۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۷
کد خبر: ۱۹۶۳۶۸

شانس دوباره طالبان برای آشتی با مردم پاکستان

خبرگزاری رسا ـ فشار بر دولت آقای شریف برای اتخاذ تصمیمی جدّی علیه فعالیت ستیزه جویان طالبان افزایش یافته است.
طالبان

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا؛ بی بی سی فارسی در خبری گفت: نواز شریف، نخست وزیر پاکستان دستور تشکیل کمیته‌ای برای انجام مذاکرات با طالبان را داده است.


به گفته بی بی سی؛ 4 نفر عضو این کمیته هستند. عرفان صدیقی از معاونان آقای شریف، محمد عامر از اعضای سابق سازمات استخباراتی کشور، رحیم الله یوسف‌زی روزنامه‌نگار و رستم شاه مهمند سفیر سابق پاکستان در افغانستان از اعضای این کمیته هستند که تحت نظر وزارت کشور پاکستان فعالیت می‌کنند.


بر اساس گزارش ها؛ آقای شریف که در پارلمان این کشور سخنرانی می‌کرد تاکید کرد که دولت او می‌خواهد تا پیش از انجام یک عملیات نظامی علیه ستیزه جویان، بار دیگر شانس مذاکرات را بیازماید.
قابل ذکر است فشار بر دولت آقای شریف برای اتخاذ تصمیمی جدّی علیه فعالیت ستیزه جویان طالبان افزایش یافته است.


در تازه‌ترین مورد از این دست بلاول بوتو زرداری، فرزند بی‌نظیر بوتو و رئیس حزب مردم این کشور، در مصاحبه‌ای اختصاصی با بی‌بی‌سی از دولت پاکستان خواست علیه گروه طالبان به اقدام نظامی متوسل شود.


گفتنی است به دنبال پیروزی حزب مسلم لیگ در انتخابات پارلمانی پاکستان در سال گذشته میلادی، دولت آقای شریف گفته بود که در نظر دارد با ستیزه جویان طالبان مذاکره کند.


در اوایل ماه سپتامبر سال گذشته میلادی احزاب اصلی پاکستان در اسلام آباد، پایتخت، بر اولویت داشتن مذاکره با ستیزه‌جویان، به اجماع رسیدند.


به دنبال این تحول، شاهد‌‌الله شاهد، سخنگوی طالبان، اعلام کرد که خروج نیروهای نظامی از مناطق قبیله‌ای و آزادی زندانیان طالبان، پیش شرط طالبان برای شروع مذاکرات است. سخنگوی طالبان این شروط را برای ایجاد جو اعتماد بین دو طرف عنوان کرد، اگرچه توضیح نداد که اقدام آنها در صورت برآورده شدن احتمالی این شروط چه خواهد بود.


اگرچه بسیاری با هرگونه پیش شرطی از سوی طالبان مخالف هستند، از جمله ارتش پاکستان که گفته است علیرغم حمایت کلی از مذاکرات با طالبان، آنها "تسلیم تروریستها" نخواهند شد.


از آن زمان تاکنون تحول خاصی در پیشبرد مذاکرات صورت نگرفته است. طالبان در چندین مورد اهداف دولتی و نظامی را هدف قرار داده و تعدادی از سربازان ارتش را کشته و در مواردی دست به ترور هدفمند افراد زده است؛ از جمله ترور چودوری اسلم خان، رئیس اداره عملیات ضد تروریسم کراچی، که به مبارزه با ستیزه جویان طالبان شهرت داشت.


از سوی دیگر طالبان دولت را متهم کرده است که در انجام مذاکرات صادق نیست و به موارد کشته شدن رهبران آنها از جمله حکیم الله محسود، اشاره کرده است.
همزمان برخی از منتقدین، دولت را به بی‌تصمیمی در قبال خشونت ها در کشور متهم می‌کنند.


به نظر می‌رسد تحت این شرایط و با افزایش فشارها، دسته کم آقای شریف در کوتاه مدت تلاش دارد تا با تشکیل چنین کمیته‌ای و تلاش های تازه برای آغاز مذاکرات با ستیزه جویان، از بار این فشارهای انتقادی بکاهد.


همچنین برخی از تحلیلگران این اظهارات آقای شریف را در این مقطع زمانی، با سفر هیاتی پاکستانی به آمریکا و از سرگیری مذاکرات استراتژیک بین دو کشور، بی‌ارتباط نمی‌دانند./1421/1409/ح

ارسال نظرات