رسالت مهم حوزه و روحانیت در دفاع از انقلاب اسلامی و ولایت فقیه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر، حضرت آیت الله نوری همدانی، مرجع تقلید جهان اسلام پیش از ظهر امروز در دیدار روحانیان و طلاب شیعه و سنی استان بوشهر، با بیان این که در فرهنگ اسلامی از هیچ قشر و طایفهای به اندازه علما تکریم، تمجید و تجلیل به عمل نیامده است، اظهار داشت: این موضوع به سبب نقشآفرینی و تأثیرگذاری علما در جامعه است.
حضرت آیت الله نوری همدانی در ابتدا با تشریح مراحل مختلف زندگی طلبگی، ابراز داشت: تحصیل علم، کسب مهارت و تخصص به عنوان مرحله نخست و مدیریت ساختن جامعه به عنوان دومین مرحله زندگی طلبگی مطرح است.
این مرجع تقلید با اشاره به روایات مختلف درباره فضیلت و برکت طلبگی، تصریح کرد: هیچ شغلی از شغل طلبگی پر فضیلت تر و با برکت تر نیست.
وی نخستین قدم در زندگی طلبگی را اخلاص دانست و اظهار داشت: در این راه باید دارای همت بلند بود تا بتوان به توفیقات عالی دست پیدا کرد.
حضرت آیت الله نوری همدانی، همت بلند، جدیت، اراده و تصمیم قاطع را از ملزومات پیمودن این راه دانست و گفت: کسانیکه تنبلی و سستی پیشه کنند نخواهند توانست در این راه به توفیق دست یابند.
این مرجع تقلید بیان داشت: طلبه ها باید از لحاظ اخلاص، همت بلند، جدیت و کوشش در جامعه نمونه باشند.
حضرت آیت الله نوری همدانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اتفاقات و مسائل ابتدای غیبت امام عصر(عج)، خاطرنشان کرد: قدم نخست علما پس از غیبت، حفظ مواریث اسلام و تنظیم این مواریث بوده است.
وی همچنین گام دوم علمای بزرگ پس از غیبت را تبیین، تفسیر، تحقیق، تصنیف، پژوهش و نشر مواریث اسلامی خواند.
این مرجع تقلید تأسیس حوزههای علمیه و ارتباط با مردم و ارشاد و تربیت آنان را از جمله خدمات علما به اسلام خواند و خاطر نشان کرد: مردمی زیستن، درد آشنایی، متواضعانه، کریمانه و مهربانانه با مردم برخورد کردن و رفع مشکلات و حوائج آنها از جمله وظایف روحانیت است.
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که علما هیچ گاه در مقابل مخالفان اسلام سکوت نکردهاند، بیان داشت: مبارزه با دشمنان اسلام یکی دیگر از جنبه های شخصیتی علمای اسلام است.
وی با اشاره به تأکید ائمه اطهار(ع) و علمای اسلام برای ایجاد وحدت و اتحاد بین تشیع و اهل سنت، افزود: اساس ارتباط شیعه و سنی بر مبنای وحدت و اتحاد است.
این مرجع تقلید جهان تشیع با بیان این که علما هیچگاه در برابر حکومتهای فاسد از مبارزه کوتاهی نکردند، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فریاد گری بودند که فریاد محرومان را در سینه و غم همه محرومان جهان را در دل داشت.
حضرت آیت الله نوری همدانی اندیشههای امام خمینی(ره) را بسیار راهگشا دانست و بیان داشت: امام خمینی (ره) صاحب قلمی بودند که شهدا و مجاهدین را تربیت میکردند.
وی تربیت مبارزان و مجاهدان انقلاب را مدیون درس و سیره امام خمینی(ره) خواند و ابراز داشت: انقلاب اسلامی ایران سبب سربلندی اسلام شده است.
این مرجع جهان اسلام در ادامه با بیان این که این انقلاب اسلامی ایران است که بیدادگری را در کشورهای اسلامی بوجودآورده، تصریح کرد: ورود جریان بیداری اسلامی در منطقه و آگاهی مردم اروپا نیز مدیون انقلاب اسلامی ایران است.
حضرت آیت الله نوری همدانی همچنین ایستادگی مستضعفان در برابر مستکبران را نشأت گرفته از انقلاب اسلامی ایران خواند و گفت: امام خمینی با انقلاب خود چنین تحولی را در جهان بهوجودآورند.
وی با توصیه به روحانیت جهت نگهداشتن مردم در صحنه انقلاب، بیان داشت: وظیفه ما به عنوان سربازان امام عصر (عج) نگهداشتن مردم در صحنههای انقلاب است.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: مردم به این آسانی، جان و خون خود را نمی دهند، اما وقتی پای ولایت فقیه به میان میآید، جان خود را فدا میکنند.
حضرت آیت الله نوری همدانی در ادامه گفت: مردم از زبان امام و رهبری صدای پیامبر و امام را میشنوند و اینگونه بود که جان و جوان دادند، فوج فوج به جبهه رفتند و افتخار آفریدند.
وی بیان داشت: امروز ولی فقیه، یک فقیه وارسته و برجسته، مدیر و شجاع در سطح عالیِ تقوا، اخلاق و عدالت و بسیار شجاع یعنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای است.
این مرجع تقلید در پایان سخنان خود، اسلام، مردم و ولایت فقیه را بهعنوان سه رکن اساسی انقلاب برشمرد و افزود: این ما هستیم و این صحنه دفاع از انقلاب و روحانیت باید همانگونه که در ابتدای انقلاب پشتسر امام بودند، امروز نیز پشتیبان ولایت فقیه باشند./9454/پ202/ج