۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸
کد خبر: ۲۲۵۹۱۴
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

لزوم همسو بودن گفتار و کردار در ترویج سبک زندگی اسلامی/عالی‌ترین قهرمانی برای زنان مدال مادری است

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر لزوم همسو بودن گفتار و کردار در ترویج سبک زندگی اسلامی، گفت: در جامعه، رسانه‌ها و در دستگاه‌های تبلیغاتی ما تضادی وجود دارد که از یک‌سو سخن از سبک زندگی دینی مطرح است و از سوی دیگر عمل، رفتار و کردار جامعه ما سبک زندگی غربی و اروپایی را ترویج می‌دهد.
حجت‌الاسلام سيد احمد حسيني خراساني

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از ستاد خبری ششمین دوره جشنواره زوج خوشبخت، حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد حسینی خراسانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، کانون مقدس خانواده را از منظر اسلام محلی برای رسیدن به آرامش روح و روان دانست و گفت: بر اساس آیه 21 سوره روم «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً»، فلسفه تشکیل زندگی مشترک، رسیدن به آرامش است که برای تحقق خارجی این مسئله خداوند ابزار و عناصر آن را نیز بیان کرده است.

 

وی ادامه داد: خداوند در میان همسران، مودت و رحمت یعنی دوستی، صفا و صمیمت قرار داده است تا با این مودت و رحمت به هدف زندگی که همان آرامش است، دست یابند.

 

حجت‌الاسلام حسینی خراسانی با اشاره به آیه 187 سوره بقره «هُنَّ لِبَاسٌ لَّکُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ»، گفت: در این آیه، زنان و مردان لباس یکدیگر عنوان‌شده‌اند که باید دانست لباس چه نقشی ایفا می‌کند؛ لباس علاوه بر اینکه محافظت‌کننده انسان از سرما و گرماست، عامل پوشش عیوب، نقص‌ها و کاستی‌های افراد نیز هست.

 

لزوم توجه به احکام اسلامی برای حفظ کیان خانواده

 

وی تأکید کرد: ما برای در امان ماندن کیان خانواده از آسیب‌هایی که آن را تهدید می‌کند باید احکام اسلام را در زندگی حاکم کنیم که این مسئله همان سبک زندگی دینی و اسلامی است و مقام معظم رهبری آن را به‌عنوان اصل و قاعده مطرح و مطالبه کرده‌اند و دستگاه‌های مسؤول در نظام با همکاری آحاد ملت باید به این خواسته دینی و قرآنی که پیاده کردن سبک زندگی دینی در جامعه است، توجه کنند.

 

عالی‌ترین مدال زن، مدال مادری است

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در آیات و احادیث در موضوع سبک زندگی خانوادگی، باشرافت ترین شأن برای زن را شأن مادری عنوان کرده است، خاطرنشان کرد: در سبک زندگی اسلامی عالی‌ترین قهرمانی برای زنان مدال مادری است، پرداختن زنان به هر کار دیگری غیر از شأن مادری تنها به‌قدر نیاز لازم است و نه بیش از آن زیرا مادر یعنی اصل، ریشه، پایه، منبع و سرچشمه همه خوبی‌ها.

 

وی ادامه داد: این تفاوت و پارادوکسی که در جامعه، رسانه‌ها و دستگاه‌های تبلیغاتی ما وجود دارد، از یک‌سو سخن از سبک زندگی دینی مطرح است و از سوی دیگر عمل، رفتار و کردار جامعه ما سبک زندگی غربی و اروپایی را ترویج می‌دهد، باید این تضاد را علاج کنیم به‌گونه‌ای که گفتار و کردار ما خنثی‌کننده یکدیگر نباشد.

 

حجت‌الاسلام حسینی خراسانی به محیط‌های آسیب‌زا به سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و عنوان داشت: امروز آسیب‌های فراوانی در فضاهای مختلف جامعه از شبکه‌های ماهواره‌ای تا فضاهای حقیقی همچون مجالس عمومی، خانوادگی، پارک‌ها، اجتماعات و بازارهای ما به‌طورجدی کیان مقدس زندگی خانوادگی را تهدید می‌کند.

 

دستگاه‌ها سبک زندگی غربی را ترویج ندهند

 

وی بابیان این‌که رفتار دستگاه‌های ما نباید سبک زندگی اروپایی و غربی را ترویج دهد، ابراز داشت: برابر آنچه مسؤولان بازگو می‌کنند آمار طلاق در جامعه رو به افزایش است، اختلاف، درگیری و نزاع در زندگی خانوادگی و جامعه ما بین زوجین به‌طورجدی مطرح است و همه این موارد آسیب‌هایی هستند که اساس خانواده را تهدید می‌کند، باید برای در امان ماندن خانواده‌ها، جوانان، دختران و پسرانمان، همان سبک زندگی دینی اسلامی را در کردار و گفتار به‌طور جدی پیگیری و مورد عمل قرار دهیم.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در مواردی اختلالاتی در جامعه بین وظایف زنان و مردان صورت می‌گیرد، عنوان داشت: متأسفانه از ناحیه دستگاه‌های دولتی نیز فعالیت‌هایی مورد تشویق و حمایت قرار می‌گیرد که با سبک زندگی اسلامی مغایر است؛ مسؤولان دولتی و دستگاه‌های ذی‌ربط باید تلاش کنند تا زن همان نقش راستینی که در خلقت و رسالت برای او تعریف‌شده و مسؤولیتی که شریعت بر عهده او نهاده عهده‌دار باشد.

 

وی با تأکید بر این‌که این موضوع به معنای محرومیت و ممنوعیت زنان از فعالیت‌های اجتماعی نیست، ادامه داد: توجه به این اصل یعنی فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اجرایی برای زنان با رعایت موازین اسلامی به مقدار نیاز و در صورت نیاز باشد.

 

مشکل اشتغال ریشه در عدم توزیع مناسب مشاغل دارد

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات جامعه، مشکل اشتغال است و این مسئله ریشه‌هایی دارد که یکی از این ریشه‌ها واگذاری مشاغل به کسانی است که باید کار اصلی و مقدس خود یعنی همان نقش مادری و اداره امور زندگی را داشته باشند و در مقابل، کسانی که باید برای اداره زندگی دارای شغل باشند بیکار هستند، نتیجه این کار برهم خوردن تعادل در جامعه است.

 

وی با اشاره به اینکه اعتدال یعنی این‌که هرکسی در جای خود به کار گرفته شود، ادامه داد: این نشانه بر هم خوردن توازن و تعادل جامعه است که کار مردها به عهده زنان است و مردان به‌عنوان نان‌آور خانه بیکار می‌شوند.

 

حجت‌الاسلام حسینی خراسانی تأکید کرد: آنچه دستورات اسلام بدان اشاره‌کرده درصورتی‌که در جامعه پیاده شود صلاح و سعادت و سرافرازی انسان را به دنبال خواهد داشت و این مسئله هم به نفع زنان و هم به نفع مردان است.

 

گفتنی است؛ ششمین دوره جشنواره زوج خوشبخت با همکاری اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، فرهنگسرای خانواده و موسسه فرهنگی شکوه زندگی، امشب  با حضور پنج هزار زوج خوشبخت در سالن شهید بهشتی مشهد برگزار می شود./9315/د101/ب4

ارسال نظرات