۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۲۵۱۹۹۶

جلد بیست و هشتم «تقویم تاریخ دفاع مقدس» منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ جلد بیست و هشتم «جلد بیست و هشتم تقویم تاریخ دفاع مقدس» از سوی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
تقويم تاريخ دفاع مقدس

 

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، جلد بیست و هشتم تقویم تاریخ دفاع مقدس، تألیف امیر سرتیپ دوم ستاد سعید پورداراب از سوی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.

 

 در این کتاب  به حوادث و رویدادهای آذرماه 1361 در جبهه های جنگ پرداخته است.  

 

آنچه در این کتاب آمده است شامل کلیه‌ تلاش‌ها و فعالیت‌های قبل از این عملیات و کلیه‌ بررسی و شناسایی‌ها و تهیه‌ برآوردها و در نهایت طرح‌ریزی و تهیه‌ آن و صدور طرح عملیاتی و حضور گسترده و مداوم نیروهای بسیج مردمی در جبهه‌ها برای اجرای این عملیات است که از ویژگی‌های این دوره از دفاع مقدس محسوب می‌شود. ‌ارتش عراق نیز با آگاهی از این جابه‌جایی‌ها، بر حجم اقدامات دفاعی خود افزود و فصل جدیدی در دفاع متحرک و دفاع منطقه‌ای به وجود آورد و در طول دوره، بمباران‌های شدیدی را در شهر‌ها و مناطق عملیاتی انجام داد. در مجموع این کتاب کلیه‌ی حوادث و رویدادهای مهم جبهه‌ها و درگیری‌های داخل در یک دوره‌ی 45 روزه در آذر ماه است.

 

در قسمت هایی از مقدمه این کتاب چنین می خوانیم: «پس از اجرای عملیات غرور‌آفرین بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر و پیروزی قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بر ارتش عراق، تحولات و تحرکات وسیعی در منطقه به نفع عراق آغاز گردید، پشتیبانی‌های همه‌جانبه‌ به‌سوی آنها سرازیر شد و در استراتژی عراق در دفاع از خود و جلوگیری از پیشروی رزمندگان اسلام تغییرات بنیادی به وجود آمد.

 

در این تغییرات بنیادی، سه حرکت اساسی را می‌توان نام برد: اقدام اول، ایجاد سیستم‌های پیچیده‌ی میادین مین و موانع و دفاع در چند رده در عمق و اقدام دوم، استفاده از شیوه‌ی جدید کاربرد نیرو‌ها در خطوط دفاعی و اجرای دفاع متحرک و سومین اقدام، بهره‌گیری از توانمندی نیروی هوایی در بمباران نیروها و بمباران شهرها و ایجاد تلفات و ضایعات سنگین و ایجاد رعب و وحشت و تخریب روحیه‌ی رزمندگان اسلام.

 

نتیجه‌ این تغییرات بنیادی در استراتژی عراق را می‌توان در عملیات رمضان مشاهده کرد که با وجود پیشروی سریع رزمندگان اسلام و شکست سنگین دشمن در بخشی از منطقه‌ی عملیات؛ اقدام به‌موقع ارتش عراق و استفاده از نیروهای زبده‌ی زرهی و پاتک سنگین آنها، عملاً پیروزی را به شکست تبدیل کرد.

 

پس از اجرای عملیات ناموفق رمضان؛ در دیدگاه‌های فرماندهان نظامی با درک جدید از شرایط و تحولات بنیادین ایجاد شده، تغییراتی حاصل شد و این تغییرات در کاربرد نیروها نیز تأثیر‌گذار بود و با توجه به اینکه ارتش عراق اغلب در منطقه‌ی بصره و شرق آن متمرکز گردیده بود، این تفکر ایجاد شد که با انجام یک سری عملیات در سایر مناطق و کشاندن دشمن از منطقه‌ی بصره به مناطق دیگر، زمینه‌ی اجرای عملیات مهمی در منطقه‌ی جنوب فراهم شود.

 

براساس همین نگرش، مناطق مورد نظر برای عملیات والفجر مقدماتی برای دسترسی به عمق خاک دشمن و قطع خطوط مواصلاتی بصره انتخاب گردید و صرف نظر از اختلاف نظرهایی که وجود داشت، سرانجام طرح عملیاتی شماره‌ی 1 کربلای 11 برای اجرای این عملیات در 42 آذر ماه 1361 صادر‌ و تصمیم گرفته شد که اجرای سلسله عملیات والفجر- یکی پس از دیگری- تا انهدام کامل دشمن و رسیدن ما به حقوق حقه‌ی خود و تنبیه متجاوز ادامه یابد.»

 

جلد بیست و هشتم تقویم تاریخ دفاع مقدس در 445 صفحه به قیمت 165000 ریال روانه بازار نشر شده است./998/د102/ق

ارسال نظرات