احیاء فرهنگ وقف از برکات انقلاب اسلامی بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام علی مصائبی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی سه شنبه در همایش یاوران وقف با اشاره به جایگاه وقف از منظر قرآن گفت: وقف یکی از ارزش های اجتماعی و فرهنگی مسلمانان است اگرچه با توجه به میل انسان به جاوادانه بودن این امر در سایر ادیان و مذاهب نیز دیده می شود.
وی گفت: امروزه در همه جای دنیا ساختمان ها و مراکزی برای کمک به مستمندان، بیماران و همچنین ترویج علم وجود دارد که از حس نوع دوستی و دیگرخواهی و از همه مهم تر میل جاودانگی انسان نشأت می گیرد این درحالی است که در تعالیم قرآن و دین مبین اسلام این ظرفیت اجتماعی و فرهنگی در چارچوب و معیار خاصی گنجانده شده است.
حجت الاسلام مصائبی گفت: در کشورمان موضوع وقف به دلیل ظلمهایی که در سالهای گذشته از جمله در دوران حکومت رضاخان پهلوی و اجرای طرح اصلاحات ارضی دستخوش بسیاری از تغییرات شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی ادامه داد: در این دوران زمین های وقفی را به نام افراد به بهانه اجرای طرح اصلاحات ارضی نیز سند زدند در حالی که اموال موقوفه قابلیت انتقال و یا سند زدن به نام غیر از وقف و مالک را ندارد.
به گفته حجت الاسلام مصائبی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در پی فرمان تاریخی امام خمینی (ره) که" اموال وقفی باید به حالت قبلی خود برگردد تا عمل به نیت واقف شود" موقوفات احیاء شد.
تفاهم نامه اوقاف و منابع طبیعی دست سودجویان از اموال موقوفه را کوتاه کرد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی با اشاره به رشد و توسعه موقوفات در سالهای گذشته خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر جهت رشد و توسعه سنت حسنه وقف اقدامات خوبی صورت گرفته که تفاهمنامه اوقاف با منابع طبیعی استان جهت رفع اختلاف اراضی وقفی از جمله این اقدامات است.
حجت الاسلام مصائبی بیان داشت: پیش از اجرای تفاهم نامه اراضی نه در مالکیت اوقاف بود و نه در مالکیت منابع طبیعی و شخص ثالثی از آن بهرهبرداری میکرد که خوشبختانه با اجرای آن، سهم اوقاف و منابع طبیعی از اراضی مشخص و دست سودجویان نیز قطع شد.
وی با اشاره به ضرورت انجام صحیح نیت واقفان گفت: وقف یک ظرفیت اجتماعی و فرهنگی تعریف شده در چارچوب دین برای ایجاد رفاه و تعادل طبقاتی در جامعه است.
مدیرکل اوقاف آذربایجان غربی با اشاره به بهره گیری از ظرفیت های موقوفات درحل مشکلات خاطرنشان کرد: در سالجاری از محل درامد موقوفه فتح اله خان سرتیپ بیش از یک میلیارد ریال به بیماران خاص کمک شده است.
وی همچنین به افتتاح مسجد یولقون آغاج تکاب اشاره و خاطرنشان کرد: تمام هزینه های نوسازی و ساخت این مسجد بزرگ با زیربنای یک هزار و 200 متر مربع از محل درآمد موقوفه سلیمان خان افشار پرداخت شده است.
حجت الاسلام مصائبی از پرداخت کمک هزینه تحصیل به 500 دانشآموز خبر داد و افزود: این موارد نشان دهنده ظرفیت موقوفات در حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و عمرانی جامعه است که نباید از آن غافل شد.
تسریع روند رسیدگی به موقوفات از طریق سیستم جامع اطلاعات اوقاف
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی با اشاره به باور غلط مردم که درآمد موقوفات به خزانه باز می گردد، خاطرنشان کرد: درامد های حاصل از موقوفات در هر شهرستان بر اساس نیت واقفان در راستای رفع مشکلات و دغدغه های همان شهرستان هزینه می شود.
وی گفت: علماء و روحانیت می توانند با مراجعه به اداره کل و یا ادارات اوقاف و امور خیریه در شهرستانها نسبت به روند عملکرد اوقاف باخبر شوند که البته این امر به روش سنتی و قدیمی صورت نخواهد گرفت بلکه به یاری دولت الکترونیک از طریق سیستم جامع اطلاعات اوقاف به راحتی قابل پیگیری است.
یادآور می شود، همایش یاوران وقف امروز به منظور تجلیل از واقفان برتر استانی در حوزههای مختلف فرهنگی، آموزشی و عمرانی با شعار " همه واقف باشیم" در سالن آمفی تئاتر کانون جوانان بسیج ارومیه برگزار شد.
در این همایش واقفان، خیرین، هیئت امنای مساجد، امامزادگان و بقاع متبرکه استان، روحانیت و جمعی از مسؤولان حضور داشتند./936/پ202/ب