نماینده مردم مشهد در مجلس:
آثار منفی قطع ارتباط با ایران در غرب نمایان شده است
خبرگزاری رسا ـ نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دنیا پذیرفته است که ظلم، ستم و استکباری که جهان غرب و در رأس آن آمریکا دارد به عنوان یک اصل، قابل پذیرش نیست و کشورهای استکباری باید این فهم را داشته باشند که تصمیم آنان، تصمیم همه جهان نیست و بالاترین لطمهها را در ارتباط با همین تصمیمها میخورند.
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تبیین آثار برگزاری شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد پرداخت.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که برگزاری این اجلاس بینالمللی به میزبانی کشورمان در شرایط بیداری اسلامی چه پیامها و بازتابهایی میتواند به همراه داشته باشد، ابراز داشت: برگزاری اجلاس سران کشورهای غیر متعهدها، برنامه و روال ثابتی دارد که به صورت طبیعی سیر میشود.
وی افزود: میزبانی ایران در این روال طبیعی فرصتی است که برای کشورمان در موقعیتی حساس ایجاد شده است؛ زیرا فضای کشورهای دنیا به خصوص کشورهای غیر متعهد بر اساس فشارهایی که کشورهای غربی به آنها میآورند، بسیار نگران کننده و متشنج شده است.
حجتالاسلام پژمانفر، دخالتهای بیجایی که جریانها و سازمانهایی مثل سنتو در ارتباط با دخالت در امور کشورها دارند را باعث حساسیت موقعیت کنونی دانست و گفت: اگر ایران بتواند از یک طرف دخالتهای بیجایی که کشورهای غربی در کشورهای غیر متعهد دارند را نمایان کند و از سوی دیگر حساسیتهای کشورهای غیر متعهد را نسبت به پامال شدن حقوقشان بر اساس این دخالتها برانگیزد، میتواند اثرات بسیار خوبی را در این دوره و ریاست بر جنبش غیر متعهد داشته باشد.
وی تأکید کرد: در شرایطی که کشورهایی در موضوع بیداری اسلامی قرار گرفتهاند و حتی این بیداری به نوعی به سمت کشورهای غربی نیز کشیده شده و نگرانیهای دنیا را در این عرصه بالا برده است، طبیعتا وجود یک سازمان مستقل که حفظ منافع مشترک همه کشورها در آن به عنوان یک اصل پذیرفته شده باشد، تأثیر اساسی در جهان به خصوص جهان اسلام خواهد داشت.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که جبهه استکبار به دنبال القای انزوای جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی است؛ هدف آنها از این اقدام چیست و برگزاری اینگونه اجلاسهای بینالمللی در کشورمان نشانگر چه مسألهای است، گفت: جبهه استکبار فکر میکند که ایران در زاویه انزوایی قرار دارد، آنها هنوز تصورات واهی خود مبنی بر اینکه «اگر ما تصمیم میگیریم، تصمیم همه جهان است» را دارند، اگر چه نسبت به این موضوع سیلیهای محکمی خوردهاند.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اما حضور بیش از 120 کشور در ایران به این معنا است که کشورهای غیر متعهد و عمده کشورهای دنیا، تصمیمات استکبار که در رأس آن انزوای جمهوری اسلامی است را قبول ندارند و به همین دلیل، دادن میزبانی به ایران در نقطهای که استکبار، اوج فشارهای خود را نسبت به کشور ایران در نظر گرفته بود، نشاندهنده بیاعتنایی دنیا نسبت به پیام جبهه استکبار است.
وی افزود: دنیا پذیرفته است که ظلم، ستم و استکباری که جهان غرب و در رأس آن آمریکا دارد به عنوان یک اصل، قابل پذیرش نیست و کشورهای استکباری باید این فهم را داشته باشند که تصمیم آنان، تصمیم همه جهان نیست و بالاترین لطمهها را در ارتباط با همین تصمیمها میخورند.
وی تأکید کرد: جبهه استکبار باید بفهمد که از قطع ارتباطات با جمهوری اسلامی ایران که یکی از مهمترین کشورهای جهان و منطقه است، لطمه خورده و به یقین این تصمیمها به ضررش تمام میشود، همچنان که آثار منفی این قطع ارتباط، در کشورهای غربی مشاهده میشود.
حجتالاسلام پژمانفر در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که بعد این بود که رهبر معظم انقلاب، عزت، حکمت، و مصلحت را سه اصل مهم برای دستگاه دیپلماسی کشور عنوان کردهاند، برگزارکنندگان اجلاس عدم تعهد چگونه میتوانند به این اصول جامه عمل بپوشانند، اظهار داشت: موضوعی که در دستگاه دیپلماسی ایران تاکنون با فراز و فرودهایی رعایت شده این است که بهتنهایی در دنیا حرکت نکند یعنی در کنار حفظ مبانی خود، به عنوان کشوری پیشتاز در عرصههای بینالمللی حضور فعال داشته باشد و باید بتواند فضای کشورهای دیگر را نیز در ارتباط با این ادبیات فعال کند.
وی افزود: برای رسیدن به این نقطه چارهای نیست مگر اینکه به اصول مهمی که جهان را تحت تأثیر قرار داده، توجه شود و بر اساس نگاهی منطقی همراه با حکمت و پیگیری در مسائل رفتار کرد که طبیعتا برخی کشورها و در رأس آن ایران در این عرصهها، فعالانه حرکت میکنند و برخی نیز پذیرفتهاند که با این مسائل همراهی کنند.
وی تصریح کرد: اصولی که مخصوصا در دولت نهم و دهم به عنوان اصول مهمی دانسته شده که رهبر معظم انقلاب در رهنمودهای خود نیز به آن تأکید کردند، این است که عزت ایران در این دو دوره به عنوان کشور مقتدر حفظ شده است و باید بتواند این عزت و پیشتازی را با نگاه حکمت، پیش برده، پرچمداری بیداری اسلامی را در جهان اسلام داشته باشد و در کشورهای دیگر، زمینه این بیداری را فراهم کند.
حجتالاسلام پژمانفر در پایان در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه غالب رسانههای دنیا تحت سلطه کشورهای استکباری است، ضرورت راهاندازی یک رسانه بینالمللی بیطرف که انعکاس دهنده واقعیات در دنیای کنونی باشد، به چه میزان احساس میشود، گفت: برای ایران مهم است که پیام و حرفهای خود را به ملتهای دنیا برساند و کسی نمیتواند نقش رسانهها را در این عرصه نادیده بگیرد.
وی توضیح داد: امروز، رسانه مهمترین ابزار برای انتقال خواستههای درونی انسانها و خواستههای ملتها است و ایران باید به شکلی پیام خود را به دنیا رسانده و ناامیدی که در دنیا نسبت به رسیدن به جهان آرمانی است را با پیام خود تبدیل به امید کند که رسانه در اینجا نقش روشنی دارد که باید این کار را انجام داده و بتواند این پیام را به دنیا برساند.
وی در خصوص اینکه رسانه بیطرف باشد، گفت: امروز دیگر بیطرفی در موضوع رسانهها، شعار است؛ باید رسانه بینالمللی و گسترده باشد و طبیعتا بتواند طرف حق را بگیرد یعنی بیطرفی به معنای حساس نبودن به مسائل اشتباه است، البته اگر معنای بیطرف این است که رسانه جانبدارانه عمل نکند، مشخص است که احتیاج به چنین رسانهای وجود دارد در عین حالی که مسیر حق و خواستههای آن را با صراحت و شفافیت به مردم دنیا برساند.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: ایران توانسته است تقریبا در رسانههای دنیا جایی را برای خود باز کند، البته خیلی کم است و باید نسبت به این موضوع در همه رسانهها مخصوصا فضای مجازی، حضور بهتر و چشمگیرتری داشته باشد./932/ت302/س
ارسال نظرات