۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۷
کد خبر: ۲۱۱۶۹۷
در بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم؛

اقدامات گروه عبادات مرکز موضوع شناسی احکام فقهی تشریح شد

خبرگزاری رسا ـ گروه عبادات مرکز موضوع شناسی احکام فقهی در زمینه‌های موضوع مسجد جامع و اعتکاف، تعیین حد مسافت شرعی به کیلومتر و حد ترخص، سازه کعبه و طبقه دوم مسجدالحرام، محدوده شهر مکه، مقدار سفر شرعی، اوقات فضیلت نماز، درهم و دینار و رؤیت هلال به انجام کارهای پژوهشی پرداخته است.
مرکز موضوع شناسي احکام فقهي

حجت‌الاسلام امیر بهاءالدین علایی نژاد، معاون آموزش مرکز موضوع شناسی احکام فقهی در بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در جمع خبرنگاران با اشاره به تأسیس این مرکز در نیمه اول سال 1391 به امر و تدبیر رهبر معظم انقلاب، گفت: حجت‌الاسلام والمسلمین فلاح زاده پیش‌نویس مرکز موضوع شناسی احکام فقهی را محضر رهبر معظم انقلاب ارائه و ایشان بر تأسیس آن تأکید کردند.

وی با اشاره به این‌که طی مشورت حجت‌الاسلام والمسلمین فلاح زاده با بزرگان حوزه این مرکز در سه بخش آموزش، پژوهش و موزه احکام تأسیس شد، افزود: در بخش آموزش، هم اکنون درس خارج موضوع شناسی دایر است و در بخش پژوهش هشت گروه علمیِ عبادات، اقتصاد، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها، پزشکی، سیاسی اجتماعی، فرهنگی هنری رسانه، بانوان و قضا و جزاء در این مرکز تشکیل شد.

در ادامه حجت‌الاسلام عبدالمحمد صرامی، مدیر گروه عبادات مرکز موضوع شناسی احکام فقهی با بیان این‌که فقها مطرح می‌کنند که شناخت زمان و مکان دو عنصری هستند که در اجتهاد تأثیر جدی دارند، گفت: با توجه به فراوانی موضوعات این نیاز به ذهن می‌آمد و ضرورت داشت که مرکزی برای آماده کردن موضوعات تأسیس شود تا فقها با شناخت محققانه و اجتهادی بهتر بتوانند حکم خدا را بیان کند.

وی با اشاره به این‌که گروه عبادات از هفت نفر از متخصصین موضوعات فقهی تشکیل می‌شود، ابراز داشت: این گروه در زمینه‌های موضوع مسجد جامع و اعتکاف، تعیین حد مسافت شرعی به کیلومتر و حد ترخص، سازه کعبه و طبقه دوم مسجدالحرام، محدوده شهر مکه، مقدار سفر شرعی، اوقات فضیلت نماز، درهم و دینار و رؤیت هلال به انجام کارهای پژوهشی پرداخته است.

حجت‌الاسلام صرامی نصب تابلوهای مسافت شرعی و حد ترخص را ازجمله اقدامات گروه عبادات مرکز موضوع شناسی احکام فقهی مطرح کرد و گفت: این تابلوها در شهرهای قم، مشهد، ماهان و یزد نصب شده است.

مدیر گروه عبادات مرکز موضوع شناسی احکام فقهی گفت: این مرکز با ستاد اقامه نماز کشور، مرکز تحقیقات سازمان حج و زیارت، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مؤسسه ژئوفیزیک و سازمان جغرافیایی کشور تفاهم‌نامه همکاری و تعامل امضا کرده است.

وی ایجاد بانک اطلاعات موضوع شناسی فقهی و احیاء تراث درباره موضوع شناسی فقهی را از دیگر اقدامات مرکز موضوع شناسی احکام فقهی دانست و ابراز داشت: کتاب‌های غایه التعدیل، کشف الغناع و تحفه الأجله که درباره موضوع شناسی فقهی تألیف شده توسط این گروه علمی مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است./956/پ202/ص

ارسال نظرات