نقش محوری مادران در گسترش فرهنگ کتابخوانی
به گزارش خبرگزاری ررسا به نقل از ستاد خبری سرای اهل قلم، مینا خواجهنوری مشاور وزیر سابق ارشاد در امور زنان اظهار کرد: بیش از هر کس در خانواده و اجتماع این مادران هستند که میتوانند فرزندان خود را برای کسب معرفت به کتابخوانی ترغیب کنند و اگر چنین شود ما میتوانیم به آینده جامعه خود امیدوار باشیم.
مینا خواجه نوری که پیش از این مشاور فرهنگی در امور زنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولتهای هفتم و هشتم بوده است، گفت: کتاب چراغ معرفت انسانهای محتاج به دانایی است و نیاز به مطالعه یکی از ارزشمندترین نیازهایی است که معرفتطلبی تعبیر میشود.
وی تصریح کرد: اگر مادران بتوانند کودکان خود را در همان سنین نونهالی به کتاب و کتابخوانی علاقهمند کنند میتوانیم امیدوار باشیم که جامعه کتابخوان خواهیم داشت. بنابراین نقش اصلی در تشویق به کتاب و کتابخوانی میتواند به عهده مادران باشد و به نظر من مادران در این باره نقش محوری دارند.
این فعال فرهنگی همچنین به نقش رسانهها در گسترش فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و گفت: اطلاعرسانی درباره کتابهای منتشر شده و نقد و بررسی آنها میتواند انگیزههای خوبی را میان مخاطبان برای کتابخوانی ایجاد کند.
خواجه نوری در بخش دیگر از گفتوگوی خود با ستاد خبری سرای اهل قلم، به مزیت تخصصی شدن در حوزۀ انتشار کتاب پرداخت و گفت: اگر ما در این حوزه شاهد تخصصگرایی باشیم کمک بزرگی به جامعه کتابخوان شده است چرا که مخاطبان از پیش تکلیف خود را با انتشارات مختلف دانسته و برای نیازهای مطالعاتی خود میدانند که باید سراغ کدام کتاب و کدام انتشاراتی بروند.
وی یکی از مشکلات مربوط به گسترش فرهنگ کتابخوانی را عدم اطلاع مسئولان بسیاری از کتابخانهها از تازههای انتشار یا محتوای کتابهای تازه انتشار یافته دانست.
خواجه نوری گفت: بیتردید اطلاعیابی کتابخانهها از تازههای انتشار در همه حوزهها و نیز آشنایی کیفی با محتوای کتابها می تواند کمک بزرگی به نیازمندان به مطالعه و راهنمایی آنان و نیز گسترش کتابخوانی کند./998/د102/ق