۲۹ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۲
کد خبر: ۱۵۶۸۴۰
آیت الله تسخیری:

اهانت به مقدسات اهانت به کرامت انسان است

خبرگزاری رسا ـ مشاور مقام معظم رهبری در امور ادیان اهانت به مقدسات را اهانت به کرامت انسان دانست و گفت: هیچ لایحه و قانونی در حقوق بشر اجازه این اهانت را نمی دهد.
آيت الله تسخيري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور ادیان صبح امروز در نشست «دین، اخلاق و حقوق» گفت: در رابطه با اخلاق و حقوق انسان یک موجود منطقی است و معنای منطقی بودن انسان این است که دنبال دلیل است.

وی با اشاره به این که مساله حقوق بشر و حقوق سابقه طولانی دارد و ادعاهای زیادی برای حقوق شده است، گفت: باید پرسید که معیار حق بودن یک مطلب چیست.

آیت الله تسخیری با بیان این که دین و عوامل انقلابی معیار حقوق انسان را تشکیل می دهد، گفت: عموم بشر حتی غیر متدینین معیار وسیع تری دارند و آن وجدان انسانی است که بخشی از فطرت انسان را تشکیل می دهد.

وی افزود: همه انسان ها وجدان دارند و وجدان انسان دلیلی روشن نزد همه انسان ها است و یک محکمه جهانی محسوب می شود.

مشاور مقام معظم رهبری در امور ادیان با اشاره به این که اعلامیه جهانی حقوق بشر وجدان را کاملا مطرح می کند، اظهار داشت: اعلامیه جهانی حقوق بشر دارای تناقض در مواد مربوط به کرامت، آزادی، حقوق و شرف انسان است مانند این که تعلیم و تعلم را حقوق انسان می داند اما در ماده دیگر آزادی مطلق بیان را مطرح می کند.

آیت الله تسخیری با بیان این که ریشه اخلاق انسانی ضد آزادی مطلق بیان است، گفت: اگر آزادی مطلق بیان باشد بیاناتی که به کرامت انسان لطمه وارد می کند آزاد است در حالی که آزادی را باید تا حدی که به کرامت انسان لطمه وارد نمی کند مجاز بدانیم.

مشاور مقام معظم رهبری در امور ادیان با بیان این که یکی از مسلمات وجدان انسانی این است که مقدسات جزء کرامت انسان است، گفت: انسان وقتی به یک چیزی به عنوان مقدس مطلق ایمان داشته باشد آن چیز با کرامتش در ارتباط است.

وی با اشاره به حدیثی از رسول خدا مبنی بر این که انسان نمی تواند مؤمن باشد مگر این که محبت پیامبر بر محبت خودش مقدم باشد، گفت: برای مسلمانان محبت پیامبرشان جزء کرامت شان است و تعالیم شان به این مهم اشاره می کند.

آیت الله تسخیری با تاکید بر این که اگر انسانی به پیامبر(ص) حمله و اهانت کند، اهانت به کرامت انسان شده است گفت: هیچ لایحه و قانونی در حقوق بشر اجازه نمی دهد این اهانت و حمله صورت گیرد.

وی در پایان با اشاره به این که قرآن و اسلام اهانت به مقدسات را حتی برای مقدسات مشرکین یک حرکت ضد انسانی می داند، گفت: امیدوارم این جلسات به نتایجی در این رابطه برسد و اعلام کند که ما هیچ حق مطلقی نداریم مگر حق تعلق به الله و حق عدالت.

آیت الله تسخیری از طول کشیدن فاصله بین جلسات گفتگوی تمدن ها ابراز گلایه کرد و گفت: این گفت وگوها که از اولین گفت وگوهای سازمان فرهنگ و ارتباطات و یک هیئت دینی است، نباید پنج سال معطل می شد، امیدوارم سریع تر پیش برود و نتایج خوبی را نسبت به جامعه جهانی ارائه بدهد.

گفتنی است نشست «دین، اخلاق و حقوق» در راستای دور چهارم نشست دینی مرکز گفتگوی ادیان با کلیسای کاتولیک اتریش در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حال برگزاری است./959/پ202/ج

ارسال نظرات