برخی مکاتب انسان را به ظلمات و سرگردانی میکشاند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیة الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید در پیامی به مناسبت افتتاح پژوهشگاه قرآن و حدیث تاکید کرد: افتتاح پژوهشگاه قرآن و حدیث از این جهت ارزشمند است که ان شاءالله تعالی آغاز حرکتی است شایان برای آشنائی بیشتر با علوم و معارف اهل بیت علیهم السلام،
متن پیام این مرجع تقلید به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی اشرف الوری محمد و آله الطاهرین سیما بقیة الله فی الارضین.
قال الله تبارک و تعالی:«... إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا» ،
و قال الله تبارک و تعالی:« لَّا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ» .
با عرض سلام و ادب و احترام به حضرات اساتید بزرگوار، فضلای محترم و عزیزان حاضر در این جلسه نورانی و با شکوه، افتتاح مرکزی مقدس و با عظمت برای فهم و درک حقایق و دقایق معارف قرآن کریم و احادیث اهل البیت علیهم السلام که به نام پژوهشگاه قرآن و حدیث نام گذاری شده است را به مؤسسة عالی علمی فرهنگی دار الحدیث تبریک و تهنیت میگویم این مؤسسه محترم که افتخار دارد وصیت جاویدان پیامبر اکرم حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله در باره ثقلین را در جامعه عینیت بخشد و به آن عمل نماید باید برخود ببالد و براین توفیق بزرگ شاکر باشد.
دین مقدس اسلام از آغازین زمان طلوع و نورافشانی آفتاب هدایت و دعوت تا امروز و تا عصر ظهور و الی یوم القیامه بر دو رکن محکم و عظیم استوار بوده و هست که مرور زمان و لیل و نهار و اعصار و ادوار آن را کهنه نمیسازد و همواره مانند روز نخست، نو و جدید مانده و خواهد ماند. و همچون کل منظومهها و کهکشانها و ثوابت عِلوی و سِفلی ثابت و برقرار است. این دو رکن خلل ناپذیر نخست قرآن مجید، وحی اصل و اصیل الهی و کتاب باقی و معجزه خالدهای است که برهان حقّانیت همه دعوتهای آسمانی و خاتمیت دین اسلام است.
و دوم، در کنار و همراه آن سنّت و حدیث و علوم مأثوره از حضرت رسول اعظم صلی الله علیه و آله و اوصیاء اهل بیت آن حضرت علیهم السلام است که عِدل قرآن کریم میباشند.
این دو رکن، روح اسلام و هویت اسلام و دعوت این دین حنیف و تمام حقایق و بیان کلّ آنچه از باطن جهان و غیب این عالم قابل بیان است، میباشد و در معرض تفهیم و درک انسانها و فرشتگان قرار دارد.
بالاتر و برتر از معارفی که از این دو مرکز همواره در تراوش و فیضبخشی میباشد، معارفی نیست. قرآن و سنّت و حدیث، همه حقایق است و همهی حقایق در قرآن و حدیث است. افکار و همه کاوشها و ژرفنگریها باید در این دو منطقه که وسعتش از وسعت فضای صد هزار میلیارد سال نوری بیشتر و بیشتر است به کار افتد. قرآن و حدیث، قرآن و تفسیر اهل بیت علیهم السّلام و علوم مأثور و احادیث شریفه، آثار نبویّه، معارف نهج البلاغه، صحیفة سجّادیه، صحیفه ثانیه و ثالثه و رابعه و خامسه، کتب شریف اربعه، گنجینههای ادعیه، موسوعه بحارالانوار، کتاب مکارم الاخلاق و دهها و صدها اصل و کتاب، همه ذخائر گرانبهایی هستند که از جهت سنگینی معنوی از آسمان و زمین سنگینترند. تمامی اینها در اختیار بشر است و متأسفانه بیشتر و بلکه همه، جز افراد معدود، قدر و بهای این سرمایه و نعمت الهی را نمیدانند.
عالم از بهرهمندی از این آثار و این احادیث حکمت و موعظه و درسهای بیشمار، سیر و ترقی دارد و به سوی کمال و رشد، حرکت مینماید.
آری! اگر بگوئیم دلیلی ظاهرتر بر عالم غیب از قرآن و از سنّت و حدیث نیست، مبالغه نکردهایم.
تراوش این علوم از بیت نبوی صلی الله علیه و آله از آیات عظیمهی نادره و دلایل شافیهی کافیه بر وجود خداوند متعال است.
متأسفانه ما در زمانی واقع شدهایم که برخی از اشخاص که به اصطلاح دانشپژوه و اهل تحقیق و تعمّق شمرده میشوند، از این یگانه دریای علم و معرفت غافل مانده و چنان که سزاوار است، قدر این نعمت را نمیدانند و چه بسا که به مکتبهایی نظر دوخته باشیم که جز ظلمات و تاریکی و سرگردانی کسی را به جایی رهنما نیستند و سراب را به جای آب نشان میدهند. حقّاً حقّ این علوم، ناشناخته مانده و ادا نمیشود.
افتتاح پژوهشگاه قرآن و حدیث از این جهت ارزشمند است که ان شاءالله تعالی آغاز حرکتی است شایان برای آشنائی بیشتر با علوم و معارف اهل بیت علیهم السلام، و امروز حوزههای علمیه و مراکز دینی و فرهنگی عهده دار مسئولیت بزرگی میباشند که باید همه و همه با حرکت جهادی و یک نهضت بزرگ فرهنگی تشنگان معنویت و حقیقت را از چشمه جوشان قرآن و حدیث سیراب نموده و با استفاده از وسایل ارتباطی جدید قلههای بزرگ علمی را فتح نموده و پرچم اسلام عزیز را در سراسر جهان به اهتزاز درآورند اینجانب از خداوند متعال مسئلت دارم که خدمات و تلاش همه خدمتگزاران به قرآن و حدیث را به لطف و کرمش قبول فرموده و مقبول نظر حضرت صاحب الزمان مولانا المهدی ارواح العالمین له الفداء قرار دهد.
توفیقات بیشتر بزرگواران را در پیشبرد اهداف مقدسی که دارند آرزومندم والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
27رمضان المبارک1434
لطف الله صافی
/971/د102/ج