همایش ملی «علامه طباطبایی و قرآن» در تبریز برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام سیدشهاب الدین حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی امروز در همایش ملی «علامه طباطبایی و قرآن» در تبریز اظهار داشت: علامه طباطبایی به شمس الوحی تبریزی مشهور است و تفسیر المیزان علامه شهره جهانی دارد.
وی با بیان اینکه به اذعان همگان تفسیری مانند تفسیر المیزان نوشته علامه طباطبایی نوشته نشده است، خاطرنشان کرد: عمق معانی و تفاسیر زیبای قرآن با تفسیر المیزان تجلی یافته است.
حجت الاسلام حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه گزارشی از سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن در تبریز اظهار داشت: این مسابقات با شرکت 470 نخبه قرآنی از ششم اسفند آغاز شد که امروز با شناخت نفرات برتر در رشته های حفظ، قرائت، ترتیل و مفاهیم در تبریز به پایان رسید.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با بیان اینکه در این دوره از مسابقات بیش از 200 محفل قرآنی با حضور قاری مصری و قاریان برجسته کشور برگزار شد، گفت: کارگاههای متعدد آموزشی، همایش «شهریار و قرآن کریم» و همایش «علامه طباطبایی و قرآن کریم» از برنامههایی بود که به بهانه سی و هفتمین دوره مسابقات در استان آذربایجان شرقی اجرا شده است.
حجت الاسلام حسینی ضمن قدردانی از مشارکت و همفکری پیشکسوتان، اساتید قرآنی و قاریان و حافظان قرآن کریم در برگزاری هر چه بهتر این مسابقات خاطرنشان کرد: این مسابقات با رویکردی آموزشی، تربیتی، ترویجی و تبلیغی برگزار میشود، ضمن اینکه مسابقات زمینه ای را فراهم کرد تا مردم بتوانند از فضایل آن بیش از پیش بهره مند شوند.
همچنین محمدرضا پورمحمدی، رییس دانشگاه تبریز در سخنانی با اشاره به شخصیت قرانی علامه طباطبایی اظهار داشت: این روزها شهر تبریز با عطر قرآن معطر و آکنده شده است و دانشگاه تبریز برای بی بهره نماندن ازاین فضای معنوی این همایش که از برنامه های جنبی سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن در تبریز است را برگزار می کند.
گفتنی است، علامه سیدمحمدحسین طباطبایی، صاحب تفسیر المیزان سال 1282 هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد و پس از تحصیلات مقدماتی در سال 1304 شمسی رهسپار نجف شد و ده سال در آن مرکز جهانی علوم اسلامی به تکمیل معلومات خود پرداخت و نزد استادانی مانند نائینی، کمپانی و بادکوبهای دروس بالای فقه و اصول و فلسفه را خواند.
همچنین ریاضیات را نزد سیدابوالقاسم خوانساری و اخلاق و عرفان علمی و تفسیر قرآن را از محضر حکیم و عارف وارسته، حاج میرزا علی آقای قاضی طباطبایی آموخت و در سال 1304 علامه طباطبایی برای گذراندن مراتب عالی دروس حوزوی، به همراه همسر و فرزند نورسیدهاش عازم نجف اشرف شد.
علامه سیدمحمدحسین طباطبایی تبریزی در اواخر اسفند سال 1324 از تبریز به قم مهاجرت کرد و از سال 1325 شمسی دروس تفسیر خود را در قم آغاز و آنچه را که در آن جلسات گفته می شد، مکتوب می ساخت تا اینکه نخستین جلد المیزان درسال 1334 منتشر شد و نگارش این تفسیر شگرف حدود 17 سال به طول انجامید./935/پ203/ب4