امر به معروف و نهی از منکر در نهضت حسینی تبیین شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علی اکبر ذاکری محقق سیره و تاریخ، در ارائه مقاله خود با عنوان امر به معروف و نهی از منکر در نهضت حسینی در کنگره علمی اخلاق و معنویت در حماسه حسینی که در سالن همایشهای موسسه هدایت در حسینیه هدایت برگزار شد، عنوان داشت: امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه الهی است و بنا بر آیه قرآن، برتری امت اسلامی به سبب داشتن این دو ویژگی است و هم بر زن و هم بر مرد واجب است.
حجت الاسلام ذاکری در تبیین اقامه امر به معروف و نهی از منکر از سوی ائمه معصومین(ع) تصریح کرد: در اکثر زیارات ائمه معصومین(ع) نیز اشاره شده است که شما ناهیان از منکر و آمران به معروف هستید که منظور مبارزه آنها با حکومتها و دستگاههای فاسد زمانشان بوده است و جالب است بدانید که وقتی امیرالمومنین(ع) به جنگ با معاویه در جنگ صفین میرود، در نامهای به یک والی، از او میخواهد تا به کوفه بیاید و امر به معروف و نهی از منکر کند.
وی با بیان اینکه برترین امر به معروف و نهی از منکر گفتار حقی است که در برابر حاکم ظالم گفته شود و در این راه به شهادت برسد اظهار داشت: درست است که امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک نظارت عمومی مطرح است اما در درجه اول متوجه علما، شخصیتهای برجسته و مسئولین است.
حجت الاسلام ذاکری در ادامه به ذکر برخی از موارد نهی از منکر امام حسین(ع) نسبت به معاویه و یزید پرداخت و در بیان پیامدهای واگذاشتن و رها کردن امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: پیامبر(ص) فرمودند وقتی امر به معروف و نهی از منکر را رها کنید زمینه از بین رفتن اساس جامعه فراهم میشود و امام علی(ع) نیز در یکی از خطبههایشان خطاب به یارانشان عنوان میکنند که همه چیز را رها کردید تا اشرار بر شما مسلط شدند و این تسلط اشرار یکی از نتایج واگذاشتن امر به معروف و نهی از منکر است.
وی در ادامه اظهار داشت: امام حسین(ع) در روزهای آغازین حرکتشان، پس از خبر مرگ معاویه، به این نکته اشاره میکند که اگر حاکم کشور اسلامی مرد فاسدی چون یزید باشد باید فاتحه اسلام را در آن کشور خواند.
وی در پایان تسلط اشرار بر مردم، عدم پذیرش و استجابت دعای مردم برای رفع سلطه اشرار از سوی خداوند و عقوبتهای اخروی را از پیامدهای منفی ترک امر به معروف و نهی از منکر در جامعه دانست. /959/پ202/ص