۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴
کد خبر: ۲۳۰۱۶۰
بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها(35)

روایتی غیرواقعی از اسلام آبشخور جریان داعش

خبرگزاری رسا ـ استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان این که طرفداران گروهک موسوم به داعش در فضای رسانه ای پایگاه های اینترنتی بسیاری به زبان های مختلف کارآمد دارند، تصریح کرد: ارائه روایتی بی سابقه و غیر واقعی از اسلام مهم ترین چارچوب نظری جریان داعش در حوزه جامعه شناسی است.
جعفر حق پناه استاديار مطالعات منطقه اي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جعفر حق پناه، استادیار مطالعات منطقه ای، با حضور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها گفت: دولت مؤتلف و طبیعی در منطقه ندارد و این امر معتقدین و دولت سازی داعش را بسیار دچار تزلزل کرده است.

 

گروهک موسوم به داعش بیش از 30 هزار نیرو از کشورهای اروپایی و آفریقایی را در خود جای داده است، اظهار داشت: این گروهک بیش از 100 هزار کیلومتر با 10 میلیون جمعیت را تحت قلمرو خود جای داده است.

 

وی خاطرنشان کرد: گروهک داعش به سبب چاه های نفت عراق و سوریه از درآمد بالایی برخوردار است و نفت خود را بدون امنیت ترانزیت و به قیمت یک چهارم بازار بین المللی به فروش می گذارند.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان این که طرفداران گروهک موسوم به داعش در فضای رسانه ای پایگاه های اینترنتی بسیاری به زبان های مختلف کارآمد دارند، تصریح کرد: ارائه روایتی بی سابقه و غیر واقعی از اسلام مهم ترین چارچوب نظری جریان داعش در حوزه جامعه شناسی است.

 

حق پناه با بیان این که دولت داعش همان سلفی گری با نوع تکفیری است، خاطرنشان کرد: جریان داعش به گونه ای جریان دگرسازی است و هرآنچه که در دایره تفکرات خود نبیند را از دین خود خارج می کند.

 

وی با بیان این که سلفیت تکفیری بر خلاف القاعده به دنبال تشکیل حکومت بوده و بسیار هدفمدارتر و مستحکم تر پیش می رود، گفت: پیدایش القاعده بستر پیدایش داعش را فراهم کرد.

 

استادیار مطالعات منطقه ای ابراز کرد: نخستین بستر پیدایش گروهک های تروریستی، بدعت فتوایی علمای آنان مبنی بر جواز خروج بر حاکم مسلمان بود که قائل شدند، صرف این که شخصی حاکم جامعه اسلامی می شود، دلیل بر تبعیت از آن نمی شود.

 

وی با بیان این که سوریه سابقه افراطی گری نداشته است، عنوان داشت: این جریان افراطی و تکفیری از زمانی شکل گرفت که در زمان صدام حسین و به دعوت وی افراطی های اهل سنت از کشورهای گوناگون در عراق جمع شده و به مرور زمان ایدئولوژی خود را ترویج دادند.

 

حق پناه بیان داشت: بدنه اجتماعی و نیروهای جنگجوی داعش به هیچ وجه رادیکال مذهبی نبوده و خود عراقی هستند؛ از این رو هر لحظه امکان برگشتن این افراد از گروهک داعش وجود دارد.

 

وی اظهار داشت: دسته دوم افرادی که به داعش پیوستند طرفداران رژیم سابق بعث و برخی دیگر با تعدادی بیش از 30 هزار نفر شامل خارجی های غلط باور نسبت به دین اسلام هستند.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ارتباط آمریکا با گروهک تروریستی داعش دارای سابقه ای است که با تجربه تلخ حمایت از القاعده و تبعات آن روبه رو شد؛ بر همین اساس، فرضیه حمایت اقتصادی آمریکا از داعش فرضیه ای بعید است.

 

وی با اشاره به منابع مالی و اقتصادی داعش گفت: این گروهک با فروش روزانه 50 هزار بشکه نفت به قیمت هربشکه 25 هزار دلار و نیز غارت بانک های عراق، جمع آوری زکات و کمک مالی کشورهای عربی، منابع اقتصادی خود را فراهم می کند./997/پ200/س

ارسال نظرات