۱۶ آبان ۱۳۹۱ - ۲۳:۰۷
کد خبر: ۱۴۵۷۶۷
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛

پیامبر نماد هویت اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله محسن اراکی در نشست «وظایف شیعیان در قبال بیداری اسلامی؛ فرصت‌ها و تهدیدها» گفت: همه مسلمانان دارای یک هویت اسلامی هستند که این هویت اسلامی یک نماد دارد و آن نماد حضرت محمد (ص) است.
آيت الله محسن اراکي

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از دانشگاه ادیان و مذاهب، آیت الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشستی با عنوان «وظایف شیعیان در قبال بیداری اسلامی؛ فرصت‌ها و تهدیدها» که با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه برگزار شد، گفت: آن‌چه که جامعه انسانی را به یک جامعه واحد تبدیل می‌کند، خرسندی و ناخرسندی است مانند قوم ثمود که یک نفر به آن شتر آسیب رساند ولی چون مابقی مردم نیز به این کار او خرسند بودند، خداوند سرنوشت آنان را یکی کرد و همگی به عذاب الهی دچار شدند.

 

وی افزود: ما معتقدیم که به عنوان جامعه اسلامی یک هویت واحد داریم که بنیاد ما را تشکیل می‌دهد و باید به آن هویت واحد بازگردیم؛ یکی از مقولات مهمی که در قرآن کریم وجود دارد بحث سبیل است که بسیار مهم بوده و مورد تأکید قرار گرفته است.

 

آیت الله اراکی ادامه داد: همه مسلمانان دارای یک هویت اسلامی هستند که این هویت اسلامی یک نماد دارد و آن نماد حضرت محمد (ص) و اهل بیت (ع) هستند و ظهور اجتماعی این نماد نیز همان محبت به پیامبر گرامی اسلام (ص) و اهل بیت ایشان (ع) است.

 

وی با اشاره به این‌ که قرآن کریم و روایات نشانه خروج از این هویت را جاهلیت معرفی می‌کنند، خاطرنشان کرد: هویت اسلامی ما مورد هجوم جاهلیت قرار گرفته است و بیداری اسلامی کنونی خیزشی است که به بیدار شدن هویت اسلامی خفته ما منتهی می‌شود، بیداری اسلامی نشانه این است که هویت اسلامی ما در حال حیات مجدد است.

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این‌ که آن‌چه ماهیت بیداری را تشکیل می‌دهد، عبارت از بازگشت به هویت اسلامی است، تصریح کرد: شکل‌گیری رژیم صهیونیستی و عدم ایستادگی در مقابل آن نشان‌ دهنده خفتن کامل هویت اسلامی بود و با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 خیزشی برای بیداری این هویت خفته برداشته شد همان طور که شعار انقلاب نیز مبارزه با رژیم صهیونیستی بود، پس از انقلاب اسلامی بازتاب‌های آن دیده شد که اولین بازتاب آن سقوط رژیم صدام و قدرت گرفتن گروه‌های اسلامی در عراق است که می‌توان گفت تداوم انقلاب اسلامی در این کشور بود.

 

وی افزود: پس از سقوط صدام انقلاب‌های بیداری در کشورهای منطقه و کشورهای شمال آفریقا صورت گرفت که سر منشأ همه این بیداری‌ها انقلاب اسلامی بود، مهم‌ترین فرصت در حال حاضر این است که هویت اسلامی خود را بازشناسیم و به بهترین نحو از آن استفاده کنیم.

 

وی یادآور شد: ما با همه چالش‌هایی که با آن‌ها روبه‌رو هستیم، به خصوص جنگ‌های طایفه‌ای و میان مذاهب مختلف، به دنبال ایجاد امت واحده اسلامی و بیداری کامل هویت اسلامی هستیم.

 

در ادامه جلسه آیت الله اراکی در پاسخ به این سؤال که از لحاظ فرهنگی چه اقداماتی را می‌توان در مناطقی که شیعه و اهل سنت در کنار هم هستند، انجام داد، گفت: اگر ما اساس را بر اسلامی که همه قبول دارند بگذاریم، باید یک امت واحده اسلامی باشیم و اختلاف نظرهایی که وجود دارد را در بحث‌های کلامی و علمی قرار دهیم و نباید این اختلافات را وارد اجتماع و مسائل فرهنگی کنیم.

 

وی در پاسخ به سؤال دیگری که در رابطه با تحلیل مسائل عراق و سقوط صدام بود، تأکید کرد: مسأله سقوط صدام پس از انقلاب اسلامی ایران بسیار بزرگ و مهم است زیرا بافت قدرتی که در عراق شکل گرفته بود، از بین رفت و مسلمانان سهم بزرگی از قدرت را در دست گرفتند و حکومت‌هایی که در شمال آفریقا از بین رفتند نیز از پیامدهای سقوط صدام و انقلاب اسلامی ایران بودند./905/د102/ن

ارسال نظرات