۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۷
کد خبر: ۲۴۳۵۱۶
کارشناس مذهبی:

مبلغان در پاسخ به سؤالات شرعی اجتهادی عمل نکنند

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مذهبی با اشاره به عدم دخالت برداشت های شخصی در پاسخ گویی به مسایل شرعی گفت: مرحوم آیت الله آل طیب از علمای بزرگ خوزستان هر گاه سؤالی از او پرسیده می شد، با وجود اجتهاد اما در پاسخ می گفتند که کتاب عروه الوثقی و یا دیگرم نابع موجود را بیاورید تا از روی منبع پاسخ دهم.
احکام و مسائل شرعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام سید مصطفی حسن زاده، کارشناس مذهبی صدا و سیمای مرکز خوزستان، شامگاه گذشته در نخستین جلسه هم اندیشی اعضای دفاتر پاسخگویی به مسایل شرعی اهواز، با بیان این که بیان مسائل شرعی در برخی مساجد هنوز بیگانه است، اظهار داشت: باید بیان مسایل شرعی در جامعه گسترش یابد و این نیازمند اهتمام بیشتر مدارس علمیه استان است.

 

وی با اشاره به عدم دخالت برداشت های شخصی در پاسخ گویی به مسائل شرعی گفت: مرحوم آیت الله آل طیب از علمای بزرگ خوزستان هر گاه سؤالی از او پرسیده می شد، با وجود اجتهاد اما در پاسخ می گفتند که کتاب عروه الوثقی و یا دیگرمنابع موجود را بیاورید تا از روی منبع پاسخ دهم.

 

حجت الاسلام حسن زاده با تأکید بر اهمیت حسن خلق و زیبایی کلام در پاسخ به سؤالات مردم اظهار داشت: صبر و متانت در پاسخگویی سبب می شود تا مراجعه کنندگان در صورت بروز سؤالی دیگر دوباره به دفاتر پاسخگویی به مسایل شرعی مراجعه کنند.

 

مبلغان ترسی از گفتن کلمه نمی دانم نداشته باشند

 

کارشناس مذهبی صدا و سیمای مرکز خوزستان، با بیان این که مبلغان نباید ترسی از گفتن کلمه نمی دانم داشته باشند، گفت: شیخ اعظم انصاری هرگاه از او سؤالی پرسیده می شد و پاسخ آن را نمی دانست، در یک کلمه می گفت، نمی دانم.

 

وی با اشاره به مبلغانی که در مورد یک مسأله و سؤال فقهی و عقیدتی اطلاع کافی ندارند، اظهار داشت: از سؤال شونده فرصت بگیرید و با مراجعه به کتب فقهی پاسخ سؤال آن شخص را پیدا کرده و به او جواب دهید.

 

کارشناس مذهبی صدا و سیمای مرکز خوزستان، با اشاره به افتتاح چندین مرکز پاسخگویی به سؤالات شرعی بانوان که از سوی خواهران طلبه اداره می شود، تصریح کرد: تا حد امکان پاسخ به سؤالات بانوان را به دفاتر پاسخگویی به سؤالات شرعی بانوان ارجاع دهید.

 

سؤالات افراد وسواسی را با صبر و حوصله پاسخ دهید

 

وی آگاهی بخشی و پاسخ به سؤالات مردم را امری بسیار نیکو برشمرد و افزود: برخی از مردم در دریافت پاسخ سؤالات خود دارای وسواس هستند و این مسأله نیز به دلیل عدم درک صحیح دین است که مبلغان در این زمینه نیز باید با صبر و حوصله به مراجعه کنندگان پاسخگو باشند و تا حد امگان سعی کنند تا مشکل وسواس این افراد را از ریشه درمان کنند./9464/پ202/ب4

ارسال نظرات