نگاهی کوتاه به نقش آمریکا در آزادی آمرلی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در عراق، شهر شیعه نشین آمرلی واقع در استان صلاح الدین عراق پس از محاصره 80 روزه از سوی داعش، روز گذشته با عملیات گسترده و برنامه ریزی شده نیروهای امنیتی ارتش عراق و نیروهای مردمی آزاد شد.
ساکنان این شهر که همگی ترکمن شیعه هستند در این مدت در وضع بسیار بحرانی قرار داشتند به گونه ای که از یک سو با حملات مستمر تروریست های داعش دست و پنجه نرم می کردند و از سوی دیگر با بحران کمبود آب، غذا، دارو و قطع برق مواجه بودند.
آزادی این شهر به دغدغه مراجع تقلید و علمای عراق به ویژه حضرت آیت الله سیستانی نیز تبدیل شده بود به گونه ای که آنان همواره بر لزوم آزادسازی این شهر تأکید کرده بودند و حضرت آیت الله سیستانی نیز چندین بار دولت را به آغاز عملیات نظامی در این شهر فراخوانده بود.
بحران در این شهر به جایی رسیده بود که این مرجع تقلید در مراسم شهادت امام صادق(ع) برای ساکنان آمرلی اشک ریخت.
شهروندان آمرلی با وجود 80 روز محاصره و کمبود مواد غذایی، آب و دارو که به وسیله بالگرد به دستشان می رسید همچنان صبر و استقامت پیشه کرده و اجازه نفوذ تروریست ها به شهر خود را ندادند.
محاصره این شهر شیعه نشین سرانجام روز گذشته با عملیات نظامی ارتش عراق، نیروهای سازمان بدر، پیشمرگ کردستان، سرایا السلام وابسته به مقتدا صدر، جنبش حزب الله، جنبش اهل الحق و گروه های داوطلب مردمی آزاد شد.
اما نکته مهم این است که برخی از جریان ها و رسانه ها چنین وانمود می کنند که آزادی شهر آمرلی از سوی نیروهای آمریکایی صورت گرفته است و نقش نظامیان و ملت عراق را ناچیز جلوه می دهند.
بررسی چگونگی عملیات نظامی عراقی ها برای آزادسازی این شهر که از مهمترین عملیات صورت گرفته در این کشور به شمار می آید می تواند ادعای بی پایه و اساس این جریان ها و رسانه ها را نشان دهد.
رییس سازمان بدر: همکاری ارتش و گروه های مردمی در عملیات آزادی آمرلی
هادی العامری دبیرکل سازمان بدر که در خط مقدم این عملیات حضور داشت و یکی از رهبران آن به شمار می آمد در تشریح این عملیات می گوید: نیروهای امنیتی با همکاری گروه های داوطلبی مردمی در این عملیات حضور یافته و توانستند داعش را از این منطقه اخراج کنند.
وی که هیچ گاه نامی از جنگنده های آمریکایی نبرد، افزود: ارتش عراق و نیروهای مردمی از روش های سنتی استفاده نکرده بلکه تاکتیک جدیدی را برای آزادی آمرلی بکار بستند به گونه ای که در دام زمین های مین کاری شده گرفتار نشوند.
یکی دیگر از رهبران امنیتی این عملیات اظهار داشت: نیروهای داعش پس از ورود نیروهای عراقی درخواست مذاکره برای خروج از این شهر را داشتند ولی با نظامیان عراقی از بلندگوها به نیروهای خود اعلام فرار کردند.
سرلشکر قاسم عطا: آمریکا نقش مشورتی داشت
سرلشکر قاسم عطا سخنگوی نیروهای مسلح عراق نیز تأکید کرد که عملیات آزادسازی آمرلی از سوی نیروهای امنیتی و مردمی عراق صورت گرفت و آمریکا تنها به عنوان مشاور در این عملیات نقش داشت.
وی افزود: آمریکا در این عملیات نقش مشورتی داشت. عملیات آزادسازی آمرلی را نیروهای ارتش عراق از جمله فرماندهی عملیات دجله و لشکر پنجم و نیروهای ویژه سازمان مبارزه با تروریسم و نیروهای پیشمرگ ها اجرا کردند.
قاسم عطا تصریح کرد: سحرگاه روز گذشته هشت هواپیمای بزرگ ترابری هوایی کمک های انسان دوستانه را در آمرلی توزیع کردند. دو هواپیما از آمریکا، دو هواپیما از انگلیس، دو هواپیما از استرالیا و دو هواپیما از فرانسه بود که حامل مواد غذایی و دارویی بودند.
سرتیپ علی فاضل نیز با تأکید بر این نکته که نیروهای آمریکایی در این عملیات نقشی نداشتند، به بیان گروه های شرکت کننده در این عملیات پرداخت و گفت: ارتش عراق، سرایا السلام، سازمان بدر، جنبش اهل الحق، حزب الله و نیروهای مردمی در این عملیات حضور داشتند.
تأکید فرماندهان امنیتی بر عراقی بودن این عملیات بسیار مهم که دروازه و سرآغاز حمله به شهرهای تصرف شده از سوی داعش به شمار می آید، نشان می دهد که آنان نیز از سوء استفاده آمریکا و رسانه های حامی این کشور کاملا آگاه هستند.
پنتاگون: هواپیماهای آمریکایی بسته های غذایی پرتاب کردند
رسانه های حامی آمریکا در حالی بر نقش پررنگ این کشور در عملیات آزادسازی آمرلی تأکید می ورزند که وزارت دفاع آمریکا می گوید در پی درخواست دولت عراق، از طریق هوا برای مردم در شهر آمرلی کمکهای بشردوستانه پرتاب کرده است. بنا بر بیانیه پنتاگون، هواپیماهای استرالیا، فرانسه و بریتانیا نیز در این عملیات امدادی شرکت داشته اند.
این در حالی است که کمک های پرتاب شده از سوی هواپیماهای آمریکایی نیز مشکلات فراوانی برای مردم به وجود آورد چرا که این بسته ها در اماکنی فرود آمدند که در تیررس نیروهای داعش قرار گرفته و مردمی که برای جمع آوری این بسته ها به این اماکن رفته بودند با رگبار داعش مواجه شدند.
البته پنتاگون اعلام کرده که یک بار به بمباران منطقه ای در نزدیکی شهر آمرلی پرداخته که طی آن یک تانک از داعش منهدم شده است. این در حالی است که پیشروی نیروهای امنیتی و مردمی عراق در پرتو حملات سنگین هوایی ارتش عراق به پایگاه های داعش در آمرلی صورت گرفته بود.
عضو شورای استان صلاح الدین: نیروهای هوایی عراق مواضع داعش را بمباران کرد
رشید البیاتی عضو شورای استان صلاح الدین در این باره می گوید که نیروی هوایی عراق از سه روز پیش به بمباران شدید مواضع تروریست های داعش در آمرلی می پرداخت و نیروهای نظامی و مردمی با حمایت نیروی هوایی توانست محاصره این شهر را بشکند.
حاکم الزاملی نماینده فراکسیون پارلمانی «الاحرار» دیروز با اعلام اینکه نیروهای امنیتی و سرایا السلام در اطراف آمرلی مستقر شدهاند گفت که بغداد با درخواست آمریکا برای ارائه پشتیبانی هوایی عملیات در هم شکستن آمرلی مخالفت کرده است.
اما در این بین تلاش بی.بی.سی رسانه وابسته به دولت انگلیس نیز جالب توجه است. شبکه بی.بی.سی فارسی در بخش خبر و گزارش خبری خود با پررنگ جلوه دادن نقش آمریکا و انگلیس در آزادسازی سازی آمرلی تلاش کرد حمایت دولتمردان این کشور را از تروریست های داعش کمرنگ جلوه دهد. در این بین صدای امریکا نیز با پیروی از این سیاست سعی کرد طوری وانمود کند که کشورهایی چون عربستان و قطر و کشورهای اروپایی از تروریست های منطقه حمایت نمی کنند بلکه تمام تلاش خود را برای از بین تروریست به کار بسته اند. موضوعی که به سوژه ای مضحک برای مردم مسلمان منطقه مبدل شده است./980/ز502/ک
محمدرضا جاسم زاده جایروند