۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۴
کد خبر: ۲۲۱۹۴۰
به منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل؛

رییس جمهور تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور روز دوشنبه به منظور شرکت در شصت و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد.
رییس جمهور تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد رييس جمهور عازم نيويورک شد

 به گزارش خبرگزاری رسا، رییس جمهوری اسلامی ایران با بدرقه رسمی حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، دکتر جهانگیری معاون اول رییس‌جمهوری و شماردیگری از مسئولان عازم نیویورک شد.


دکتر روحانی در دومین حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، علاوه بر سخنرانی در این اجلاس و تشریح مهمترین مواضع دولت و ملت ایران در خصوص مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی، دیدارهایی با روسا و مقامات سایر کشورها و همچنین ایرانیان مقیم نیویورک خواهد داشت.


دکتر روحانی رییس‌جمهوری در سخنرانی سال گذشته خود در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در پیشنهادی خواستار «جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری» شد که این پیشنهاد با اتفاق آراء مورد استقبال کشورها قرار گرفت و منتج به تصویب قطعنامه‌ای با همین عنوان شد.

 

ایران‌هراسی، اسلام‌هراسی،‌ تروریسم و مساله هسته‌ای، محور برنامه‌های سفر به نیویورک


بر اساس این گزارش، رییس جمهوری، اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل را فرصتی مهم برای طرح نظرات ملت ایران در حضور سران و نمایندگان کشورهای مختلف دانست و تصریح کرد: مجمع عمومی یکی از تریبون‌هایی است که از طریق آن می‌شود به خوبی صدای ملت ایران را به گوش جهانیان رساند.
 

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی که پیش از ترک تهران به قصد شرکت در شصت و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در فرودگاه مهرآباد با خبرنگاران صحبت می‌کرد، درباره برنامه‌ها و اهداف سفر خود گفت: امسال علاوه بر اجلاس سالانه مجمع عمومی، اجلاس دیگری هم درباره آب و هوا برگزار می‌شود. مسئله آب و هوا از مسائل بسیار مهم دنیای امروز است که اگر اقدامات عاجل و جدی برای آن در سراسر دنیا انجام نشود، سلامت انسان‌ها و محیط زیست به خطر خواهد افتاد.

 

رییس جمهوری با بیان اینکه چند مسئله مهم برای طرح و تشریح در برنامه‌های سفر به نیویورک از جمله سخنرانی در مجمع عمومی، دیدار با گروه‌های مرجع و برگزیدگان و دیدارهای دو جانبه سیاسی داریم، اظهار داشت: مسئله اول این است که سال‌هاست برخی‌ها، کشورها و ملت‌های منطقه و دنیا را از ایران می‌هراسانند و به دروغ اتهاماتی به ایران و ملت ایران می‌زنند.


دکتر روحانی تصریح کرد: دولت ایران کاملا مردمسالار و در چارچوب انتخابات، انتخاب شده و مردم ایران دارای فرهنگی بسیار بلند و تمدنی کهن هستند که از قرن‌ها پیش با وجود آنکه مورد تجاوز قرار گرفته‌اند، هیچ جنگی را به کشور دیگری تحمیل نکرده و باید عظمت و اهداف این ملت و انقلاب اسلامی به درستی برای جهانیان تشریح شود.


رییس جمهوری مسئله دوم را اسلام هراسی ذکر کرد و گفت: متاسفانه عده‌ای دنیا را از فرهنگ بلند اسلام می‌هراسانند. در اسلام نه هراسی وجود دارد و نه اجبار؛ اسلام مردم را به تعقل،‌ تدبر، علم و دانش دعوت و به زندگی متعالی و عقلانی تشویق می‌کند.


دکتر روحانی اضافه کرد: متاسفانه اسلام را دین شمشیر معرفی کرده‌اند اما این شمشیر کج نبوده که مردم را به اسلام دعوت کرده بلکه این کردار و رفتار راست مسلمانان و پیروان اسلام و آیین متعالی اسلامی بوده که مردم را به اسلام دعوت کرده است، لذا باید واقعیت اسلام را برای همگان تبیین کرد.


رییس جمهوری با اشاره به اینکه مسئله سوم موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان است، اظهار داشت: همین حالا هم در نیویورک مسئولان ایرانی در حال گفت‌وگو با طرف‌های خود در ۱+۵ هستند. همانطور که بارها اعلام و تاکید کرده‌ایم هرگز از حقوق مسلم خود در زمینه دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و بهره‌گیری از آن در توسعه کشور کوتاه نخواهیم آمد و بر ادامه آن پای خواهیم فشرد.


دکتر روحانی ادامه داد: البته در ضمن این تاکید بر حقوق حقه ملت ایران، برای اعتمادسازی جهانی نسبت به اینکه ایران هرگز به دنبال ساخت سلاح کشتار جمعی و تسلیحات هسته‌ای نبوده و نیست، آماده شفافیت در چارچوب مقررات بین‌المللی هستیم و اگر خواسته طرف‌های ما در ۱+۵ شفافیت باشد،‌ در چارچوبی که بیان شد قبول خواهیم کرد، اما اگر مسئله کوتاه آمدن از حقوق مسلم و حقه ملت ایران باشد، نه دولت، نه مردم و نه مقام معظم رهبری کوتاه نخواهند آمد و همه ملت ایران در این مسئله یکصداست و دوصدایی در این موضوع در ایران وجود ندارد و این شعار ماست که «فناوری صلح‌آمیز آری و سلاح هسته‌ای نه».


رییس جمهوری با بیان اینکه تلاش ما در مذاکرات این است که این واقعیات را توضیح دهیم، تصریح کرد: همانطور که بارها تاکید کرده‌ایم اگر طرف ما در مذاکرات با رویه احترام و حفظ حقوق ایران مذاکره کند، همه منتفع خواهیم شد و اگر نه، این نتیجه برای همه صد درصد باخت – باخت خواهد بود.


دکتر روحانی تاکید کرد: کسی فکر نکند که اگر این مذاکرات به نتیجه نرسد، ایران ضرر خواهد کرد، بلکه بیشتر ضرر به خود آنها خواهد رسید. اگر همه درست حرکت کنند نتیجه برد – برد خواهد بود و همه از آن منتفع خواهند شد و در شرایط امروز اقتصاد جهانی و با توجه به نقش موثر ایران در این عرصه،‌ چنین توافقی به نفع همه و منطقه و جهان خواهد بود.
رییس جمهوری، ناآرامی‌ها در منطقه را دیگر مسئله مورد نظر خود برای طرح در برنامه‌های این سفر به نیویورک برشمرد و گفت: امروز ناآرامی در منطقه گسترده شده

و گروه‌های تروریستی آسایش مردم را از غزه و فلسطین تا لبنان و سوریه و عراق، سلب کرده و مشکلات زیادی را بوجود آورده‌اند.


دکتر روحانی افزود: همه شاهد بودیم که در عراق تروریست‌ها چه جنایاتی کرده و چه بر سر مردم آورده‌اند و نه به مسجد و کلیسا رحم کرد‌ه‌اند و نه به عبادتگاه‌های سایر مردم و نه به خانه‌ها و جان مردم. حتی زنان و فرزندان مردم را به اسارت گرفته و فروختند.


رییس جمهوری اظهار داشت: ایران همواره اولین کشوری بوده که در این اوضاع برای کمک به مردم منطقه به پاخاسته و هر چه که مردم مورد حمله قرار گرفته از سوی تروریست‌ها، خواستند به آنها کمک کرد. امروز شاهد آن هستیم که آرامش بیشتری نسبت به قبل در کشورهای منطقه که گرفتار ناآرامی شده بودند برقرار است و امید به ثبات و امنیت در این کشورها بیشتر از قبل است.


دکتر روحانی تصریح کرد: امیدواریم منطقه به ثبات و امنیت رسیده و همه مردم دست در دست یکدیگر تروریست‌ها را سر جای خودشان بنشانند. مسئله مهم این است که موضوعات منطقه باید توسط دولت‌ها و ملت‌های منطقه حل و فصل شود و اگر کسانی قصد دارند با سوءاستفاده از ناامنی‌های منطقه سلطه خود را دوباره بر منطقه بگسترانند باید از گذشته درس گرفته و تصمیم بگیرند که واقعا با تروریسم مبارزه کنند، چرا که حرکت امروز آنها برای مبارزه با تروریسم نمایشی است، در حالی که مردم واقعا قصد دارند با تروریسم بجنگند.


رییس جمهوری در پایان با اشاره به ملاقات های دوجانبه خود با مسئولان کشورهای مختلف اظهارامیدواری کرد که در این دیدارها و مذاکرات منافع ملت ما و ملت‌های منطقه تامین شود./916/د102/ع

ارسال نظرات