۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۱
کد خبر: ۲۵۸۰۱۵

عقاید افراطی داعش نشأت گرفته از سلفیزم است

خبرگزاری رسا ـ محقق و پژوهشگر علوم سیاسی از دانشگاه تهران گفت: شیوه‌های حکومتی و مدیریتی در مقابله با گرو‌های تندرو و اقدامات افراطی در دوره معاصر یکی از عواملی است که جامعه اسلامی را تحت تاثیر خودش قرار داده است و این نشآت گرفته از سلفیزم است.
همايش ببين المللي حکومت علوي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ علیرضا صالحی محقق و پژوهشگر علوم سیاسی از دانشگاه تهران، در نشست تخصصی حکومت علوی که امروز صبح در دانشگاه مفید با حضور اساتید داخلی و خارجی برگزار شد با بیان «شیوه حکومتی و مدیریتی امام علی(ع) در مواجهه با گروه‌های تندرو و اقدامات افراطی» گفت: شیوه‌های حکومتی و مدیریتی در مقابله با گرو‌های تندرو و اقدامات افراطی در دوره معاصر یکی از عواملی است که جامعه اسلامی را تحت تاثیر خودش قرار داده است.


وی در خصوص شباهت این جریان‌ها که مانند خوارج صدر اسلام هستند گفت: در عصر جهانی شدن و فناوری که به صورت یک سازمان نیست بلکه به صورت گروهی است و شباهت زیادی به بعضی از جریان‌های انحرافی صدر اسلام مانند خوارج است.


محقق و پژوهشگر علوم سیاسی با اشاره به چگونگی تبیین عوامل اقدام‌های خوارج گونه و خاستگاه این جریان‌ها ابراز داشت: خاستگاه قبیله خوارج ظهور جریان‌ فکری این نوع گروها در میان قبایل عرب در منطقه عراق و دو شهر کوفه و بصره شکل گرفته است.


صالحی در ادامه افزود: آمیختگی تعالیم اسلامی با تفکر و تاثیر پذیری از آموزهای دینی از ویژگی‌های انحراف و دور شدن خوارج به شمار می‌آید.


وی به ظهور گروهای تندرو سلفی در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: این دسته از گرو‌های تندرو در جهان اسلام در حال رشد هستند و باید راهکارهای مناسبی درباره این عقاید سلفی‌گری ارائه شود تا از رشد آن در منطقه و جهان اسلام جلوگیری کرد.


محقق و پژوهشگر علوم سیاسی گفت: افراطی‌گری و تکفیر در اندیشه جریانات معاصر از مبانی فقهی و کلامی نشأت می‌گیرد و این مورد اختلاف نظر بین عالمان شیعه و سنی است.


صالحی اظهار داشت: ویژگی سلفیزم نارضایتی از شرایط حاکم در جهان اسلام است که در تفکر خود این گونه برداشت کرده‌اند که تفکر اسلامی باید با تفکر آن ها هم خوانی داشته باشد.


وی با اشاره به یکی دیگر از ویژگی‌هایی که در مواجهه با گروه خوارج چه در زمان معاصر و چه در زمان حال باید در نظر گرفته شود، گفت: باید مطابق با آموزه‌های امام علی(ع) و رفتار آن حضرت در مورد خوارج، راهکارهای اساسی را در این‌باره ایفا کرد./978/پ202/ی

ارسال نظرات