۱۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۱:۵۷
کد خبر: ۱۵۸۵۹۲
استاد حوزه و دانشگاه:

تلویزیون به رابطه عاطفی اعضای خانواده آسیب جدی می‌زند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه گفت: تلویزیون معضل و آسیبی در خانواده شده است و گاه سبب جلوگیری از برقرار ارتباط عاطفی می‌شود، مهم این است که مرد برای زن وقتی برای ارتباط عاطفی در نظر بگیرد.
حجت الاسلام عليرضا تراشيون

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علیرضا تراشیون، استاد حوزه و دانشگاه، جمعه عصر، در همایش پیوندهای آسمانی ویژه طلاب حوزه علمیه قم که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، گفت: قرآن در سوره روم فلسفه ازدواج را سه اصل آرامش، دوستی و رحمت می‌داند، البته فلسفه ازدواج را در این سه اصل منحصر نمی‌کند.

وی افزود: بر اساس آمارها در سال 90 در کشور ما هر شش و نیم ازدواج یک طلاق صورت گرفته است، این طلاق‌هایی است که ثبت شده اما برخی‌ها طلاق عاطفی گرفته‌اند، یعنی در زندگی‌شان آرامش، دوستی و محبت حکم‌فرما نیست.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که برخی آمارهای غیررسمی هم می‌گویند که 50 درصد در کشور آمار طلاق عاطفی وجود دارد، خاطرنشان کرد: برخی‌ها جرأت نمی‌کنند طلاق بگیرند و در کنار یکدیگر آرامش ندارند.

وی ادامه داد: در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه، آموزش موضوعات مختلفی وجود دارد، اما آموزش همسرداری به جوانان داده نمی‌شود، همسرداری یک مهارت است که فرد برای لذت بردن و ایجاد آرامش در زندگی به این مهارت نیاز دارد.

حجت‌الاسلام تراشیون گفت: ضرورت برگزاری دوره‌های همسرداری با نگاه اهل‌بیت(ع) و بر اساس مبانی اسلام احساس می‌شود، غرب در این زمینه فعالیت بسیاری کرد اما ناکام مانده، زیرا از وحی بهره نبرده است.

700 روایت در حوزه خانواده وارد شده است

وی با اشاره به این‌که با سه نکته آرامش، دوستی و محبت انسان بندگی خدا را بهتر انجام می‌دهد، ابراز داشت: وقتی انسان آرامش روحی نداشته باشد، نمی‌تواند بندگی خدا را انجام دهد، ما نزدیک به 700 روایت در حوزه خانواده داریم که هنوز سبک زندگی اسلامی در حوزه خانواده را از آن استنباط نکرده‌ایم، این در حالی است که در فقه گاه از یک روایت باب‌های بسیاری گشوده شده است.

استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: یکی از بخش‌های آرامش، آرامش بصری است، امیرالمؤمنین(ع) در حدیثی بیان می‌کند با دیدن فاطمه زهرا(س) احساس شادی و آرامش می‌کنم، بخشی از این آرامش در استقبال زن از مرد تأمین می‌شود که این امر در روحیه مرد تأثیر بسیاری دارد.

وی ادامه داد: در ابتدای ورود مرد به خانه، زن و مرد باید نگاه محبت‌آمیز و مشتاقانه به یکدیگر بیندازند، ‌لحظات ابتدای دیدار پس از یک روز کاری را باید قدر دانست و از آن بهترین استفاده را کرد.

حجت‌الاسلام تراشیون خاطرنشان کرد: پول، تجمل، ماشین، خانه بزرگ و مانند آن آرامش نمی‌آورد، از عوامل آرامش رعایت برخی از نکته‌های ریز است، بسیاری از دعواها یا نقشه‌کشی برای دعوا در ابتدای ورود مرد پس از کار به خانه شکل می‌گیرد.

زن و مرد در محیط خانه آراستگی خود را حفظ کنند

وی با اشاره به این‌که همسر باید در محیط خانه خوش‌پوش باشد، گفت: مردان در خانه باید باب طبع همسران خود لباس بپوشند، بعضی از مردان در خانه، لباس سنتی، غیرشیک و بدون رعایت نظم می‌پوشند، اسلام این مسأله را تأیید نکرده است.

استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: پیامبر(ص) فرمودند اگر می‌خواهید عفت‌های زنان شما حفظ شود، تمیزپوش و خوش‌پوش باشید، انسان به طور ذاتی از آراستگی و شیک‌پوشی لذت می‌برد، زن نیز باید در محیط خانه باید آراسته باشد و گاه لباس خود را به رنگی که مرد دوست دارد بپوشد، البته این به معنا آرایش کردن نیست، بلکه به معنای پیرایش کردن است.

وی گفت: انسان‌ها از محیط‌های پرتنش گریزان هستند و به دنبال آرامش هستند، اگر دوست دارید همسر شما زود به خانه بیاید و مشتاق به آن باشد باید در خانه آرامش فراهم کرد.

حجت‌الاسلام تراشیون با اشاره به کتاب نظام حقوقی زن در اسلام، ادامه داد: در این کتاب سه فصل با عنوان تفاوت‌های زن و مرد وجود دارد، برخی آسیب‌های امروز خانواده‌ها در خانواده به این تفاوت‌های جنسیتی بازمی‌گردد، باید توجه داشت که تفاوت‌های جنسیتی در نحوه دیدن، حس کردن و شنیدن زن و مرد تفاوت ایجاد می‌کند.

نظم در کار زن و مرد زمینه‌ساز آرامش است

وی افزود: زن‌ها جزیی‌نگر و مردها کلی‌نگر هستند، مردها با خریدن یک شاخه گل می‌توانند دوپینگ عاطفی در زندگی داشته باشند، مردها باید محبت خود را به زن‌ها ابراز کنند، آنان تشنه توجه هستند و ابراز محبت به آنان سبب دلگرمی می‌شود.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که دلیل نماندن همسران در خانواده‌ها و روی آوردن به شغل‌های دیگر پاسخ ندادن به این نیاز محبتی است، خاطرنشان کرد: مردان کلی‌نگر باید در مواردی جزیی‌نگر باشند، به پوشش و سلیقه همسر خود توجه نشان دهند و البته نباید در این امر نه کوتاهی و نه زیاده‌روی کرد.

وی گفت: نظم یکی دیگر از عوامل آرامش‌ساز است، به عنوان نمونه برای مردان در مدیریت مالی و مایحتاج خانه باید نظم وجود داشته باشد، همچنین زن در محیط خانه باید به نظم و مرتب کردن خانه بپردازد که در روایات پرداختن به نظم در خانه سفارش شده است.

حجت‌الاسلام تراشیون بیان داشت: وظیفه مرد آوردن روزی حلال به خانواده است و همچنین وظیفه همسر نورانی کردن این روزی است، باید دانست کارهایی که برای خدا انجام شود، آرامش را در پی می‌آورد و این امر در تربیت فرزند تأثیر می‌گذارد.

تلویزیون آسیب و معضل جدی در برقراری رابطه عاطفی در خانواده‌ها شده است

وی اظهار داشت: مرد نیز باید در خانه به زن همکاری کند، به ویژه طلاب که برخی از آنان دارای کتاب‌های بسیار هستند در نظم‌بخشی به این کتاب‌ها تلاش کنند.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که انسان باید تلاش کند که تجسم خوبی‌ها شود، خاطرنشان کرد: سعی شود مرد به زن و زن به مرد خوبی‌های بسیاری نسبت به یکدیگر انجام دهند، طرف مقابل فرد باید تجسم خوبی باشد، از این رو سفارش به دست پر آمدن مرد به خانه در هر روز برای این نکته است.

وی ابراز داشت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای که وجود دارد، گاه سبب این می‌شود که فرد در ابتدای ماه مایحتاج یک ماه را بخرد و باقی ماه دست خالی به خانه برود، همچنین با هم غذا خوردن و نشستن عاطفی با یکدیگر سبب گرم شدن کانون خانواده می‌شود.

حجت‌الاسلام تراشیون افزود: تلویزیون معضل و آسیبی در خانواده شده است و گاه سبب جلوگیری از برقرار ارتباط عاطفی می‌شود، مهم این است که مرد برای زن وقتی برای ارتباط عاطفی در نظر بگیرد.

خلوت‌هایی ویژه گفت‌وگو با همسر خود تشکیل دهید

وی گفت: یک نوع از آرامش هم آرامش کلامی است، پرآسیب‌ترین عضو زبان است، گاه زن و مرد به جای حل کردن مشکلات با زبان به دامن زدن این مشکلات می‌پردازند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که باید توجه داشت که خانم‌ها پرحرف و مردها کم حرف هستند، خاطرنشان کرد: خانم‌ها بیشتر می‌بینند، از این‌رو بیشتر حرف می‌زنند، کم‌حرفی برای مردان عیب نیست و اگر مردی پرحرف بود دارای مشکل است.

وی افزود: فرمول ارتباطی زن و مرد با یکدیگر متفاوت است، زن‌ها معمولا پس از مدتی حرف زدن پیام را به مرد انتقال می‌دهند، اما مرد‌ها به سرعت و با همان کلام اول پیام خود را منتقل می‌کند.

حجت‌الاسلام تراشیون بیان داشت: خلوت‌های گفت‌وگو با همسر خود داشته باشید، فرد اگر می‌خواهد در زندگی خود موفق باشد باید به این امر توجه داشته باشد و باید توجه داشت حرف زدن برای خانم‌ها سبب آرامش آنان می‌شود.

زن و مرد هیچ وقت به هم توهین نکنند

وی با بیان این‌که زن‌ها نباید از شوهر و خانواده وی غیبت کنند، گفت: زنان به خانواده‌های شوهر توهین نکنند، مردان مادران خود را بسیار دوست دارند و غیبت و بدگویی از مادرشوهر آسیب جدی به زندگی می‌زند.

استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: هیچ وقت به یکدیگر توهین نکنید و اگر نقدی وارد است آن را به شخصیت فرد وارد نکنید، سعی کنید در زندگی زیبا سخن بگویید، انتقاد با طبیعت انسان سازگار نیست.

وی بیان کرد: باید با لحن خوب باید سخن بگویند، انتقادات هم باید منصفانه باشد، فرد باید خوبی‌ها را ببیند تا خوبی‌ها گسترش بیابد.

حجت‌الاسلام تراشیون با اشاره به این‌که در هنگام سخن گفتن با خدا انسان باید آدابی را رعایت کند، گفت: در ابتدا و انتهای دعا صلوات می‌فرستیم، انسان باید در ابتدا خوبی فرد را بیان کند، سپس انتقاد کند و در پایان نیز دوباره یک خوبی دیگر را بیان کند، باید در تقویت مهارت‌های کلامی توجه ویژه نشان دهیم که بسیاری از آسیب‌های امروز به این دلیل است./914/ز503/ن

ارسال نظرات