۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۰
کد خبر: ۲۰۷۶۷۲

اختلاف در رهبری طالبان پاکستان

خبرگزاری رسا ـ گروهی از طالبان دیگر گروه را متهم کرده که در خدمت "سازمان‌های جاسوسی خارجی" هستند هر چند مشخص نکرده است که این سازمان‌ها کدام هستند و به چه کشورهایی تعلق دارند.
طالبان پاکستان

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، بی بی سی فارسی در خبری گفت: یک جناح عمده طالبان پاکستان جدایی خود از این گروه را اعلام کرده است.


روز چهارشنبه، ٧ خرداد (٢٨ مه)، اعظم طارق، از فرماندهان یکی از جناح‌های اصلی طالبان پاکستان، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که شعبه طالبان در منطقه وزیرستان جنوبی پاکستان در پی اختلاف نظر با رهبری طالبان از این گروه منشعب شده است. این جناح به قبیله محسود در این منطقه وابسته است.


در بیانیه اعظم طارق آمده است: "ما جدایی خود از تحریک طالبان پاکستان را اعلام کرده و به اطلاع می‌رسانیم که خالد محسود را به عنوان رهبری جدید وزیرستان جنوبی انتخاب کرده‌ایم."


به گزارش خبرگزاری فرانسه، خالد محسود از جمله کسانی بود که پس از کشته شدن حکیم‌الله محسود، رهبر سابق طالبان پاکستان در حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی در ماه نوامبر سال گذشته، در صدد جانشینی او برآمد اما این موقعیت نصیب مولانا فضل الله، از فرماندهان اسلامگرایان منطقه دره سوات شد.


اعظم طارق در مورد دلیل تصمیم به انشعاب از طالبان گفته است که "عناصر جنایتکار" در تشکیلات فرماندهی طالبان نفوذ کرده‌اند و در اقداماتی مانند باجگیری، آدم ربایی به منظور اخاذی، و جنایات دیگر دست داشته‌اند. رهبری طالبان همچنین متهم شده است که غیرنظامیان را هدف حمله قرار می‌دهد.


اعظم طارق این "عناصر" را متهم کرده که در خدمت "سازمان‌های جاسوسی خارجی" هستند هر چند مشخص نکرده است که این سازمان‌ها کدام هستند و به چه کشورهایی تعلق دارند.


این بیانیه می‌افزاید که جناح خالد محسود قبل از تصمیم به جدایی از طالبان، "تمامی تلاش خود را به کار گرفت تا رهبری تحریک طالبان را به راه راست هدایت کند و حتی طالبان افغان کوشید بین ما میانجیگری کند اما رهبری طالبان به تلاش آنان توجهی نکرد."


اطلاعیه شاخه انشعابی طالبان پاکستان یک روز پس از آن منتشر می‌شود که ژنرال راحیل شریف، رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان، از منطقه وزیرستان جنوبی، که یکی از هفت منطقه قبیله‌ای واقع در مرز با افغانستان است، دیدن کرد.


به گفته ناظران، تصمیم گروه خالد محسود به جدایی از طالبان پاکستان موفقیتی عمده برای دولت این کشور است و باقیمانده طالبان پاکستان را با دشواری و خطر تجزیه بیشتر مواجه می‌کند.


دولت نواز شریف، نخست وزیر پاکستان که سال گذشته به این سمت دست یافت، مذاکره با طالبان را به عنوان یکی از مسایل مهم سیاست داخلی خود دنبال کرده است.


در این راستا، ارتش پاکستان و طالبان بر سر برقراری آتش بس به توافق رسیدند اما اول ماه مارس، طالبان این آتش بس چهل روزه را شکست و تردیدهایی را در مورد وحدت نظر در رده رهبری طالبان ایجاد کرد. انشعاب گروه محسود این تردید‌ها را تقویت کرده است. احتمال دارد رهبران جناح‌های مختلف طالبان بر سر مذاکره برای دستیابی به صلح با دولت پاکستان یا ادامه و تشدید درگیری مسلحانه اختلاف نظر داشته‌اند.
/1421/1409/ح

ارسال نظرات