استاد اخلاق حوزه علمیه قم:
دستاورد و نتیجه ماه مبارک رمضان تقوا است
خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: دستاورد و نتیجه ماه مبارک رمضان تقوا است که این دستاوردی بسیار بزرگ و مهم است و نباید به راحتی آن را از دست داد.
حجتالاسلام علی نظری منفرد، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تبریک پیشاپیش به مناسبت عید سعید فطر بیان داشت: این عید برای کسانی است، که با انجام روزه به ساحت قدس حضرت حق نزدیک و حجابها را کنار زدهاند.
وی اولین عمل در روز عید فطر را پرداخت زکات فطره دانست و افزود: سرپرست خانواده باید از طرف خود و افرادی که نان خور او محسوب میشوند قبل از نماز عید، فطریه را پرداخت کند و اگر دسترسی به فقیر ندارد بایستی از مالش کنار بگذارد و جدا کند.
وی اندازه زکات فطره را یک صاع معادل سه کیلو طعام غالب افراد نام برد و گفت: اگر کسی در حال حاظر پول نقد ندارد باید مبلغ زکات فطره را قرض بگیرد یا از مواد غذایی مانند برنج یا گندم به ازاء هر نفر سه کیلو پرداخت کند.
وی از دیگر اعمال این روز را غسل و خواندن نماز عید فطر و دعاهای وارده در قنوت نماز و توجه به مفاهیم آن دانست و اظهار داشت: یکی از مستحبات این است که انسان بعد از عید فطر شش روز روزه بگیرد و شاید حکمت آن این است که انسان اقبال به پرخوری نکند.
حجتالاسلام نظری منفرد با اشاره به آیه شریفه قرآن که میفرماید:« یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون» دستاورد و نتیجه ماه مبارک رمضان را تقوا دانست و گفت: این دستاورد بسیار بزرگ و مهم است و نباید به راحتی آن را از دست داد.
وی خاطر نشان کرد: مولای متقیان علی(ع) میفرمایند کلید هر خوبی تقوا است بنابراین انسان باید سعی کند این دستاورد بزرگ که محصول یک ماه ریاضت او در ماه مبارک رمضان است حفظ و آن را با گناه از بین نبرند زیرا حکم عقل این است که انسان چیزهای با ارزشی را که با سختی به دست آورده حفظ کند.
این استاد اخلاق حوزه با اشاره به سفارش نبی مکرم اسلام(ص) در خطبه شعبانیه به صله رحم بیان داشت: در روز عید انجام صله رحم و رسیدگی به ضعفا و نیازمندان ثواب بسیار فراوان دارد.
وی ابراز داشت: روزه داران در ماه مبارک رمضان با روزه داری و امساک تقویت اراده شدهاند زیرا کسی که حدود شانزده ساعت از خوردن و آشامیدن و سایر چیزها پرهیز کرده در خود نیرو و توان بالا و عزم قوی به وجود آورده است بنابراین باید سعی کند آن را بعد از ماه مبارک رمضان در یازده ماه سال حفظ کند.
حجتالاسلام نظری منفرد تصریح کرد: انسان روزهدار همان طور که در حال گرسنگی و تشنگی سراغ آب و غذا نمیرود باید در زمان گناه هم این عزم واراده را اعمال کند و سراغ گناه نرود.
وی در پایان گفت: در روایت وارد شده که خدای متعال در هر شب از ماه مبارک رمضان عدهای را میبخشد و در شب آخر به اندازه همه شبهای این ماه افراد را میبخشد و عفو میکند پس برای رفع ظلم و ستم و پیروزی مستضعفان جهان دعا کنیم./9192/ ت302/ن
ارسال نظرات