چند خبر کوتاه از بنیاد فرهنگی هنری امام رضا
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، محمد دلبری شهردار قم از رونمایی سکه منقش به تصویر بارگاه مطهر حضرت معصومه(س) در شهر مقدس قم خبر داد.
وی گفت: با توجه به جایگاه والا و مقدس بارگاه شریف و ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) در شهر مقدس قم، بنا به پیشنهاد شهرداری قم و تولیت آستان مقدس کریمه اهل بیت(ع)، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به منظور ارزش گذاری شخصیت این بانوی بزرگ و خواهر گرامی حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) اقدام به ضرب سکه یادبود ولادت ایشان نموده و ان شاءالله در روز 23 شهریور ماه مطابق با هشتم ذیقعده در شهر مقدس قم رونمایی شده و از این شهر توزیع و در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
سکه منقش به تصویر بارگاه حضرت معصومه رونمایی میشود
وی افزود: این سکه با مبلغ اسمی 5000 ریال از آلیاژ مس، روی و نیکل با تصویری از بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) ضرب و آماده توزیع است.
دلبری با اشاره به اینکه سکه دیگر غیر رایج از جنس نقره و در تعداد محدود صرفا بعنوان یادبود ضرب خواهد شد؛ تصریح کرد: دستور ضرب این سکه توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صادر شده است.
وی گفت: با درخواستی که شهرداری از بانک مرکزی جمهوری اسلامی بعمل آورد این درخواست مورد موافقت قرار گرفت و در حال حاضر در حال طی مراحل کاری برای طراحی و ضرب سکه از جنس نقره است.
شهردار قم به ویژگیهای این سکه اشاره کرد و گفت: جنس این سکه از نقره خالص یعنی عیار 9/999 در1000بوده و وزن آن هم 25گرم است و4 سانتی متر یا 40میلیمتر قطر دارد و تصویر روی آن همان تصویر سکه رایج المعامله 5000ریالی البته در ابعاد بزرگتر است.
دلبری با بیان اینکه شهر مقدس قم پذیرای طلاب علوم دینی و زائران و مسئولانی از اقصی نقاط جهان بوده و دلیل انتخاب این سکه به 3 زبان، وجهه بین المللی این استان است، بیان داشت: تعدادی از این سکهها بعنوان هدیه به میهمانان رسمی و خارجی اهدا خواهد شد.
40 ویژه برنامه دهه کرامت در مناطق شیعه و سنی نشین کردستان برگزار می شود
قباد میمنت آبادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: ارادت ویژه مردم کردستان به ائمه اطهار(ع) و آداب و سنن غنی مردمان این خطه از میهن اسلامی در این خصوص شایسته قدردانی و ماندگاری است و باید در قالب برنامههای ویژهای این مهم به همگان معرفی شود.
وی افزود: در ایام مبارک دهه کرامت امسال نیز از 16 شهریور لغایت 26 شهریور و همزمان با ولادت با سعادت حضرت معصومه(س) ویژه برنامههای دهه کرامت در استان کردستان آغاز خواهد شد و به مناسبت سی و چهارمین سال استقرار نظام شکوهمند اسلامی در ایران شاهد برگزاری 40 ویژه برنامه خواهیم بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تصریح کرد: برگزاری جشنواره یک تصویر و یک حدیث رضوی با همکاری کانون پرورش فکری کودکان، نشست تخصصی با نخبگان خانوده شهدا، جانبازان و ایثارگران استان با همکاری بنیاد شهید و محفل بزرگ اسن با قرآن با همکاری نیروی انتظامی از جمله این برنامههاست.
میمنت آبادی افزود: نشست تخصصی امامان جماعت و مدیران مسئول کانونهای فرهنگی هنری مساجد، جشنواره بین المللی فرهنگ و ادبیات کردی رضوی، دیدار با خانواده زنده یاد شاهرخ اورامی شاعر نامور اهل بیت(ع) کشور، همایش پیاده روی خانوادگی ثامن الحج(ع) در سطح استان با همکاری اداره کل ورزش و جوانان از دیگر برنامههای درنظر گرفته شده برای این ایام است.
دبیر ستاد برگزاری ویژه برنامههای دهه کرامت استان کردستان تصریح کرد: برگزاری همایش استانی تجلیل از خادمان امامزادگان و بقاع متبرکه استان با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و دیدار با خانواده شهید هنرمند غلامرضا نریمان به همراه نشستهای تخصصی حوزه رسانه با محوریت ترویج و نهادینه کردن فرهنگ رضوی در استان از دیگر برنامههایی است که برای ایام مبارک دهه کرامت در استان در نظر گرفته شده است.
میمنت آبادی در پایان ابراز امیدواری کرد؛ ویژه برنامههای دهه کرامت استان با توجه به ارادت ویژه مردم متدین و ولایت مدار کردستان همچون سنوات گذشته با استقبال گسترده مواجه شود.
بزرگترین کوزه قرآنی جهان رونمایی شد
علی عباسی اسفهرود هنرمند جانباز کشورمان و مسوول غرفه هنرکده جانباز این نمایشگاه با اشاره به نمایش بزرگترین کوزه قرآنی جهان در نمایشگاه بزرگ قرآن و عترت قم، گفت: جزء سی ام قرآن کریم بر این سفال پخته شده که از گل رس خالص تهیه شده است، حک شده و وزن آن بیش از 30 کیلو بوده و بزرگترین محیط آن 173 سانتیمتر است.
وی افزود: طول آیات نگاشته شده بر روی این کوزه 6333 سانتیمتر است که در 51 سطر قرار گرفته و طراحی و اجرای این نقش برجسته بر روی این کوزه بیش از 4313 ساعت زمان برده است.
مسوول غرفه هنرکده جانباز در نمایشگاه کریمه اهل بیت(ع) همچنین از شروع به ساخت کوزه سفالی پخته منقش به حدیث کساء خبر داد و گفت: با توکل بر خداوند متعال و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، به زودی کار ایجاد نقش برجسته حدیث کساء روی کوزه سفالی پخته را آغاز می کنیم.
آیین پایانی ششمین جشنوارة انتخاب کتاب سال رضوی 24 در مشهد برگزار می شود
رییس جشنواره بینالمللی انتخاب کتاب سال رضوی در نشست خبری ششمین جشنواره، گفت: «این جشنواره برای چهارمین سال پیاپی در سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برگزار میشود.»
محمدهادی زاهدی با بیان این که تاکنون آثار ارزشمند و گرانسنگی با موضوع حضرت رضا(ع) و خاندان آن حضرت به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است، تصریح کرد: «با توجه به این که حضرت ثامنالحجج(ع)، همواره مورد توجه علاقهمندان به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت بودهاند، پژوهشگران بسیاری در این جشنواره شرکت کرده و آثار خود را ارسال نمودهاند.»
رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به شکلگیری کتابخانه تخصصی امام رضا(ع) و وجود هشت هزار جلد کتاب درباره شخصیت آن حضرت، خاطرنشان کرد: «برگزاری جشنوارههای پیشین و جمعآوری آثار ارسالشده، بر غنای این کتابخانه افزوده است و ما به واسطه برگزاری این جشنوارهها توانستهایم آثار مورد نظر درباره شخصیت امام هشتم(ع) را در معرض دید و استفاده علاقهمندان قرار دهیم.»
وی در ادامه یادآور شد: «ششمین جشنواره بینالمللی انتخاب کتاب سال رضوی، در چهار بخشِ کتاب، پایاننامه، ناشر و آثار شایسته چاپ برگزار میشود که بخش کتاب، شامل هشت محورِ علوم و معارف رضوی، تاریخ و سیره رضوی، زیارت، شعر، داستان، کودک و نوجوان، ترجمه و زبانهای خارجی میباشد».
رییس جشنواره بینالمللی انتخاب کتاب سال رضوی به تشریح بخش آثار شایسته چاپ پرداخت و افزود: «آثار برگزیده این بخش از جشنواره، پس از ارزیابی به چاپ خواهند رسید».
«تبلیغ جشنواره در عرصه بینالملل»، یکی دیگر از موضوعاتی بود که زاهدی به تشریح آن پرداخت و خاطرنشان کرد:«دعوتنامههای این جشنواره از طریق مراکز فرهنگی، کنسولگریها و سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران به سه هزار نفر از پژوهشگران برجسته در 80 کشور دنیا ارسال شده است».
وی ادامه داد: «علاوه بر این، دعوتنامههای الکترونیکی، از طریق رایانامه برای پنج هزار نفر از صاحبان دانش و اندیشه در سراسر جهان فرستاده شده است.»
زاهدی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «تعداد آثار ارسالشده به دبیرخانه این جشنواره، 284 اثر، شاملِ 216 اثر در بخش کتاب، 18 اثر در بخش پایاننامه و 50 اثر در بخش آثار شایسته چاپ است که از تعداد آثار ارسالشده در بخش کتاب، 174 اثر به زبان فارسی و 42 اثر به زبانهای خارجی است».
در بخش دیگری از این مراسم، دکتر منوّری، دبیر علمی ششمین جشنواره بینالمللی انتخاب کتاب سال رضوی به ایراد سخن پرداخت و گفت:«داوری آثار ارسالشده به دبیرخانه ششمین جشنواره بینالمللی انتخاب کتاب سال رضوی بر عهده 30 نفر از استادان حوزه و دانشگاه بوده است».
منوری افزود: «برای حمایت بیشتر از برگزیدگان، بخش عمدهای از شمارگان کتاب برگزیده آنها خریداری خواهد شد».
گفتنی است که در کتابخانه آستان قدس رضوی، سه میلیون و 500 هزار جلد کتاب چاپی و 140 هزار دستنویس کهن و کتاب چاپ سنگی وجود دارد و بیش از 500 هزار نفر در سه بخش مشهد، شهرستانها و کتابخانه مرکزی عضویت دارند.
دوچرخه سوار یزدی عازم مشهد شد
مسلم دانایی خادم مسجد امام حسن مجتبی(ع) یزد، این شهر را به مقصد حرم امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا(ع) ترک کرد.
وی که وسیله سفر خود را دوچرخه انتخاب کرده است قصد دارد از یزد تا مشهد مقدس را رکاب بزند.
مسلم دانایی انگیزه خود را نشان دادن عشق و ارادت خویش نسبت به ثامن الحجج(ع) بیان کرد و گفت: بنده یزد را به مقصد مشهد طی ده روز رکاب خواهم زد و انشالله در ایام ولادت امام رضا(ع) در حرم با صفای ایشان خواهم بود.
اختتامیه جشنواره سراسری خوشنویسی رضوی در مشهد برگزار شد
یازدهمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی در مؤسسه فرهنگی هنری قدس مشهد با معرفی و تجلیل از نفرات برتر رشتههای مختلف به کار خود پایان داد.
در این مراسم علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه متأسفانه ما نتوانستیم آن طور که شایسته است هنر خود را به دنیا معرفی کنیم، ابراز کرد: گاهی اوقات ما از جهانیشدن نگران هستیم اما فرهنگ و هنر ما بضاعت بسیار خوبی دارد؛ لذا باید فراتر از فضاهای کلاسیکی برای معرفی آثار هنری خود برنامهریزی کرده و این آثار را بیشتر از قبل ارائه دهیم تا شاهد گسترش منطقی و متوازن هنر گرانبهای خوشنویسی باشیم.
در ادامه سیدسعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه جشنواره امام رضا(ع) از 16 شهریورماه، سالروز میلاد حضرت معصومه(س) به صورت رسمی و از شهر مقدس قم فعالیت خود را آغاز کرده است، اظهار کرد: 20 هزار برنامه در دهه کرامت اجرا خواهد شد که آغاز آن با گلباران حرم مطهر امام رضا(ع) در روز میلاد خواهر گرامیشان بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه به قرائت پیام علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت.
همچنین علی رضایی، رییس انجمن خوشنویسان خراسان رضوی و دبیر یازدهمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی، در این مراسم با اشاره به چگونگی شکلگیری کمیته اجرایی این جشنواره ابراز کرد: بعد از مشخص شدن اعضای کمیته اجرایی، فعالیت دبیرخانه این جشنواره آغاز و فراخوان و پوستر آن به سراسر کشور ارسال شد که در مرحله ابتدایی مهلت ارسال آثار یعنی 24 مردادماه، 540اثر خوشنویسی به دبیرخانه رسید که 240 اثر از این آثار به خط نستعلیق به عنوان خط ملی ایرانیان تعلق داشت.
وی ادامه داد: در مرحله اول و براساس نظر هیئت انتخاب، 120 اثر به بخش مسابقه راه یافتند که در نهایت تا پنج شهریورماه آثار تمام هنرمندان در رشتههای خط شکسته، ثلث و نسخ نیز به دبیرخانه ارسال و امر داوری آثار انجام شد.
رضایی با بیان اینکه آثار ارسالی در بخش خط نستعلیق از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بود، اظهار کرد: رقابت میان آثار شرکت کننده بسیار نزدیک و فشرده بود و این امر نشان میدهد که جریان خوشنویسی یک جریان زنده و پرتلاش است.
وی تصریح کرد: داوران در قضاوت آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره وسواس و دقت بسیار بالایی را به کار بردهاند تا آثار برگزیده با حداکثر صحت و داوری صحیح انتخاب شوند.
رضایی در ادامه صحبتهایش به قرائت پیام غلامحسین امیرخانی، رییس شورای ارزشیابی این جشنواره و از اساتید برتر کشور در این عرصه پرداخت./966/پ203/ی