیعه آن است که هیچ ‌گاه در طول تاریخ تشییع، مساجد، حوزه‌های علمیه و روحانیت به دولت‌ ها وابسته نبوده و نخواهند بود؛ البته دولت‌ها در مواقعی کمک‌ هایی داشته‌ و گوشه ‌ای از کار را گرفته ‌اند که این کمک‌ ها در حاشیه بوده و دولتی محسوب نمی‌ شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین نکونام با اشاره به ضرورت ایجاد تشکیلات برای مساجد به منظور منسجم نمودن، نظارت دقیق و ارائه برنامه به مسجد، خاطرنشان کرد: مساجد برای انسجام، به‌ هم‌ پیوستگی، نظارت دقیق و ایجاد نظم و تعامل بیشتر تشکیلات می ‌خواهد چرا که اگر تشکیلات در هر مجموعه ای نباشد از هم پاشیدگی به وجود خواهد آمد؛ بر همین اساس مرکز امور مساجد برای تحقق این مهم راه‌ اندازی شده است./9457/پ202/ح

ارسال نظرات