به جای برگزاری جشن جدایی باید مراسم عزای طلاق گرفت
حجت الاسلام احمد صاعدی، استاد اخلاق حوزه علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فراموشی ملاکهایی که اسلام برای ما در امر کانون خانواده در نظر گرفته است، گفت: جای تأسف دارد که افراد در زندگی به جای توجه به مسائل اعتقادی و هم کفوبودن زن و شورهر به زرق و برق زندگی میپردازند.
وی در ادامه افزود: اظهار هم کفو بودن در اوایل زندگی از طرف دختر و پسر کفایت نمی کند و باید در تشخیص هم کفو بودن آنها دقت بیشتری صورت بگیرد.
حجتالاسلام صاعدی اظهار داشت: زوجین توجه داشته باشند باید در تمام صحنههای زندگی و پستی و بلندی های آن با هم کنار بیایند و همدیگر را درک کنند.
وی ادامه داد: ترغیب یکدیگر به تسلیم شدن در مقابل تفکر و نظرات دیگری سبب تضاد و در نهایت باعث جدایی و طلاق میشود.
وی خاطر نشان کرد: رحمت و مودتی که در آیه«و من آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنو الیها و جعل بینکم موده و رحمه» آمده است همین است که زوجین همدیگر را درک کنند و در تمام شئونات زندگی در کنار هم و یاور همدیگر باشند.
این استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: وقتی مردی با زنی ازدواج کرد باید اینگونه فکر کند که در روی کره زمین از این همسر بهتر و زیباتر وجود ندارد و همینطور باید زن خانواده اینگونه فکر کند که از شوهر او بهتر در روی کره زمین وجود ندارد.
وی خاطر نشان کرد: اصل و اساس اسلام بر روی مسأله ازدواج بنا شده است؛ رحمت الفت و مودت، همه در ازدواج نهفته است.
این استاد اخلاق حوزه درباره نکوهش طلاق در اسلام ابراز داشت: همانور که بعضی اوقات در مریضی های سخت حکم به قطع کردن عضو می شود در زندگی های مشترک هم اگر طرفین نتوانند با هم زندگی کنند حکم به طلاق می شود.
وی ادامه داد: ولی از آنجا طلاق در اسلام امری نکوهش شده و مذموم است، برای آن شرایطی گذاشته شده و قضات محترم هم در این مسأله با تأمل و تأخیر حکم میدهند.
این استاد اخلاق حوزه با اشاره به سنت صددرصد باطل تشکیل جشن برای طلاق اظهار داشت: همانطور که هنگام قطع عضو، انسان ناراحت و نگران میشود، هنگام جدایی و طلاق زوجین نیز باید به جای جشن، عزا گرفت.
وی ادامه داد: بی سرپرست شدن زن و فرزندان او جای برگزاری مراسم عزا دارد نه شادی و اگر یک رسم باطل در بین عده ای رواج پیدا کرد نباید به آن توجه کنیم./929/ت303/ن