۰۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۴
کد خبر: ۱۵۷۴۸۰
دبیر همایش کتاب سال حوزه مطرح کرد:

رشد مناسب تألیفات حوزویان در بخش علوم انسانی

خبرگزاری رسا ـ دبیر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه با بیان این‌که بیش از 32 درصد آثار همایش امسال مربوط به رشته‌های مختلف علوم انسانی است، گفت: یک سوم تلاش مؤلفان حوزه علمیه به بخش علوم انسانی اختصاص یافته است.
حجت‌الاسلام مهدي حقي دبير همايش کتاب سال حوزه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام مهدی حقی، دبیر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه پیش از ظهر امروز در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد،‌ با اشاره به این‌که امسال بیش از 950 اثر به دبیرخانه همایش ارسال و ثبت شده است، گفت: این آثار در قالب 15 گروه علمی براساس نوع  و محتوا تقسیم بندی شدند.

وی آثار ارسالی را دارای 15 قالب علمی متفاوت عنوان کرد و ابراز داشت: این قالب‌ها بر اساس نوع و محتوا تقسیم‌بندی شده‌اند که شامل گروه های تفسیر و علوم قرآن، علوم تربیتی و روانشناسی، حقوق و علوم سیاسی، فلسفه و کلام، ادبیات و هنر، تصحیح و تحقیق، اخلاق و عرفان، تکنولوژی آموزشی، فقه و اصول، علوم اجتماعی، حدیث، درایه و رجال، اقتصاد و مدیریت، کتب مرجع، ترجمه و گروه تاریخ و سیره می‌شوند.

حجت‌الاسلام حقی ادامه داد: گروه فلسفه و کلام با ارسال121 اثر به دبیرخانه و گروه تاریخ و سیره با ارسال 81 اثر به دبیرخانه همایش دارای بیشترین  آثار و در ردیف اول و دوم در مجموعه گروه‌ها هستند.

دبیر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه با بیان این که پس از ارزیابی اجمالی 198 اثر به مرحله اصلی داوری‌ها راه پیدا کردند، اظهار داشت: از این تعداد آثار که زیر نظر 160 داور حوزوی و دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفتند تعداد 43 اثر انتخاب و به شورای علمی همایش معرفی شدند.

وی شورای علمی همایش را مرکب از هفت نفر از فضلای حوزه و بالاترین مراجع تصمیم گیری همایش دانست و گفت:  شورای علمی همایش پس از بررسی 41 اثر، در نهایت 12 اثر را به عنوان اثر برگزیده و 14 اثر را به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی کردند.

دبیر همایش کتاب سال حوزه خاطرنشان کرد: تعداد 41 اثر هم از سوی بانوان حوزوی به دبیرخانه همایش ارسال شده است که متأسفانه اثری برگزیده نشد.

حجت‌الاسلام حقی با بیان این‌که در همایش چهاردهم در گروه فقه و اصول و اقتصاد و مدیریت هیچ اثر برگزیده و شایسته تقدیر وجود نداشت، گفت: امیدواریم در این زمینه‌ها بیشتر کار شود و همچون تاریخ و سیره، اخلاق و عرفان، تفسیر علوم قرآن، علوم تربیتی، حدیث و درایه و رجال، شایسته تقدیر شناخته شوند.

وی با اشاره به این‌که بیش از 32 درصد آثار همایش امسال مربوط به رشته های مختلف علوم انسانی است، افزود: با توجه به این‌که 38 درصد آثار راه یافته به مرحله بعد نیز از رشته های علوم انسانی هستند نشان می‌دهد که یک سوم تلاش مؤلفان حوزه علمیه به بخش علوم انسانی اختصاص یافته است.

حجت‌الاسلام حقی اهمیت موضوع را یکی از ملاک‌های داوری در این همایش خواند و ابراز کرد:‌ اثر بخشی و نوآوری، اتقان علمی و استفاده مناسب از منابع معتبر از دیگر ملاک‌های داوری در این همایش است./927/پ202/ی

ارسال نظرات