کتاب مستشرقان و پیامبر اعظم منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شخصیت و سیره پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله به عنوان پیامآور دین اسلام و شخصیتی که منشأ تحولات بسیار بزرگ در جهان بوده، همواره مورد توجه محققان و پژوهشگران قرار داشته است، مستشرقان نیز با انگیزههای گوناگون به این امر اهتمام نموده و آثار فراوانی درباره آن حضرت پدید آوردهاند.
درباره اهداف و مقاصد مستشرقان از تحقیق درباره پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله نمیتوان حکم کلی صادر کرد، زیرا تحقیقات آنان بسیار متفاوت از یکدیگر است و اما نباید تردید داشت که انگیزه بسیاری از آنان تحریف شخصیت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله و کتمان فضایل آن حضرت برای ضربهزدن به اسلام بوده است. اساسا مسئله مبارزه با اسلام به عنوان دینی که خود را کاملترین و آخرین دین آسمانی میداند و رقیب جدی مسیحیت به شمار میرود، همواره در دستور کار دستگاه سیاسی غرب و فرمانروایان کلیسا قرار داشته و نخستین آثاری که درباره اسلام و پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله نوشته شده توسط آنان و با هدف رد اسلام بوده که در عصر حاضر نیز برای جلوگیری از نفوذ اسلام در غرب و حراست از مکتب لیبرالیسم، مراکز پژوهشی و آموزشی متعددی را برای بررسی تاریخ و سیره پیامبراعظم صلیاللهعلیهوآله اختصاص دادهاند.
در این پژوهش، مباحث مقدماتی درباره محدودیتهای مستشرقان و شیوه تاریخنگاری آنان مطرح شده و مستشرقانی که درباره پیامبراعظم صلیاللهعلیهوآله اثری از آنان منتشر شده، معرفی گردیده اند. سپس دیدگاه مستشرقان درباره فرازهای مهم زندگی پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله مورد نقد و ارزیابی قرار گرفته است.
این کتاب از: «مقدمه، زمینهها، محدودیتهای مستشرقان در دستیابی به حقایق تاریخ اسلام، اشکالات اساسی در تاریخنگاری مستشرقان، سیر تاریخی مطالعات خاورشناسان درباره پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله، مستشرقان برجسته و صاحب اثر درباره پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله، نقد و بررسی دیدگاه مستشرقان درباره آیین پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله قبل از بعثت، بررسی دیدگاه مستشرقان درباره درسناخواندگی پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله، نقد و بررسی دیدگاه مستشرقان درباره کیفیت آغاز وحی و نقد دیدگاه مستشرقان درباره افسانه غرانیق» جمعآوری شده است.
از دیگر مباحثی که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته: «نقد و بررسی دیدگاه مستشرقان درباره ازدواجهای پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله، فلسفه ازدواجهای پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله از منظر تاریخ، نقد و بررسی دیدگاه مستشرقان درباره اهداف جنگهای پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله، اهداف و علل جنگهای عصر نبوی بر اساس اسناد تاریخی و بررسی دیدگاه مستشرقان درباره نقش جهاد عصر پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله در گسترش اسلام» است.
در فصل نخست، به مفاهیم کلیدی پژوهش اشاره شده و با ذکر نکاتی درباره اهمیت و اهداف آن ضرورت تحقیق بیان گردیده است. سپس پیشینه این موضوع بررسی گردیده و پس از آن محدودیتهای مستشرقان از نظر سیاسی و فرهنگی تبیین شده است تا روشن شود غربیها از این دو زاویه در حصاری محدودند که بسیاری از مسائل اسلامی را از نگاه آنان دور میدارد.
در فصول دیگر، دیدگاههای شرقشناسان درباره آیین پیامبر پیش از بعثت، چگونگی آغاز وحی، امیبودن پیامبر، ماهیت جنگهای ایشان، رابطه گسترش اسلام با جهاد و ازدواجهای پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله مطرح و نقد و بررسی شده است.
در این پژوهش چند هدف مهم دنبال شده است: «1ـ شناخت دیدگاهها و نظریات مستشرقان درباره پیامبراکرمصلیاللهعلیهوآْله، 2ـ آشنایی با آثار مستشرقان در این زمینه، 3ـ شناخت اشکالهای روشی و محتوایی اظهارات مستشرقان درباره پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله و پاسخ به آنها، 4ـ شناخت شیوههای مطالعات تاریخی مستشرقان.»
شایان ذکر است، کتاب مستشرقان و پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله نوشته حسین عبدالمحمدی از سوی انتشارات مرکز بینالمللی جامعة المصطفی (صلیاللهعلیهوآله) العالمیة، در 344 صفحه و با شمارگان 500 نسخه و با قیمت 11300 تومان به چاپ رسیده است./992/پ202/ق