غفلت طالب علم از دیدگاه آیتالله استادی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله رضا استادی، امام جمعه قم در شب میلاد حضرت زهرا(س) در میان طلاب استان گلستان گفت: یکی از بزرگترین فضایل حضرت زهرا(س) این است که آیه تطهیر درباره ایشان نیز نازل شده است.
وی افزود: سیصد روایت در کتابهای اهل تسنن وجود دارد که نشان میدهد آیه تطهیر درباره اهلبیت(ع) نازل شده است و فاطمه زهرا(س) نیز جزو ائمه هستند، در تاریخ نقل شده پیامبر(ص) چندین ماه در وقت نماز کنار خانه حضرت زهرا(س) میایستادند و آیه تطهیر را میخواندند.
تسبیحات حضرت زهرا فرد را عاقبت به خیر میکند
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه حضرت زهرا(س) معصومه هستند، اظهار داشت: افزونبر آیه تطهیر روایات زیادی نیز وجود دارد که نشان میدهد حضرت زهرا(س) عصمت داشتند و خداوند متعال با رضایت ایشان راضی و با خشم ایشان خشمگین میشود.
آیتالله استادی با اشاره به اینکه در روایتی آمده «تسبیحات حضرت زهرا(س) بعد از نماز از هزار رکعت نماز نافله محبوبتر است»، خاطرنشان کرد: شاید یکی از دلایل این که ائمه(ع) تأکید فراوان داشتند افراد از پس از نماز، تسبیحات حضرت صدیقه کبری(س) را بیان کنند این است که شیعیان بیشتر به یاد این بانوی بزرگوار بوده و موضعگیری ایشان را پس از رحلت پیامبر(ص) را در نظر داشته باشند.
وی ادامه داد: در روایتی با این مضمون آمده است «کسی که تسبیحات حضرت زهرا(س) را بگوید عاقبت به خیر میشود»، یکی از علما نیز میگفت «کسی که میخواهد حاجتش برآورده شود تسبیحات حضرت زهرا(س) را بیشتر بگوید».
علم بدون عمل ثمری ندارد
امام جمعه قم در ادامه با اشاره به فضیلت علم، بیان داشت: در اسلام نسبت به تعلیم و تعلم ارزش ویژه بیان شده است، البته علمی ارزش دارد که همراه عمل باشد، انسان در هر رشتهای گرفتار غفلت میشود؛ زمانی که طالب علم فکر کند علمش بسیار ارزش دارد گرفتار غفلت شده است.
وی تأکید کرد: طلاب باید خود را مخاطب سخنانی بدانند که برای دیگران بیان میکنند و خود را ارزیابی کنند، عالم بی عمل همانند درخت بی ثمر است، درخت اگر ثمر داشته باشد ارزش دارد و گرنه تنها برای سوخت استفاده میشود.
بهترین تواضع حقپذیری است
آیتالله استادی با بیان روایتی از امیرمؤمنان(ع) به طلاب توصیه کرد: زمانی که علم منشأ عمل باشد سود دارد و گرنه علم بدون عمل بدون ارزش و ثمر است، درس و بحث نباید فرد را از عبادت غافل کند، درست است درس نوعی عبادت است ولی نباید این عبادت فرد را از دیگر عبادتها غافل کند.
وی تصریح کرد: درس وسیله است، انسان نباید سر خود کلاه بگذارد، اگر دید به سبب درس از عبادت محروم میشود به خود توجه کند تا گرفتار غفلت نشود و بر طرف شدن غفلت نیز به خواندن آیات قرآن کریم و ادعیه بستگی دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه تقوای فرد باید با افزایش علمش افزایش یابد، اظهار داشت: هر قدر علم فرد بیشتر میشود باید تواضعش نیز بیشتر شود و یکی از مهمترین تواضعها این است که فرد حقپذیر باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه بیشتر افراد حقپذیر نیستند، سخن حق دیگران را نمیپذیرند و تکبر میورزند./993/پ202/ی