۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰
کد خبر: ۱۷۹۶۵۵
قائم مقام پژوهشکده اخلاق و روانشناسی:

طلاب شناخت دقیقی از دانش اخلاق ندارند

خبرگزاری رسا ـ قائم مقام پژوهشکده اخلاق و روانشناسی با اشاره به غربت اخلاق در حوزه‎های علمیه گفت: اخلاق در دنیای غرب به عنوان یک دانش مطرح است، اما کمتر طلبه‌ای به اخلاق به عنوان یک دانش می‌نگرد.
محمد تقي سبحاني نيا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدتقی سبحانی نیا، قائم مقام پژوهشکده اخلاق و روانشناسی شب گذشته در مراسم افتتاحیه پژوهشگاه قرآن و حدیث که در مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث برگزار شد، به غربت اخلاق در حوزههای علمیه اشاره کرد، گفت: بیشتر طلاب فکر میکنند اخلاق یعنی درس اخلاق مرحوم آیتالله مشکینی، آیتالله اشتهاردی و یا دیگر علما.

وی ادامه داد: متأسفانه کمتر طلبه‏‌ای به اخلاق به عنوان درس نگاه کرده و توجه می‏کند، در حالی که حتی در دنیای غرب اخلاق به عنوان درس و دانش مورد قبول بوده و توجه میشود، باید سعی کنیم که اخلاق را از غربت در بیاوریم.

قائم مقام پژوهشکده اخلاق و روانشناسی در ادامه به فعالیتهای صورت گرفته در این پژوهشکده اشاره کرد و اظهار داشت: پژوهشکده اخلاق و روانشناسی از زمان تأسیس در بخشهای اخلاق نظری و عملی، بنیادی و فلسفه اخلاق مشغول به فعالیت بوده است.

وی افزود: تبیین روشمند و علمی آموزه‎های اخلاقی و روانشناسی، نظریهپردازی در حوزه اخلاق و روانشناسی و پاسخ به مسائل اخلاق و روانشناسی از اهداف پژوهشکده اخلاق و روانشناسی است.

حجت الاسلام سبحانی نیا تصریح کرد: پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی از چهار بخش گروه روانشناسی اسلامی، گروه اخلاق نظری، گروه اخلاق علمی و کاربری و واحد جامعه شناسی تشکیل شده و افراد در این بخش‏ها فعالیتهای خوبی انجام دادنددادهدادند.

وی گفت: مهمترین آثار منتشر شده گروه روانشناسی، پژوهشی در فرهنگ حیا، رضایت از زندگی، حکمتنامه کودکان، تربیت جنسی، تحکیم خانواده، پیشگیری از اعتیاد و مهار خشم بوده است.

قائم مقام پژوهشکده اخلاق و روانشناسی تحلیل روانشناختی صفات مکارم اخلاق، تنظیم رغبت براساس مفهوم زهد، الگوی خویشتنداری جنسی، درسنامه روانشناسی دین و روانشناسی توبه را از مهمترین آثار در دست انجام برشمرد.

وی ادامه داد: عملکرد گروه اخلاق نظری نیز شامل فلسفه اخلاق در قرآن  و حدیث، مقایسه فضیلتگرایی نخستین و اخلاق فضیلت معاصر، مفهومشناسی گزارههای اخلاقی، نظریه خودگروی و حب ذات، تاریخچه نظریه امر الهی، رضایت زناشویی و رابطه دین و اخلاق است.

حجتالاسلام سبحانی نیا درباره فعالیتهای گروه اخلاق عملی و کاربردی نیز گفت: تدوین جلد یک دانشنامه احادیث پزشکی، جاذبههای اخلاقی در تعاملات اجتماعی، الگوی مصرف در قرآن و حدیث، دوستی در قرآن و حدیث، وجدانکاری با تکیه بر معارف اسلامی، حکمت‏نامه جوان و فرهنگ‏نامه بخشی از عملکرد گروه اخلاق عملی و کاربردی است.

وی در پایان به واحد جامعه شناسی اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: این بخش نیز در زمینههای اندیشه اجتماعی در روایت امر به معروف و نهی از منکر، مناسبات جامعه شناسی و حدیث و الگوی مصرف در قرآن و حدیث مشغول به فعالیت است./993/پ202/ی

ارسال نظرات