سه ویژگی حضرت زینب کبری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام جعفر اسلامی فر، مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد همزمان با سالروز وفات حضرت زینب(س) در حرم مطهر رضوی با بیان این که «عقیله» از نظر عرب به فرد خردمند و عاقل گفته می شود، اظهار کرد: حضرت زینب(س) را عقیله بنی هاشم می خواندند؛ بانویی که آنچنان از عقل و خرد والایی برخودار بود که مردم شهر و قوم بنی هاشم برای پرسیدن سؤال و مشورت درباره مسائل مهم به ایشان مراجعه می کردند.
وی تصریح کرد: عقلانیت و خرد آنقدر بر او حاکم است که هیچ چیز نمی تواند او را از مسیر خردورزی بازدارد یا منحرف کند، ما انسان های عادی دارای عقل هستیم اما گاهی عواملی چون خشم، عصبانیت، احساس و عاطفه بر آن چیره می شود که در روابط اجتماعی ما بروز می کند و توازن زندگی ما را گاهی بهم می زند.
حجت الاسلام اسلامی فر خاطرنشان کرد: حضرت آنچنان شخصیت عظیمی دارند که با وجود تمام مصیبت ها، از گفتار و رفتار خردمندانه دور نمی شوند و همین ویژگی حضرت زینب(س) سبب شد تا خداوند او را برای یاری امام حسین(ع) و نشر پیام کربلا انتخاب کند.
مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد افزود: در سرتاسر زندگی حضرت زینب(س) خطایی دیده نمی شود؛ آن هنگاهی که با امیرمؤمنان علی(ع) به کوفه رفت، با امام حسن(ع) به مدینه برگشت و همراه سیدالشهدا(ع) به کربلا آمدند همه این سفرها برخاسته از خرد حضرت است.
وی با بیان این که ایشان تنها الگو برای زنان نیستند، تأکید کرد: هر کسی که با الگو قراردادن حضرت زینب کبری(س) بتواند بین عقل و جهل، حق و باطل بر عقلش مسلط شود انسان کاملی است در غیر این صورت انسانی که از روی احساس یا شهوت تصمیم بگیرد ناقص است.
علم حضرت زینب
حجت الاسلام اسلامی فر علم به اسرار و رموز قرآن کریم را دومین خصلت حضرت زینب(س) عنوان کرد و افزود: حضرت نه مکتب رفته و نه از معلمی درس آموخته اند بلکه مانند سایر اهل بیت عصمت و طهارت(ع) علم لدنی دارند، این موضوع را هم پیامبر(ص) در بدو تولد ایشان تصریح فرمودند هم امام سجاد(ع) در سفر کوفه و شام به عمه خویش خطاب کردند که: «یا عمد أنت بحمدلله عالمة غیر معلّمة و فهمة غیر مفهّمة» عمه جان تو عالمه ای هستی بدون این که معلم داشته باشی و فهمیده ای هستی بی آن که کسی مطالب رابه تو فهمانده باشد.
وی با بیان این که حضرت وقتی در جمع مردم کوفه خطبه خواندند در همان خطبه کوتاه از چندین آیه قرآن استفاده کرده و تأویل آن ها را نیز بیان کردند، اظهار کرد: وقتی اسرا را وضعی بسیار نامناسب وارد کوفه کردند، در میدان کوفه همه جمعیت به مشاهده کاروان اسرا حاضر شده بودند که یک دفعه با فریاد حضرت زینب مواجه شدند که فرمودند: ساکت باشید. نفس ها در سینه حبس و صدای زنگ شترها خاموش شد، سپس حضرت به مردم کوفه رو کردند و فرمودند: ای اهل فریب و نیرنگ! گریه می کنید. پس هیچ گاه چشم های شما خشک نشود و ناله هایتان خاموش نشود، شما مثل آن پیرزنی هستید که پنبه ها خود را رییسید و دوباره آن را از هم باز کرد. با این گناه عظیم، آن ریسمان ایمان خود را از هم گشودید.
مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد تصریح کرد: ایشان اهل کوفه را به شدت توبیخ کردند و وقتی اسرا را معرفی کردند اهل کوفه به عمق جنایتی که مرتکب شدند، پی بردند و اشک ریختند در ادامه حضرت فرمودند: شما ما را می کشید و حالا گریه می کنید؟ قسم به خدا بسیار گریه کنید و کم بخندید. ننگ و عار این جنایت دامن شما را گرفته است و با هیچ آبی این لکه را نمی توانید بشویید. شما کسی را کشتید که سالار و سید جوانان بهشت، پناهگاه نیکانتان و دادرس شما در مصیبت و بلا بود.
عبادت حضرت زینب
حجت الاسلام اسلامی فر با اشاره به عبادت و عرفان حضرت زینب(س) گفت: حضرت آنچنان در عبادت معروف و مشهور بود که امام حسین(ع) با آن مقام و عظمتش در هنگام وداع آخر به خواهرش می فرماید: «یا اختاه لاتنسینی فی نافلة لیل» خواهرم در نماز شب مرا فراموش مکن.
مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد تصریح کرد: همچنین امام سجاد(ع) فرموده اند: «ما ترکت تَهَجُّد هالله طول دهرها حتی لیلة الحادی عشر من المحرم: زینب کبری(س) هرگز در عمرش نافله شبانه را ترک نکرد حتی شب یازدهم محرم که غرق گرفتاری و ماتم عزیزان بود./1308/پ202/ب4