توهین بی بی سی به فهم و شعور مخاطبان
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، صادق صبا مدیر شبکه بی بی سی فارسی با حضور در برنامه "به عبارت دیگر" این شبکه، به سوالات از پیش تعیین شده مجری پاسخ داد که در زیر به برخی از این پرسش و پاسخ ها می پردازیم.
مجری: برای برخی سوال است که آیا تاسیس بخش فارسی بی بی سی، تصمیم بی بی سی جهانی بوده است و یا تصمیم وزارت خارجه انگلیس؟
صادق صبا: از آنجایی که بودجه بی بی سی را وزارت خارجه انگلیس تامین می کند بنابراین بی بی سی اگر بخواهد به یک زبان دیگر پخش تلویزیونی و رادیویی داشته باشد باید با ارائه یک پیشنهاد، نظر وزارت خارجه انگلیس را جویا شود که آیا آنها مایل به انجام این کار هستند و یا خیر.
وی در ادامه برای توجیه عدم استقلال بی بی سی افزود: البته بی بی سی از لحاظ سیاست خبری کاملا مستقل از دولت عمل می کند اما دولت انگلیس می تواند تصمیم بگیرد که یک زبانی باشد یا نباشد.
نکته قابل تامل سوالی است که در ذهن مخاطب پیش می آید و آن اینکه اگر بی بی سی در مواقعی خواسته های وزارت خارجه را تامین نکند، آیا باز هم می تواند با دریافت بودجه، به کار خود ادامه دهد؟!.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که تمام سیاست های شبکه بی بی سی به نحوی فرمایشی بوده و از دولت انگلیس نشأت می گیرد.
صادق صبا در ادامه گفت: بخش فارسی بی بی سی تنها به 15 میلیون پوند در سال نیاز دارد.
مجری: چرا باید دولت انگلیس شبکه ای را تاسیس کند که به گفته شما هیچ کنترلی بر سیاست های آن ندارد؟
صادق صبا: واقعیت این است که انگلیس چیزی را به دنیا عرضه می کند که برایش پرستیژ و اعتبار به همراه خواهد آورد. انگلیس می تواند به واسطه این شبکه، به صلح و دموکراسی در جهان کمک کند.
شایان ذکر است دموکراسی و صلح از نوع انگلیسی تنها در زمانی صورت می گیرد که اختلافات در یک کشور به اوج خود رسیده و دولتی دست نشانده و هم سو با غرب بر سر کار آید. همانطور که رسانه های مختلف غربی در سال 88 در تلاش بودند با گسترش اغتشاشات در ایران، صلحی را به مانند سوریه و مصر کنونی به این کشور هدیه کنند.
مجری در ادامه از مدیرکل بی بی سی فارسی پرسید: چرا ورود تلویزیون بی بی سی فارسی هم زمان با انتخابات سال 88 شد؟
صادق صبا این موضوع را توجیح کرد و گفت: یک اتفاق کاملا طبیعی بود که مصادف شد. وی در ادامه ، اتفاقی بودن این هم زمانی را رد کرد و گفت: البته ما از 2 سال قبل از سال 88، یعنی سال 86 در حال آماده کردن زمینه های ورود به دنیای صدا به علاوه تصویر بودیم.
مجری از آقای صبا پرسید: خیلی از بیننده ها بی طرفی ما را زیر سوال برده اند و گفته اند که ما بیشتر از چهره های اصلاح طلب دعوت به عمل می آوریم.
صادق صبا: این دیدگاه تا حدی درست است. یکی از کمبودهای بزرگ، یه طرفه سخن گفتن ما است چراکه نظرات دولتی را پوشش نمی دهیم و پیوسته از شخصیت های برانداز جمهوری اسلامی استفاده می کنیم.
وی در ادامه گفت: اکثریت کسانی که ما با آنها سخن می گوییم اعتدال گرا هستند! برای همین مردم فکر می کنند که ما از اصلاحات طلبان دعوت کرده ایم. البته باید بگویم که ما در حال یک نوع انقلاب هستیم.
مجری: چرا بی بی سی فارسی تنها خبرهای خوب انگلیس را پوشش داده و به خبرهای ناگوار و منفی دیگر کشورها می پردازد؟
صادق صبا: کار ما خبر رسانی می باشد و خبر رسانی یعنی خبر دادن از اتفاقات منفی. ما خبرهای مثبت را نخواهیم گفت. بی بی سی فارسی اینجا نیامده است تا خبرهای سیاه انگلیس را بیان کند ما فقط باید اخبار دست اول کشورهای فارسی زبان را بیان کنیم./9161/خ