غرر در معاملات جدید بررسی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا نشست علمی غرر در معاملات جدید به همت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی پنج شنبه، شانزدهم آذر با حضور روحانیان وطلاب در انجمن علمی حوزه برگزار شد.
در این نشت آیت الله تسخیری، رییس سابق مجمع جهانی تقریب مذاهب با اشاره به اینکه عقود ربوی، عقود غرری، عقودی که شامل اکل مال به باطل وعقود صوری از جمله عقدهایی هستند که در اسلام نهی شده است، اظهار داشت: فقط در عقد غرری شبهه مفهومیه وجود دارد که با توجه به اثر فراوان در معاملات نیازمند بررسی بیشتر است.
وی عقد بیمه را از جمله موارد مورد اختلاف بین علمای شیعه و سنی برشمرد و افزود: برخی از علمای اسلام با پذیرش غرر آن را ضرر به اصل عقد نمیدانند زیرا این عقد را یک نوع عقد تعاونی میدانند که غرر در این نوع عقد ضرر نمیرساند.
این مبلغ جهان اسلام بیع شرط را از جمله عقود مورد پذیرش شیعه و مورد انکار اکثر علمای اهل سنت معرفی و بیان داشت: در بیع شرط فردی منزل خود را در برابر مبلغی میفروشد اما در آن شرط میکند که اگر بایع تا یکسال مبلغ را آورد بتواند منزل را پس بگیرد.
در ابتدای نشست حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی، رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه اندیشههای حوزیان باید در مسیر زندگی و قانونگذاری حرکت کند، اظهار داشت: این نشست علمی با همکاری برخی از انجمن های علمی حوزه در همین راستا برگزار میشود.
وی به تأسیس نهادهای بین المللی جهان اسلام در عرصههای گوناگون، اشاره کرد و گفت: اندیشههای شیعه نیز باید در کنار دیگر مذاهب در تاسیس اینگونه مراکز نقش آفرین باشد./921/پ203/پ