آشنایی با دانشکده علوم قرآنی آذربایجان شرقی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، دانشکده علوم قرآنی مراغه وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه، یکی از 21 دانشکده علوم قرآنی موجود در کشور و تنها مرکزی است که در استان آذربایجان شرقی بصورت مستقل و منسجم به فعالیت های قرآنی می پردازد.
این دانشکده در سال 1373 با پذیرش 10 دانشجو در رشته تربیت معلم قرآن مجید به روش نیمه متمرکز و با انجام مصاحبه فعالیت خود را آغاز و از سال 1380 با افتتاح ساختمان دانشکده علوم قرآنی مراغه در زمینی به مساحت 15700 متر مربع و در 4 طبقه با زیر بنای 4500 متر مربع باظرفیت 400 دانشجو و با پذیرش از طریق کنکور سراسری در مقطع کارشناسی، فعالیت خود را ادامه می دهد.
با استقبال دانشجویان از معارف قرآنی ، از سال 1381 دانشکده از بین برادران و خواهران در رشته های تفسیر قرآن مجید و علوم قرآن مجید به صورت متمرکز اقدام به پذیرش دانشجو کرده است. از آغاز فعالیت دانشکده تاکنون، حدود 700 دانشجو در رشته های تربیت معلم قرآن کریم، تفسیر قرآن مجید و علوم قرآن مجید فارغ التحصیل شده اند.
برخی از این دانش پژوهان این دانشکده هم اکنون تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری با کسب رتبههای تک رقمی ادامه داده و برخی نیز در مراکز آموزشی، پژوهشی و فرهنگی مشغول به خدمت شده اند.
دانشکده علـوم قـرآنی مراغه با فراهم آوردن محیطی مناسب و اختصاص دو خوابگاه مجزا برای خواهران و برادران به ظرفیت 200 دانشجو، سالن غذاخوری مجهز، نمـازخانه، کتابخـانه (بیش از 14000 نسخه کتاب و حدود 400 نسخه پایان نامه های دفاع شده و اشتراک 8 عنوان فصلنامه علمی پژوهشی )، قرائت خانه (خواهران و برادران)، سالن اجتماعات، سایت اینترنتی مجهز، (متصل به شبکه اینترنت برای استفاده دانشجویان و شبکه وایرلس برای استفاده اساتید در کلاس های درس) و بهره مندی از اساتید متعهد و مجرب، پذیرای مشتاقان و علاقه مندان به تحصیل در علوم و معارف قرآن کریم می باشد.
دانشکده با 5 نفر هیئت علمی تمام وقت و بورسیه دکتری و با استفاده از مدرسین مجرب در رشته های علوم قرآنی، تفسیر، ادبیات عرب، جامعه شناسی، روانشناسی، تاریخ اسلام، تربیت بدنی و... ، آماده راهنمایی علمی و پژوهشی دانشجویان و علاقه مندان است.
تحصیلات تکمیلی علوم قرآنی در تبریز
پس از پیگیریهای مختلف اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی در راستای احیای موقوفه طوبی تبریز که هم اکنون تبدیل به پارک مفاخر شده است، موافقت کلی و اجمالی راه اندازی دانشکده علوم قرآنی تبریز برای راه اندازی مقطع تحصیلات تکمیلی جلب شده است.
موقوفه حاج رضا طوبی طی صورتجلسه ای با حضور شهردار تبریز به اداره کل اوقاف و امور خیریه استان واگذار شده که پس از این مسأله ساختمان کنونی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز به دانشکده علوم قرآنی تبریز تغییر کاربری خواهد داشت.
هم اکنون دانشکده علوم قرآنی در شهر مراغه فعالیت می کند، اما دانشکده علوم قرآنی تبریز به عنوان مرکز ارایه تحصیلات تکمیلی در خدمت علاقهمندان و فارغ التحصیلان مرکز مراغه خواهد بود./935/پ202/ب