سازمان ملل از میانمار خواست به مسلمانان این کشور حق شهروندی بدهد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پرس تی وی، ناوی پیلی، کمیسیونر ارشد سازمان ملل در حقوق بشر در کنفرانس دموکراسی در بالی اندونزی گفت که دولت میانمار باید از حقوق شهروندی مسلمانان این کشور دفاع کرده و با آنان مانند سایر مردم برخورد کند. وی همچنین از میانمار خواست قانون فعلی حاکم بر این کشور را تغییر داده و به مسلمانان روهینگیا اجازه دهد شهروندان قانونی این کشور شوند.
وی گفت: باید قانون شهروندی در این کشور تغییر یابد تا مسلمانان نیز از حق شهروندی برخوردار شوند.
کمیسیونر ارشد سازمان ملل در امور حقوق بشر تاکید کرد که سازمان ملل نگران مستثنی کردن مسلمانان روهینگیا از فرایند اصلاح در کشور میانمار است.
اظهارات این مقام مسؤول در سازمان ملل یک روز پس از آن صورت می گیرد که بسیاری از فعالان صلح در سراسر دنیا از این سازمان خواستند نیروهای حافظ صلح خود را در غرب میانمار مستقر کند تا از ادامه خشونت های خونین علیه اقلیت مسلمان در این کشور جلوگیری کند.
در بیانیه مشترکی که به امضای گروههای طرفدار حقوق بشر از کشورهای مختلف رسیده است از سازمان ملل خواسته شده تا در مورد خشونت های صورت گرفته در میانمار تحقیق کند.
سازمان ملل و چندین سازمان بین المللی دیگر مسلمانان روهینگیا را از مظلوم ترین اقلیت ها بر روی کره زمین اعلام کرده اند.
از زمان استقلال کشور میانمار در سال 1948، مسلمانان روهینگیا با شکنجه، عدم توجه و سرکوب در این کشور بودایی مواجه بوده اند.
گفته می شود صدها نفر از مسلمانان روهینگیا در حملات اخیر بودایی های افراطی کشته شده و هزاران نفر دیگر نیز از خانه و کاشانه خود آواره شده اند.
بوداییان افراطی بارها به مسلمانان روهینگیا حمله کرده و خانه های آنان را در دهکده های بسیاری به آتش کشیده اند. ارتش میانمار نیز با فراهم کردن مخازن نفت برای بوداییان افراطی با آنان همکاری کرده اند. مهاجمان از این مخازن برای آتش زدن و فراری دادن روستاییان مسلمانان استفاده کرده اند.
دولت میانمار متهم است که در محافظت از اقلیت مسلمان این کشور کوتاهی کرده است.
آنگ سان سو، رهبر مخالفان سیاسی در میانمار، نیز به علت سکوت در برابر این خشونت ها تحت انتقادات شدید قرار گرفته است. وی که یک بار موفق به دریافت جایزه به اصطلاح صلح نوبل نیز شده است تاکنون حاضر نشده است در محکومیت خشونت های صورت گرفته علیه مسلمانان کشورش صحبت کند.
دولت میانمار حاضر نیست مسلمانان روهینگیا را به عنوان شهروندان این کشور به رسمیت بشناسد و قصد دارد به بهانه پایان دادن به خشونت های قومی، مسلمانان این کشور را که جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر را شامل می شوند به کشور دیگری که حاضر به اعطای حق شهروندی به آنان است تبعید کند.
مسلمانان کنونی میانمار نوادگان مهاجران مسلمان ایرانی، ترک و بنگلادشی هستند که در قرن هشتم به میانمار مهاجرت کردند.
سازمان عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر در بیانیه های جداگانه ای که منتشر کردند از دولت میانمار خواستند برای محافظت از مسلمانان روهینگیا در برابر بوداییان افراطی اقدامی صورت دهد.
آمریکا و اتحادیه اروپا تاکنون حاضر نشده اند در قبال خشونت های صورت گرفته علیه مسلمانان میانمار موضع مشخصی از خود نشان دهند و سکوت اختیار کرده اند./990/ب902/ک